Щото се сдобих с приятели евреи из фейса, гледам, болшинството от най-много приказващите все те са прави, все палестинците виновни. Български евреи, за другите не знам. Един да прояви грам съмнение и други наскачат върху него, ама как смееш, на теб държавата Израел ти плаща заплатата, а ти не си на нейна страна.
По-умните твърдят, че хамас е виновен, ама колкото пъти питам а кой създаде хамас, а нетаняху, де призоваваше да се дават пари на хамас, щото това е единственият начин да няма палестинска държава, толкова пъти отсреща се превръща в ледена стена.
Викам, нетаняху създаде хамас, нетаняху проспа вторжението, отсреща ми викат - дай доказателства, че го проспал.
Реват, пускат снимки, празна улица, няма никой, щото все сирени вият, ама улицата чиста, подредена, цяла, с цветя.
Палестина била облагородена, пускат видеа колко добре било там, палестинците живеели в рая благодарение на евреите.
И току по-духовните възкликват, няма ли наказание, няма ли карма за делата, викам, има, и даже може и вие да я изпитвате тая карма точно в момента... Не знам, верно, че като ти трещи над главата, е страшно. Ама и през ум не им минава, че не са прави.
Имало палестинци, де не били съгласни с това, което става, те били добри хора. Останалите ДГД. Няма гледна точка, различна от тяхната, само те са прави и тия, които са съгласни с тях.
И даже се оплакват, че като се оплакват на приятели, срещат ледено мълчание отсреща.
Знам, че патят, знам, че не е хубаво ни за тях, ни за палестинците, ама не може да не ти мине през главата, че може и другата страна да има основания, че Биби е най-виновният за ситуацията, че другата страна страда много повече и улиците там са не празни, а разрушени, а децата избити...