Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.
Януари 18, 2025, 07:04:58

Автор Тема: И сега? …  (Прочетена 1329158 пъти)

Butch и 184 Гости преглежда(т) тази тема.

Активен Giuseppe

• Just Member
  • Коментари: 11384
    • Профил
Re: И сега? …
« Отговор #19500 -: Януари 16, 2025, 12:28:53 »
Quote (selected)
По-интересно е обаче да узнаем как гласувалите за БСП ще оправдаят коалицията с герп.
Дори и да питаш нямаш право, откъде накъде щом не участваш в даден процес, някой ше трябва да ти се обяснява?Къф си ти? Никой! Даже и частично участвалите в гледането на мач запалянковци имат някакво право да викат, недоволстват, дават съвети на тренерите и играчите, да ги оплюват, псуват, възхваляват - но дори и тогава те си остават зяпачи, сеирджии. Все пак участници. Но след края на мача, да се довлече някой навлек пред стадиона, който само е чул за резултата и да започне да вика по излизащите участници - най малкото е да го натирят, а ако започне и да иска обяснения - с право ще го наритат!
Или да повикат санитарите.
« Последна редакция: Януари 16, 2025, 12:40:34 от Giuseppe »
ако сте съгласни с всеки експерт по дванайсет от дванайсет въпроса, отидете на психиатър.

Неактивен Aсол

• Just Member
  • Коментари: 5414
    • Профил
« Отговор #19501 -: Януари 16, 2025, 12:48:07 »
щото ако не си гласувал - няма никакво значение какво желаеш за управлението. ти си декларирал, че си неспособен да изразиш желание.

Точно така! Аз например не гласувам и изобщо не ме интересува кои либерали управляват. По-интересно е обаче да узнаем как гласувалите за БСП ще оправдаят коалицията с герп. Ей така, от любопитство. Когато се правеха на циркаджии да обясняват, че Нинова не продавала оръжие за Украйна, защото "нямало било документ, че е за Украйна" - не бяха много убедителни. Дано сега измислят нещо по-така.

Много просто. Гласувалите за БСП вече не гласуват за БСП, защото не оправдават продажбата на оръжие за окраината. Още тогава правилно си направиха изводите и се оказаха прави. Джузепе, няма смисъл. Черното си е черно, и на сиво да го мажеш, пак не става. Човек трябва да гледа истината право в очите и да се опита да изправя собствените си грешки. БСП загина

Активен Giuseppe

• Just Member
    • Профил
« Отговор #19502 -: Януари 16, 2025, 12:55:08 »
Quote (selected)
Джузепе, няма смисъл.
Къде в един от редките си постове тук съм споменал БСП? Още повече - в един от предишните си редки постове директно съм си казал, че гласувах за МЕЧ - по една проста причина - не мога да си позволя простотията да не глосувам и като няма за кого, дълго изчислявах кое ще е най малкото зло. А то е партийка, която би влязла в НС /за да не се загуби и отиде при други гласът ми/, но която няма да може поради габарита си да навреди, или поне да навреди много на мамковината. Тъй се и случи!
Специално на теб съм готов на всеки въпрос да отговоря, тук, пред всички - не ми пука, но си го формулирай ясно. Сега звучиш като - "думам ти дъще..."
п.с. BTW, то пък се и оказа, че гелосаното подаде сравнително най приемливата опция - всички срещу ГЕРБ и прасето. Което за мен, в тази конфигурация и съотношение гласуващи/гъбари, бе сравнително най приемливо. Или по точно - най малко неприемливо.
ако сте съгласни с всеки експерт по дванайсет от дванайсет въпроса, отидете на психиатър.

Неактивен Aсол

• Just Member
    • Профил
« Отговор #19503 -: Януари 16, 2025, 13:07:52 »
Всяка парийка може да навреди, независимо от габаритите си. Пример - славчувците. Както и да е, в крайна сметка кочината ще бъде разпределена от вън и всички управлявали досега барабар с прасето ще бъдат изхвърлени на боклука. Някои от тях ще се разделят с всичко, в това число и с главите си. Според заслугите си

Активен Giuseppe

• Just Member
    • Профил
« Отговор #19504 -: Януари 16, 2025, 13:26:34 »
Всяка парийка може да навреди, независимо от габаритите си. Пример - славчувците. Както и да е, в крайна сметка кочината ще бъде разпределена от вън и всички управлявали досега барабар с прасето ще бъдат изхвърлени на боклука. Някои от тях ще се разделят с всичко, в това число и с главите си. Според заслугите си
Ииии- това кога, според теб?
Стана ми интересно, щото пак намеци - "разпределена от вън", имаш предвид задаващата се салфетка или станалата досадна "Галя"? Ще си позволя и прогноза - никой няма да се раздели с главата си, най много да се отправи на някое "забито" място. Като о.Бали, Канарите,Карибите и т.н. Това за "заслугите" също няма да се случи - няма КОЙ да го случи. Нищо, че лаладжии - много. За изхвърлянето на боклука - съгласен, но с един нюанс. Някои ще бъдат "по изхвърлени", други "по малко". За момента бих прогнозирал само, че ГЕРБ ще бъдат от "по малко" изхвърлените - имат си сигурен платен "ин адванст" вот, достатъчен да крепат още поне 4-5-6 годинки. Поне докато се изчистят всички държавни и общински служби и службици от цялата им плесен. И обеднеят местните гаурляйтери - ако има някой да им отреже т.н. обществени поръчки. 

Активен Zmeja

• Just Member
  • Коментари: 2810
    • Профил
« Отговор #19505 -: Януари 16, 2025, 13:28:56 »
Ако историята следваше сегашната логика на съглашателство между партиите (оксиморон: хем "партии", хем "всички заедно"), което наричаме "държавност", нямаше да има Велика френска революция, Велика октомврийска революция и още щяха да ни управляват графове и барони. (Запазилите се в Европа крале да ги изследват социалните археолози!)

Активен Giuseppe

• Just Member
    • Профил
« Отговор #19506 -: Януари 16, 2025, 13:33:05 »
Което е интересно - и в гласовете 95% настроението е същото. Отрицателно. И пожелателно.
https://glasove.com/novini/pravitelstvoto-na-rosen-zhelyazkov-be-izbrano-sas-125-glasa

Активен Пенчо бре

• Just Member
  • Коментари: 779
    • Профил
« Отговор #19507 -: Януари 16, 2025, 13:52:17 »
Може ли някой да ми отговори, коя партия, каква идеология има?

Активен buratinob

• Just Member
  • Коментари: 26117
  • ЕС е вреден за вашето здраве!
    • Профил
« Отговор #19508 -: Януари 16, 2025, 14:15:05 »
Направо се заяждаш! :)))
ЕС е вреден за вашето здраве!

Активен Giuseppe

• Just Member
    • Профил
« Отговор #19509 -: Януари 16, 2025, 14:32:52 »
Кога - в момента ли, или по принцип?
На кого - на върхушката или се споделя и от членове/симпатизанти?
Каква е на теория или на практика?
Кое е идеология?
Кое е партия?
А кое партида?
Много труден и неопределен въпрос задаваш, за да искаш сериозен отговор.
Ето ти един общоизвестен - всички имат идеология "маскара". Кратък и колкото верен, толкова и неверен. Но за момента - приемлив. В общи линии. За утре не се знае.
 :bigok:

Активен buratinob

• Just Member
    • Профил
« Отговор #19510 -: Януари 16, 2025, 15:14:23 »
Което е интересно - и в гласовете 95% настроението е същото. Отрицателно. И пожелателно.
https://glasove.com/novini/pravitelstvoto-na-rosen-zhelyazkov-be-izbrano-sas-125-glasa

Един кратък и точен коментар от там:
Quote (selected)
Тихомир Томов 16 Яну 2025 12:03ч.
Досега хаоса и трагедията бе служебна, а от днес ще е редовна !

Активен фелдкурат Ото Катц

• Just Member
  • Коментари: 1805
    • Профил
« Отговор #19511 -: Януари 16, 2025, 15:31:33 »
Нямат идеология, най-паче "Възраждане" и славчовците ... останалите са си заплюли по нещо, за да се присламчат към съответната европейска групичка.
И това е мъката, щото няма как родолюбието да го наречеш идеология.
« Последна редакция: Януари 16, 2025, 15:41:39 от фелдкурат Ото Катц »
“Когато думите изгубят значението си, хората губят свободата си.” Конфуций

Активен Пенчо бре

• Just Member
    • Профил
« Отговор #19512 -: Януари 16, 2025, 15:59:47 »
Джузепе, и аз зададох един въпрос, мани, мани, но пък твоите са направо от "Параграф 22"  :nuts:

Quote (selected)
...когато Клевинджър и ефрейторът с подривни намерения свършиха и направиха грешката да попитат дали има въпроси, въпросите се оказаха многобройни и на висота:
— Кой е Испания?
— Защо е Хитлер?
— Кога е прав.
— Къде беше онзи приведен и побелял старец, когото наричах татко, когато въртележката се повреди?
— Как беше асът в Мюнхен?
— Хо-хо, бери-бери.
— Глупости!

Активен buratinob

• Just Member
    • Профил
« Отговор #19513 -: Януари 16, 2025, 17:00:15 »
Quote (selected)
Слави: Казах, че няма да се коалирам с ГЕРБ, но беше преди 5 години, когато нямаше ПП-ДБ, "Ново начало", "Величие"
https://glasove.com/novini/slavi-kazah-che-nyama-da-se-koaliram-s-gerb-no-beshe-predi-5-godini-kogato-nyamashe-pp-db-novo-nachalo-velichie
Слафчу кефи!
Кога се пръкнаха ПП не се поколеба да се вкопчи в тях, сега ги наритва.
Сетил се е да наплюе Величие дето е извън парламата, ама нищо за "селските" от Меч.

Активен Giuseppe

• Just Member
    • Профил
« Отговор #19514 -: Януари 16, 2025, 17:12:45 »
Quote (selected)
Главчев: Работихме в интерес на държавата
А както се знае, "държавата - това съм аз!"
Ся, чудя се дали да се направя на ампе и да питам - а кой е този "аз"?
 :think:

Активен buratinob

• Just Member
    • Профил
« Отговор #19515 -: Януари 16, 2025, 17:13:28 »
Quote (selected)
ГЕРБ, БСП, ИТН и "Синя София" орязаха нощния транспорт в столицата
https://www.segabg.com/hot/category-bulgaria/gerb-bsp-itn-i-sinya-sofiya-oryazaha-noshtniya-transport-stolicata
Те правителство си слепиха, един обществен транспорт ли ще им се опре!
Уж гледаме на запад, а 400 км на запад в тамошната столица общественият транспорт е безплатен.
Сигурно щото не са "истиски запад". :smokin:

Активен Zmeja

• Just Member
    • Профил
« Отговор #19516 -: Януари 16, 2025, 17:16:15 »
Слафчу кефи!
Кога се пръкнаха ПП не се поколеба да се вкопчи в тях, сега ги наритва.
Слави Трифонов и Ахмед Доган са като разнояйчни близнаци. И двамата са нещо като "почетни председатели", а също и двамата си падат по келепира. :think:

Активен buratinob

• Just Member
    • Профил
« Отговор #19517 -: Януари 16, 2025, 17:33:33 »
Много "почетни председатели" и ни един почтен.

Неактивен Banana Joe Maldonado

• Just Member
  • Коментари: 3267
    • Профил
« Отговор #19518 -: Януари 16, 2025, 17:43:58 »
Нямат идеология, най-паче "Възраждане" и славчовците ... останалите са си заплюли по нещо, за да се присламчат към съответната европейска групичка.

Интересна е логиката на фелдкурията.
Тези, дето нямат нищо, но са си пришили нещо, за да се присламчват към вече готова групичка, имат в повече от тези, дето сами са си направили групичка, към която другите да се присламчват.
Прилича ми на логиката, изразена в края на статията, цитирана по-горе от Буратино:

Quote (selected)
От 1 февруари цената за вход в Софийския зоопарк от 2 лева за деца и 4 лв. за възрастни става 5 лв. за детски билет и 10 лв. за билет за възрастни, реши още СОС.
...
Въвежда се семеен билет за родител с едно дете на цена 20 лева.

Петте лева разлика е такса "групичка"/"семейство", авторски права, един вид.
*********   ✹    *********

• Just Member
    • Профил
« Отговор #19519 -: Януари 16, 2025, 18:02:06 »

Интересна е логиката на фелдкурията.
Тези, дето нямат нищо, но са си пришили нещо, за да се присламчват към вече готова групичка, имат в повече от тези, дето сами са си направили групичка, към която другите да се присламчват.
Прилича ми на логиката, изразена в края на статията, цитирана по-горе от Буратино:

Quote (selected)
От 1 февруари цената за вход в Софийския зоопарк от 2 лева за деца и 4 лв. за възрастни става 5 лв. за детски билет и 10 лв. за билет за възрастни, реши още СОС.
...
Въвежда се семеен билет за родител с едно дете на цена 20 лева.

...вероятно не се изразявам добре на български, да уточня - всичките ни партии, представени в парламента, са се нарекли то леви, десни, християни, либерали, консерватори, леви-десни центристи и прочие, пришивайки се към съответното европейско партийно семейство, всички с изключение на една са евро-атлантици (все още, защото е модерно), прегърнали са ЕА-ценностите (каквото и да значи това), всички с изключение на една избягват да се зоват "българска....нещоси", за каква идеология да говорим ....

Активен buratinob

• Just Member
    • Профил
« Отговор #19520 -: Януари 16, 2025, 18:05:44 »
Quote (selected)
Ами като искаш да се пъчиш като семейство ще плащаш 5 лева глоба.
Дете с Родител 1,2,3... е правилно, полага им се даже отстъпка.

• Just Member
    • Профил
« Отговор #19521 -: Януари 16, 2025, 18:16:04 »
Уточнението е важно. Даже е залегнало и в коалиционното споразумение на новото оправителство:

Quote (selected)
В официалното споразумение за кабинета "Желязков" текстът гласи: "Страните са съгласни заедно да полагат усилие за разширяване на подкрепата за съвместните им политики, като се изключват антиевропейски партии". В обхвата на този ангажимент попада само "Възраждане".
https://glasove.com/na-fokus/kak-izoliraneto-na-peevski-izchezna-ot-koalitsionnoto-sporazumenie-na-gerb-bsp-i-itn-a-dps-na-dogan-go-podkrepi

Сега, ако трябва да се върна ab ovo, за да опровергавам, че "Европа на суверенните нации" не притежава идеология, понеже родолюбието не е такава, нямам проблем.
Сутринта, например, купих 10 (вече не 12) яйца с твърдото  намерение да ги изпочупя всичките до едно за моята лична и персонална  изгода.

Активен buratinob

• Just Member
    • Профил
« Отговор #19522 -: Януари 16, 2025, 18:52:21 »
Quote (selected)
КРАСОТАТА НА ЛИПСАТА
...
Няма неолиберали в кабинета. Заслугата е на Слави Трифонов, който трябва да изтърпи сега меметата за зулусите. Но красотата на липсата на либерали в кабинета, макар и тиха, е надявам се – истинска.
https://pogled.eu/%d0%ba%d1%80%d0%b0%d1%81%d0%be%d1%82%d0%b0%d1%82%d0%b0-%d0%bd%d0%b0-%d0%bb%d0%b8%d0%bf%d1%81%d0%b0%d1%82%d0%b0/
Мартине, Карбовски...
Кат пипнеш мацка, тя обръща резбата.
Май тия дни си се пипал...

Неактивен Aсол

• Just Member
    • Профил
« Отговор #19523 -: Януари 16, 2025, 19:19:40 »
Драги ми, Джузепе, както ти е известно аз съм оптимист.Нещо, за което винаги си ме критикувал. Аз продължавам, обаче, да съм опимист за развалата. Развалата е толкова неспасяема, колкото повече се надъхва твоят оптимизъм. Всичко ще си дойде по местата, от обратната страна на Луната https://www.youtube.com/watch?v=DLOth-BuCNY

Обожавам Уотърс и той никога не ме разочарова

Тази група е пророческа - мога да ти пусна и пясъчния часовник. Групата не е американска, а ти имаш поглед над реднешкия живот и според личните си зависимости се опитваш да проектираш нещо в кочината. Така нещата не са стават и няма да станат
« Последна редакция: Януари 16, 2025, 19:27:55 от Aсол »

Активен buratinob

• Just Member
    • Профил
« Отговор #19524 -: Януари 16, 2025, 19:30:09 »
Quote (selected)
Аз продължавам, обаче, да съм опимист за развалата.
Пред такива оптимисти ние песимистите дълбок поклон сторваме.   :133:

Неактивен Aсол

• Just Member
    • Профил
« Отговор #19525 -: Януари 16, 2025, 19:35:10 »
Трябва да си наясно къде живееш и с какво живееш.

Активен Giuseppe

• Just Member
    • Профил
« Отговор #19526 -: Януари 16, 2025, 20:56:23 »
Quote (selected)
от обратната страна на Луната
Ааа, първо блгдр. за добрия клип и аз съм фен на Pink Floyd, само дето клоня повече към The Wall, ама няма да го предлагам, щото всеки го знае. И за пророчеството им съм ОК, ама до тук. От мен член на партията на Кайли няма да излезе. На анунаки не вярвам, а Креон...абе нещо не ме кефи. И за оптимистичен песимист не ставам, опитвам се да стоя на два крака, да гледам с отворени очи, да слушам с щръкнали уши и да бъда умерен циник с тенденция за развитие в правилната посока /споменавал съм го повече от десетина пъти/. И да си казвам това което мисля директно - без заобикалки и финтифлюшки. Ето и сега ще си кажа- Няма да се оправим политически сами, щото няма кой да направи това.Известни надежди има, ако попаднем в правилната страна на салфетката, но дали ще я има, каква ще е и дали изобщо ще сме на нея - кой да ти каже. Да, позабързаха се нещата, може и да разберем скоро, ама никой не гарантира, че няма пак да се позабавят. Или да стане още по лошо - тая гоуема империя ако вземе да рухне изведнъж, такива катаклизми ще настъпят, че пази Боже! Орисани сме да чакаме някой да дойде и да ни оправи. Както и сега ни оправят де. Паузи не е имало. А то е, щото сами не можем - такова ни е наследството от ония 500 г., а и в последните 15 мутрата се постара да превърне в насипно състояние и без това онова, което така и не стана общество. Изглежда нямаме бъдеще. Но можеше да се опъваме още доста време и да отлагаме края си, ако можеше да си надвием над егото или поне гнилата част от него. Не, не можем, с риск да докарам неприсъстващи засега плювачи, ше дам и пример - споменах, че съм гласувал за МЕЧ и най изненадващо от там дойде идеята - всички срещу ГЕРБ и свинята, за кратко време, по точни параметри...не стана, даже и не погледнаха опцията дори от възможните привърженици - Възраждане, БСП, Догановите, ИТН. ОК, може да е било налудничаво и затова са го заебали. Преди това - е предлагаше се десет пъти Киселова, удачна кандидатура, дори и за почти всички, пак без гробарите и свинете - какво стана??? Орел рак и щука! Няма, няма да се разберат никога тези, които изглеждат като възможни партнери. Затова - събраха се невъзможните! Еми така сме навсякъде. А пък какво ще става нататък - ами ще изчезнат част от невъзможните, но парчета ще останат щото са с готов купен вот - гробари, прасета, умнокрастави и т.н. Е, да и Костя ше остане, ще си грее ръцете на парламентаризъм и ще плещи за 50%+1. Нищо че БГ ще продължава да потъва. И кво, че щяло било да ги няма ИТН, БСП, ПП и още някой да речем...нищо! Нищо добро за БГ. Пак. Тук само ще вметна - Буратино се гъбарка с Карбовски, но поне нещо добро е видял и той - няма го неолиберализма. Поне засега. Чия заслуга е това? Ами гледате чия - на тези, за които май никой от тук присъстващите не е гласувал! Неккви изводи? Не, няма да има. Айде, пак стана много, спирам до половината. И още веднъж - блгдр. още слушам  Pink Floyd и се кефя.
 :)))
п.с. а, и още нещо - не, не проектирам краварските простотии върху мамковината - ако хвърляше по ено око из Гласовете щеше да бъдеш уверена. Нямам и зависимост - мога да се позова на свидетел и от сий форум, ама що да го правя?
« Последна редакция: Януари 16, 2025, 21:13:13 от Giuseppe »

Неактивен Фют

• Just Member
  • Коментари: 2366
  • No complain no explain
    • Профил
« Отговор #19527 -: Януари 16, 2025, 20:59:35 »
Имаше едно време един виц за Иванчо и новата учителка завършващ с " ами щом ти е казъл, ще те ....".
Другарят  ДП изглежда го помни .

"Пеевски: Днес е краят на прехода, съвсем скоро идвам да управлявам"   :t0118: /при баничарката/

Неактивен Eisblock

• Just Member
  • Коментари: 2714
    • Профил
« Отговор #19528 -: Януари 16, 2025, 22:06:25 »
Ей ги де, въпросите "Защо?!" - скрити под черджето на ура-тата:

https://pogled.eu/съвсем-просто-е-това-е-кабинет-на-чужд/
 :suicide:

Активен Zmeja

• Just Member
    • Профил
« Отговор #19529 -: Януари 17, 2025, 06:59:24 »
Мали конфискува 3 тона злато от канадската компания Barrick, арестува директори
Quote (selected)
Приписка: Правителството на Мали взема 25% злато от добива на чуждестранната компания, а сега иска да предоговаря за по-голям дял.
Правителството на България взема под 1,5% злато от добива на чуждестранната компания и не иска предоговаряне.

Активен buratinob

• Just Member
    • Профил
« Отговор #19530 -: Януари 17, 2025, 07:51:41 »
Quote (selected)
Буратино се гъбарка с Карбовски, но поне нещо добро е видял и той - няма го неолиберализма. Поне засега. Чия заслуга е това? Ами гледате чия - на тези, за които май никой от тук присъстващите не е гласувал! Неккви изводи? Не, няма да има.
Няма бе, няма, не остана и в склада няма и старшината не дава!
Това че в САЩ няма "фактчекъри" не значи че и у нас са свършили.
Това което идва от САЩ ще пътува бавно, с волска каруца до нашите земи.
ЕсЕс към която са ни закарфичили още е в облаците и се готви да изтрае една 4 годишна обсада от Тръмп.
Там ще трябва да минат 20 години да умрат сегашните "елити" и да се появят малко по-различни, ние в периферията ще чакаме повече да дойдат новите депеши от Брюксел ( със същия волски впряг ).
До тогава "ще се снишим".
Последното много ни се удава, понякога за добро.
Последно се снишихме за ваксините и се оказа почти правилно - купихме ги и ги изхвърлихме.
Ама "свободата" е скъпа.
« Последна редакция: Януари 17, 2025, 08:01:06 от buratinob »

Активен buratinob

• Just Member
    • Профил
« Отговор #19531 -: Януари 17, 2025, 08:05:27 »
Quote (selected)
След последния опит на украинските служби за сигурност да атакуват газопровода „Турски поток“ в Русия България предприе стъпки за гарантиране на сигурността на „Балкански поток“, който е продължение на същия газопровод, доставящ газ на потребителите в Европа, според изявление на Държавната агенция за национална сигурност (ДАНС).

България е засилила мерките за наблюдение и сигурност на критичната си енергийна инфраструктура, включително газопровода „Балкански поток“, съобщи българското контраразузнаване.
https://obektivno.bg/balgariya-zasili-zashtitata-na-balkanski-potok-sled-ukrainskata-ataka-sreshtu-turski-potok/
Толкова много думички а не се казва от КОГО ще го пазим.
От руснаците ( щото новото правителство си е поставило за цел вечна дружба с Украйна и защита на интересите ѝ ), от сърби и унгарци дето не могат да понесат мисълта да ги заливат с "недемократични молекули"?

Активен buratinob

• Just Member
    • Профил
« Отговор #19532 -: Януари 17, 2025, 08:10:28 »
Quote (selected)
ИТН отмени конференцията си, няма да избира ново ръководство
https://tribune.bg/bg/politika/itn-otmeni-konferentsiyata-si-/
Правилно!
Излишни разходи за зали, организация.
Така или иначе няма да има цял следващ 4 годишен цикъл на движениетео.

Активен Пенчо бре

• Just Member
    • Профил
« Отговор #19533 -: Януари 17, 2025, 09:37:14 »
Май има доста рейгънисти и в България!
Quote (selected)
Правителството не е решението на нашия проблем - правителството е проблемът. Роналд Рейгън

Неактивен otvrat

• Just Member
  • Коментари: 10251
    • Профил
« Отговор #19534 -: Януари 17, 2025, 10:32:53 »
Правителството не е решението на нашия проблем - правителството е проблемът. Роналд Рейгън

За Роналд Рейгън не знам. Това си е негов проблем. Но нашето ново правителство е идеално за дребнобуржоазна либерална държава като България. Коалицията е изрисувана като по учебник по  политология. Всички са либерали-центристи и има представител на лявото, дясното и центъра, подкрепени от етнически либерали. Представен е целият либерален спектър. Тази коалиция може да управлява България поне двадесет години.

Неактивен lucho

• Just Member
  • Коментари: 11993
    • Профил
    • Личен сайт
« Отговор #19535 -: Януари 17, 2025, 10:54:54 »
Толкова много думички а не се казва от КОГО ще го пазим.
Всички знаят от кого, но само някои се осмеляват да ги нарекат с истинското им име – "фашистка Украйна":
Quote (selected)
Министърът на отбраната, който ще остане на поста, много добре знае, че България изнесе и може би продължава да изнася нелегално ракети за фашистка Украйна.

Говорят за активна политика – каква активна политика, като тука има хора, които само козируват. Имахме един президент такъв, дето козируваше и на портиерите – Банов,–не – Плевнелиев, той е Банов по жена!

В момента чужденци ни пазят границата, за наш срам и позор.

Ако си мислите, че ще го вкарате това в България и ние ще стоим и ще гледаме, дълбоко се лъжете. Ще изкараме целия български народ на улицата и ще ви пометем с цялата ви пасмина!

Ще имате орган за съвместно управление – Съвет за съвместно управление. Той е с абревиатура ССУ. Аз ви предлагам да го прекръстите на Коалиция за устойчиво развитие. Няма да ви казвам абревиатурата.

Активен Giuseppe

• Just Member
    • Профил
« Отговор #19536 -: Януари 17, 2025, 11:33:35 »
Quote (selected)
Еее, буратино (на отвратя няма да обръщам внимание, той е ясен), мога да обвиня във всички земни грехове герберастията, но либерастията им е на последно място. Просто Уруспийчето като пръдне - те се насират, но това все още не е либерастия, особено пък неолиберастия. Селски тарикати. Долу горе същото и за другите два ибрика - ИТН и БСП. БСП по времето на Станищовото си беше и то жива либерастия, ама слава Богу при Корни малко се поотърсиха и все още имат смокиново листченце по срамните части - кога ще го свалят и него - не знам. Даже и догановите не са изявени либерасти - те са си феодализъм с крепостни селяни. Виж свинята - Е. Но най чистия, див неолиберализъм у нашенско си е ПП и особено Дъ и Бъ. Умнокраставитета изобщо.Е не може да им се отнема приза току така! Тъй че има за всичко друго да ги попържаме новите ни управляващи, но не са видните представители на неолиберастите. За всяка работа си има хора. Да им уважаваме квалификацията по достойнство. Ше ни крадат, стрижат, доят и ебт, но не по неолиберастки. Искаш ли да се обзаложим, че ИК няма да я върнат на дневен ред? Като пробно камъче - става, не ли? Залагам кило гроздова от старата реколта! :t0328:

Активен Giuseppe

• Just Member
    • Профил
« Отговор #19537 -: Януари 17, 2025, 12:30:51 »
В допълнение и т.к. става въпрос за матрялчето на Карбовски, ще постна завършващата му част, коато споделям.
Quote (selected)
Но красотата на липсата на либерали в кабинета, макар и тиха, е надявам се - истинска.
..............................
Всеки ден свободата е като битка за хляба. Не можеш да се запасиш със свобода. За да излезеш от улицата без изхода трябва да ползваш задна скорост. Просто е. И ако се борите - нема да сте излъгани.
Шегувайте се с мене колкото си искате.
Просто исках да се насладя на красотата на липсата.

Неактивен Zeitgeist

• Just Member
  • Коментари: 2893
    • Профил
« Отговор #19538 -: Януари 17, 2025, 15:30:38 »
Няма бе, няма, не остана и в склада няма и старшината не дава!
Това което идва от САЩ ще пътува бавно, с волска каруца до нашите земи.
ЕсЕс към която са ни закарфичили още е в облаците и се готви да изтрае една 4 годишна обсада от Тръмп.
Там ще трябва да минат 20 години да умрат сегашните "елити" и да се появят малко по-различни, ние в периферията ще чакаме повече да дойдат новите депеши от Брюксел ( със същия волски впряг ).
До тогава "ще се снишим".
Последното много ни се удава, понякога за добро.
Последно се снишихме за ваксините и се оказа почти правилно - купихме ги и ги изхвърлихме.
Ама "свободата" е скъпа.
Само ако знаеш колко си прав. От първата до последната дума. Уви.

Активен Giuseppe

• Just Member
    • Профил
« Отговор #19539 -: Януари 17, 2025, 17:52:54 »
Ххех! Мързи ме да дращя и тук и там. Щях да препоствам, само с малки корекцийки, ама уважавам аудиторията, та се отказах..
Като за начало - не, нямаМЕ намерение да се "снишаваМЕ", а няма и нужда, защото никой няма да ни пита за нещо, а и на никого не можем да попречим, дори и да сме гордо изправени и отчайващо кресливи. Нали искате всички тук да си казваме едно към едно? Ето - "малко сме, слаби сме"! И никой не ни бръсне. До тук СМЕ се докарали. И ако някой си мисли, че с ГюроМихайловщина ще се извиси и/или помогне на стадото - ами успех! Подобен херой вече се пъчи из пространството, има и последователи, е, не е мой тип, тъй да го кажем. За съжаление, дори и при благоприятно развитие на световната сцена, ни чака бавно, с много бачкане и разум, постепенно възстановяване, а байряците ще ги развяваме малко по сетне. И ще се молим за късмет. Пък които доживеят. А през това време ще се опитваМЕ да направим някое друго просвещение тук-там. И да убеждаваме гъбарите да се откажат от гъбарство. Някои си мислят, че е малко - е да фърлят поглед из форумите, ама да не се ограничават с пожелателно избрани. И да броят. Сетне - да смятат.И ако пак могат повече - живи и здрави. А ако не могат, но много им се иска...ми няма срамни работи и чорбаджи Марко е дал каквото може.
п.с. щях да забравя - хора, абе вие как паркирате, без да ползвате задна?

Активен buratinob

• Just Member
    • Профил
« Отговор #19540 -: Януари 17, 2025, 17:59:11 »
Quote (selected)
Еее, буратино (на отвратя няма да обръщам внимание, той е ясен), мога да обвиня във всички земни грехове герберастията, но либерастията им е на последно място.
Ако мога да ползвам едно популярно клише ( то май само такива ползвам ):
"-И накрая,... но не на последно място..."

Четата коментарите в гласове, общото мнение е за един наивник в много зряла връзраст, това са добрите коментари.
Чета и крада от форумците там:
Quote (selected)
фарисейски квас 17 Яну 2025 12:37ч.
ГЕРБ Член на Европейска народна партия Международен демократичен съюз.. НЕП - Идеология Либерален консерватизъм християндемокрация Неолиберализъм проевропеизъм. ПОТРЕС: Къдравата Сю вътрешен министър?! Министър на транспорта и съобщенията – Гроздан Спасов Караджов бил е като програмен координатор, главен секретар и програмен директор на „Отворено общество“ – София. Министър на иновациите и растежа – Томислав Пейков Дончев. Дончев е член на екипа „Експертни анализи“ към Института „Отворено общество“.
Кво викаш, нямало никакви либерасти, че то други няма.
Министъра на войната и той същия - на тоя фронт никаква промяна.
Дали ИНТеца ще вземе да оправи здравеопазването.
Дали Красимир Вълчев ( Преминава обучение по „Бюджет и финансово управление“ в университета „Дюк“ – САЩ)– министър на образованието и науката ще посегне на отровата посята в образователните структури?
За културта не ми се говори... Бачев... Нали си спомняте че като чуя култура и ми иде да се хвана за кобура.
И много други дали, дали, ама на дали.
Вярно, ППДП - ортодоксалните ЛТБ... не са на голямата копанка, уви другите не строго хомосексуални, а бисексуални са на кормилото на държавата.
Отварат е прав че теоретично една такава аморфна слепка няма сериозни идеологически различия и би могла да паразитира докато унищожи гостоприемника, ама чак пък 20 години....
Колкото и да сме жилави ще се споминем ( чудно че турците не са успели за 5 века да го постигнат, а нашенци ще успеят за по-малко от половин ).
Ако успеят да излъжат европците да ни нахлузят еврото ще се освободят едни 30-40 милиарда чист кеш.
Мисля че за година две ще го опраскат и чак тогава ще се разпърдят.
Така или иначе цял мандат няма да изкарат, за нас ... не знам.
« Последна редакция: Януари 17, 2025, 18:22:22 от buratinob »

Активен Giuseppe

• Just Member
    • Профил
« Отговор #19541 -: Януари 17, 2025, 18:18:23 »
Quote (selected)
Кво викаш, нямало никакви либерасти, че то други няма.
Не, не викам така.
Човек, с малки изключения - тия са цветочки, в сравнение с Дъ и Бъйците умнокрастави. И сетне - мен никой не ме е питал, ако теб са те питали - ми да си им казал да не ги слагат! То е като в бакалията - саламът скъп, ама да те пита някой?
И хайде, ще си препостна едно изреченийце -
Quote (selected)
Дали ще има нещо добро в това правителство - рано е да се каже. Може само да се прогнозира и моята лична прогноза е - Ц! Може да има по малко зло, ама и това е само желание.
Засега толкова, че слагам папионката за театър. Като се върна, ше си налея ено и мое пак да досаждам.
 :t0328:
« Последна редакция: Януари 17, 2025, 18:24:19 от Giuseppe »

Активен buratinob

• Just Member
    • Профил
« Отговор #19542 -: Януари 17, 2025, 18:21:38 »
Quote (selected)
слагам папионката за театър. Като се върна, ше си налея ено и мое пак да досаждам.
Това е добре, ще ходиш в НС на живо.
Чекаме да споделиш. :t0328:

• Just Member
    • Профил
« Отговор #19543 -: Януари 17, 2025, 18:38:36 »
Малките и слабите, докато са и пухкави, всеки ще си трие гъза с тях.

Иначе, поздравления за изтърсилия Коалицията за устойчиво развитие   :t0328:

Активен buratinob

• Just Member
    • Профил
« Отговор #19544 -: Януари 17, 2025, 19:02:00 »
Quote (selected)
Балабанов, ИТН: Правителството няма да вдига данъците, но ще спре парите "на калпак"
https://tribune.bg/bg/parite/balabanov-itn-pravitelstvo-nya/
Това беше очаквано, патронът Доган и той отдавна се бори пари да се раздават само на фес.

Неактивен Maximus II

• Just Member
  • Коментари: 9347
  • Fuck the EU
    • Профил
« Отговор #19545 -: Януари 17, 2025, 19:33:03 »
Новата "сглобка" се отказва от АЕЦ Белене и ще продаде реакторите на Украйна!

А ето какво се е дискутирало за АЕЦ Белене преди 11 години: 25 януари 2013 г., Шоуто на Слави
Колкото по-голямо е богатството, толкова по-кърваво е престъплението, което го се създало.

Неактивен lucho

• Just Member
    • Профил
    • Личен сайт
« Отговор #19546 -: Януари 17, 2025, 20:03:31 »
Половин час по канал Първи на руската телевизия е посветен на Петър Петров Волгин и България:

https://rutube.ru/video/3004759126bcc57c7659c11fcc092189/ (от време 1 час и 11 минути до време 1 час и 40 минути)

Петър Петров Волгин трябва да и ще стане председател (президент) на България след две години!

Активен buratinob

• Just Member
    • Профил
« Отговор #19547 -: Януари 17, 2025, 20:07:02 »
Не е новата сглобка, има старо решение на НС да се продадат реакторите на Украйна.
Друг е въпросът с какво ще ни платят, може пък да им отпуснем кредит.
Къде 18 милиарда дефицит, там и 19.

Неактивен Maximus II

• Just Member
  • Fuck the EU
    • Профил
« Отговор #19548 -: Януари 17, 2025, 20:07:50 »
Пожар произошел на крупной электростанции в городе Мосс-Лендинг в американском штате Калифорния, в ряде близлежащих районов объявлена эвакуация, сообщает департамент по реагированию на чрезвычайные ситуации округа Монтерей.

Горят десетки хиляди литиеви батерии, незнам дали знете, в литиевите батерии има тефлон - PVDF, при горене се отделят флуорни отровни съединения.

Това ни предлагаха ПП-ДБ да се прави у нас, със "завода за батерии".
Колкото по-голямо е богатството, толкова по-кърваво е престъплението, което го се създало.

Неактивен Maximus II

• Just Member
  • Fuck the EU
    • Профил
« Отговор #19549 -: Януари 17, 2025, 20:10:39 »
Не е новата сглобка, има старо решение на НС

Може, но БСП и ИТН уж бяха за Белене, за енергийна независимост на България, Курумбашев разправяше, че България трябва да произвежда и изнася ел. енергия, не да внася!?

Неактивен Maximus II

• Just Member
  • Fuck the EU
    • Профил

Активен buratinob

• Just Member
    • Профил
« Отговор #19551 -: Януари 17, 2025, 20:22:16 »
Курумбашев, АЕЦ...
Верно Колодуй, но опашката, опашката на крушата...
Продуцентщини, преди, сега и утре.

Неактивен lucho

• Just Member
    • Профил
    • Личен сайт
« Отговор #19552 -: Януари 17, 2025, 20:37:28 »
Новата "сглобка" се отказва от АЕЦ Белене и ще продаде реакторите на Украйна!
След освобождаването на бившата УССР от нацистка окупация ще можем да си вземем многострадалните реактори обратно и най-сетне да ДОстроим АЕЦ "Белене"!

Неактивен lucho

• Just Member
    • Профил
    • Личен сайт
« Отговор #19553 -: Януари 17, 2025, 20:44:22 »
Пожар произошел на крупной электростанции в городе Мосс-Лендинг в американском штате Калифорния, в ряде близлежащих районов объявлена эвакуация, сообщает департамент по реагированию на чрезвычайные ситуации округа Монтерей.
Горят десетки хиляди литиеви батерии, незнам дали знете, в литиевите батерии има тефлон - PVDF, при горене се отделят флуорни отровни съединения.
Това ни предлагаха ПП-ДБ да се прави у нас, със "завода за батерии".
Няма по-добър начин на натрупване на енергия от добрия стар ПАВЕЦ. А тия литиеви батерии трябва да ги преработят и да ги превърнат в батерии за телефони и електрически МПС:
Quote (selected)
объект, на котором произошел пожар, является одной из крупнейших аккумуляторных электростанций в мире, у нее имеются десятки тысяч литиевых батарей.

Неактивен Maximus II

• Just Member
  • Fuck the EU
    • Профил
« Отговор #19554 -: Януари 17, 2025, 20:45:23 »
Не се надявай, новата сглобка от сега се натяга на САЩ - Тръмп и МАГА няма да допуснат руснаците да правят бизнес в Европа!

Неактивен lucho

• Just Member
    • Профил
    • Личен сайт
« Отговор #19555 -: Януари 17, 2025, 20:47:50 »
А Русия няма да допусне САЩ да продължават да си разиграват коня тук както досега.
Тръмп надува мускули, но САЩ отслабват обективно и тази тенденция е необратима!
Така че да си гледат там Гренландия и Канада и да ни освободят от присъствието си!!!

• Just Member
    • Профил
« Отговор #19556 -: Януари 17, 2025, 21:39:55 »
Половин час по канал Първи на руската телевизия е посветен на Петър Петров Волгин и България:

https://rutube.ru/video/3004759126bcc57c7659c11fcc092189/ (от време 1 час и 11 минути до време 1 час и 40 минути)

Петър Петров Волгин трябва да и ще стане председател (президент) на България след две години!
...стига си ревал като вдовица за..., какво се туткаш, правиш иницкомитет, издигаш Волгин, трупаш червени точки (питай дедо си Керпеден как се прави)...
PS  - разбери се с Виктор П. преди това

Неактивен Фют

• Just Member
  • Коментари: 2366
  • No complain no explain
    • Профил
« Отговор #19557 -: Днес в 00:56:39 »
"Уморените коне ги убиват"  O:-)

Пеевски показа чатовете си с Кирил Петков, който го хвали: Благодаря ти за Шенген!

Кирил Петков е един обикновен смешник, чиито думи нямат нищо общо с истината. В психологията наричат това синдрома “Буратино*”. Ако носът на Кирил Петков порастваше с милиметър всеки път, когато изрече лъжа, досега нямаше да може да влезе в асансьор".

Това заяви лидерът на ДПС-НОВО НАЧАЛО Деляна Пеевски в разпространена до медиите позиция тази вечер след участиета на Петков в "Лице в лице"..

*Всяка прилика с реални хора е случайна :t0328: