Български знамена трябва да се поставят без ограничение и без разрешение навсякъде - без значение дали земята е държавна или частна, дали е в защитена територия и дали пречи на мечките, костенурките и гугутките.
Като си признавам, че нямам спомен да съм бил на роженските поляни да си кажа и аз скромното мнение. Ходил съм по Пирин.
Не изглежда добра идея да се слага пилон и знаме. Малко мегаломанско ще дойде. Не е ли в територията на парка Пирин? По парковете природата трябва да се оставя такава каквато е била, преди да дойде човека с кебабчетата!
Наподобява тъпотията с американскит парк "Mount Rushmore".
https://www.history.com/topics/us-presidents/mount-rushmore-1Посмърно не бих отишъл там, макар че обичам да ходя по паркове.
Дали ще ми вдигне самочувствието един пилон от 111 м (който БГ не може да направи)? Съмнявам се.
Виж това, че вече на жълтите стотинки вече на пазара им се мръщят като си плащаш картофите ще го свали. Обяснявай на продавачката, че са "legal tender"!
(опитах се). Няма да те разбере.
Патриотизмът трябва да се проявява другаде. Като остане знамена по паркове да ти напомнят, че си българин, си жив зян (пак хубава "българска" дума)
PS Нали питаха Вежди Рашидов, дали може да каже "Аз съм българче"? Отговори, че може но няма да му повярват.
Та в стихотворението се казва "Обичам нашите планини зелени", не пилони със знамената. Нали?