Второ, днешното БСП вече може единствено да закопае всеки, когото подкрепи.
нали различаваш мнение от факт? горното е мнение, а не факт.
Разбира се. Правя аналогия с процеса некроза. Когато дадена тъкан умира, смъртта се разпространява и в съседните клетки и тъкани. Йотова има интерес да се отреже и малкото, което още я свързва с гангренясалата вече БСП, за да не гангреняса и тя. Ако искаш, за по-картинно си представи чумав човек в терминален стадий. Той е почти труп и всички "бягат от него като от чумав", за да не ги зарази и тях. БСП е чумава партия в терминален стадий и никой вече не е луд да си свързва името с нея.
Да си спомним какво беше казала Илияна Малинова Йотова от мощната тогава БСП на Румен Георгиев Радев преди 10 години:
И най малкото движение срещу БСП няма да ви бъде простено!
и колко да е била мощна тогава бсп? май не си спомняш, че беше опозиция, с чакали, гризящи я отвътре, и че нинова буквално си заложи кожата, за да стане радев кандидат.
Да, тя беше вече сериозно отслабнала, макар че беше още
втората политическа сила след ГЕРБ. Но инерцията, инерцията на мисленето е ярко отразена в цитираното от мен изказване на Йотова. Не усещаш ли с какво огромно партийно самочувствие е изречено то! Явно в представите на Йотова БСП е била още мощна, пък и в представите на повечето хора тогавашната слабост на БСП беше възприемана като временна болест на исполин!
между другото, досега няма избран президент, издигнат от бсп, който да не я е предал. така че в този ред на мисли по-добре бсп да не предлага никого.
Който е затънал в предателства в течение на десетилетия, не бива да се изненадва, че и него предават. А иначе съм съгласен с извода ти. Ами тогава остава ти да се надяваш БСП да не предложи Йотова, а аз – да я предложи. (Ха, забравихме самата Йотова – тя дали ще е съгласна точно БСП да я предложи?!)
ПП: След като започнах да пиша по този въпрос тук, си спомних, че имаше специална тема за президентските избори през тази година. Съжалявам, че не се бях сетил по-рано. Може би ще бъде добре дискусията дотук по тази тема да се премести там.