Несправедливо обвинение в лъжеродолюбие (превеждам гръцко-латинската дума на български)! Но нито е първото, нито ще е последното. Ще го преживеем някак си...
Не знам дали е справедливо обвинението към Костадинов, но изявлението му е глупаво (за мен). Много по-разумно беше да се повдигне въпроса за Северна Добруджа, която е дадена на Румъния след Берлинския конгрес.
Съгласен съм, че би било по-подходящо да се претендира за Северна Добруджа. Остават и други земи – Поморавието, Западните покрайнини, Одринска Тракия и др.
Не одобрявам одобрението от Костадинов на връщането на Панамския канал на САЩ. Такова ре-колонизиране би противоречало на стремежа ни към деколонизация.
Това, че в Южна Бесарабия живеят българи, не ни дава правото на претенция към тази територия. Нали помниш как са се появили тези българи там?
Да, избягали са от турските гонения след руско-турската война преди почти 200 години.
Изобщо тази шумотевица с преминаването на части от Украйна към Полша, Румъния, Словакия, Унгария ни връща поне два века назад.
То ние и без това сме си върнати назад благодарение на насилственото откъсване от страна на САЩ на Косово от бивша Югославия, при това без референдум.
А че Украйна няма да оцелее като държава е съвсем ясно вече. Западна Украйна ще отиде към Полша, Румъния, Словакия и Унгария също ще вземат парчета...