Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.
Юни 23, 2025, 10:30:54

Автор Тема: Израел  (Прочетена 115096 пъти)

Bacho Кольо, Звездоброец и 18 Гости преглежда(т) тази тема.

Активен buratinob

• Just Member
  • Коментари: 27030
  • ЕС е вреден за вашето здраве!
    • Профил
Re: Израел
« Отговор #600 -: Април 24, 2025, 20:31:45 »
Quote (selected)
Българският външен министър настоя за компенсации на семейството на Маринов

Проблем, който се решава с пари, не е проблем, еврейска поговорка.  :)))  Не мразете евреите, не са по-лоши от всеки друг народ, българите да не сме по-добри!?
Не съм споменавал че сме по-добри от "избрания народ", това би поставило още една нула към "компенсацията", не в каймета.

« Последна редакция: Април 24, 2025, 21:13:10 от buratinob »
ЕС е вреден за вашето здраве!

Активен buratinob

• Just Member
    • Профил
« Отговор #601 -: Април 24, 2025, 20:44:48 »
*

Неактивен Maximus II

• Just Member
  • Коментари: 9631
  • Fuck the EU
    • Профил
« Отговор #602 -: Април 24, 2025, 20:55:19 »
Не беше към теб, а по принцип, да не се подхлъзваме по антиеврейска реторика.
События разворачиваются большие и разворачиваются стремительно.

Активен buratinob

• Just Member
    • Профил
« Отговор #603 -: Април 24, 2025, 21:09:11 »
Не беше към теб, а по принцип, да не се подхлъзваме по антиеврейска реторика.
Антиционистка, не антиеврейска или антисемитска , щото и палестинците са семити.
Па според нашите православни старейшини сите сме по геном протоевреи.

Активен Nor1

• Just Member
  • Коментари: 8494
    • Профил
« Отговор #604 -: Април 24, 2025, 23:41:28 »
Цитат на: Maximus II
Не мразете евреите, не са по-лоши от всеки друг народ

Оказа се, че наистина са.
Джиджи: Ти ги оставѝ военните бази, Butch, защото аз предпочитам да говорим тук за булките на брат ми.

Активен kаily

• Just Member
  • Коментари: 11644
    • Профил
« Отговор #605 -: Април 25, 2025, 00:20:32 »
Да го кажем така - във всяко стадо има мърша, ама в някои стада мършата е повече, а в други е направо преобладаваща. Важна е дозата. Количествените натрупвания водят до качествени изменения.
Например, най-добрите и свестни хора, които съм срещнала в живота си, бяха ... англичани...
Не можеш да проумееш глупостта.

Неактивен Фют

• Just Member
  • Коментари: 2947
  • No complain no explain
    • Профил
« Отговор #606 -: Юни 05, 2025, 20:36:09 »
ШПИГЕЛ
513.1 хиляди последователи

Близкият изток: Израел очевидно въоръжава джихадистка групировка в ивицата Газа   :t2407:

Израел очевидно е въоръжил престъпна джихадистка групировка в ивицата Газа, за да се бори с ислямисткия Хамас. Това каза бившият министър на отбраната Авигдор Либерман, според съобщения в медиите. Отбранителните кръгове потвърдиха доставките на оръжие, според Times of Israel.

https://www.msn.com/de-de/nachrichten/politik/nahost-israel-bewaffnet-offenbar-dschihadistengruppe-im-gazastreifen/ar-AA1Ga39N?ocid=msedgntp&pc=U531&cvid=dc953c49228c479cb21eb0c5465944a2&ei=11

Активен Дърт Вейдър

• Just Member
  • Коментари: 754
    • Профил
« Отговор #607 -: Юни 13, 2025, 07:52:47 »
Израел обстрелва обекти в Иран ... Ако нямате нови дрешки пишете на ЗИП-а ...  :t2619:
"Върви бавно, говори учтиво и носи дебела тояга със себе си."
[по Teddy Roosevelt]

Неактивен AnonimusBG

• Sr. Member
  • Коментари: 320
    • Профил
« Отговор #608 -: Юни 13, 2025, 22:05:28 »
"В Тель-Авиве поднимается дым после падения, как утверждается, иранской ракеты. В Израиле работает ПВО."
https://t.me/c/2456290838/1513

Неактивен AnonimusBG

• Sr. Member
    • Профил
« Отговор #609 -: Юни 13, 2025, 22:06:40 »
"Иран наносит авиаудары по ядерному реактору в Димоне, пишет Shia News."
https://t.me/c/2456290838/1514

Неактивен AnonimusBG

• Sr. Member
    • Профил
« Отговор #610 -: Юни 13, 2025, 22:11:44 »
Нямам никакви симпатии към иранските аятоласи.
Но мога да кажа същото и за израелските фашисти.
Все ми е тая.
Мислете бре.

Неактивен AnonimusBG

• Sr. Member
    • Профил
« Отговор #611 -: Юни 13, 2025, 22:23:39 »
"Один из сочных провалов железного купола удалось заснять очевидцам вблизи.

Предположительно, это одно из попаданий по зданию военного министерства в Тель-Авиве"

https://t.me/rlz_the_kraken/77890

Активен kаily

• Just Member
    • Профил
« Отговор #612 -: Юни 13, 2025, 22:57:57 »
Армия обороны Израиля:
.............................................................
«Граждане Израиля в данный момент находятся под прямым ударом иранского режима. Мир не должен об этом молчать»

Неактивен AnonimusBG

• Sr. Member
    • Профил
« Отговор #613 -: Юни 14, 2025, 21:34:31 »
"Никой антисемит не е в състояние да нанесе такива вреди на Израел, каквито нанасят действията на Бенямин Нетаняху. Целенасоченото избиване на невинни палестинци в  Газа, както и абсолютно непровокираният удар срещу  Иран, превръщат Израел в символ на ужасяваща несправедливост. Много хора по целия свят и то хора, които симпатизираха на Израел, днес възприемат тази държава като въплъщение на всичко лошо в международната политика. 

А основната вина за това е именно на Нетаняху и на неговото обкръжение. Тези хора направиха така, че държавата, създадена в името на това никога повече да не се повтарят трагедии като Холокоста, сега се държи по същия начин към страните, които не харесва, както са се държали в предишните векове всевъзможните антисемити спрямо евреите. А още по-лошото е, че отвратителната политика на Нетаняху се ползва с абсолютната подкрепа  на американския президент Доналд Тръмп.

Човекът, който не спира да повтаря, че по време на първия му мандат не е избухнала нито една война, сега прави всичко възможно, за да разпали ужасяващ конфликт в Близкия Изток. И, не, тази политика в никакъв случай не помага на еврейския народ. Тази политика обслужва единствено маниакалните стремежи на Бенямин Нетаняху. Това е не просто  глупаво. Това е опасно. За всички."

Петър Волгин

Активен kаily

• Just Member
    • Профил
« Отговор #614 -: Юни 14, 2025, 21:50:47 »
Абе, те и много обикновени евреи го подкрепят. Прекалено много.

Неактивен AnonimusBG

• Sr. Member
    • Профил
« Отговор #615 -: Юни 14, 2025, 22:01:50 »
Има един такъв момент че Китай мълчи относително Израел - Иран, но неговите проксита Пакистан и КНДР подкрепиха Иран.
А и Пакистан и Северна Корея имат атомни бомби и заради това не ги закачат.
Нищо лошо.
Просто направи атомна бомба и не се безпокой за това онова.

Неактивен AnonimusBG

• Sr. Member
    • Профил
« Отговор #616 -: Юни 14, 2025, 22:08:08 »
Абе, те и много обикновени евреи го подкрепят. Прекалено много.

Как да ти кажа Кайли?
Вчера го написах - иранските аятоласи не са ми симпатични, но също така не са ми симпатични и еврейските фашисти.
Разбирай го както си искаш.

Неактивен onzi

• Just Member
  • Коментари: 8023
    • Профил
« Отговор #617 -: Юни 14, 2025, 22:30:54 »
Как да ти кажа Кайли?
Вчера го написах - иранските аятоласи не са ми симпатични, но също така не са ми симпатични и еврейските фашисти.

ъм, пак помним откогато ни е угодно. всъщност кой докара иранските аятоласи, и какво беше преди тях?

кой докара пазарите на роби в ливан, и какво беше преди тях?

кой докара сегашното положение ал кайда да си има държава /сирия/, и какво беше преди това?

Неактивен AnonimusBG

• Sr. Member
    • Профил
« Отговор #618 -: Юни 14, 2025, 22:34:40 »
Как да ти кажа Кайли?

ъм, пак помним откогато ни е угодно. всъщност кой докара иранските аятоласи, и какво беше преди тях?

кой докара пазарите на роби в ливан, и какво беше преди тях?

кой докара сегашното положение ал кайда да си има държава /сирия/, и какво беше преди това?

Турция, САЩ и Европа.
Кой сега не забелязва убийствата на християните и алаутите.
А Онци?

Неактивен onzi

• Just Member
    • Профил
« Отговор #619 -: Юни 14, 2025, 22:44:28 »
който си е сложил капаци на очите и ушите, та да не види или чуе. очевидно.

ти за кво се бориш бе? всъщност?

както вече ти писах - отиваш на дискорд.ком, убеждаваш, връщат се, стига да искат.

Неактивен AnonimusBG

• Sr. Member
    • Профил
« Отговор #620 -: Юни 14, 2025, 23:01:25 »
който си е сложил капаци на очите и ушите, та да не види или чуе. очевидно.

ти за кво се бориш бе? всъщност?

както вече ти писах - отиваш на дискорд.ком, убеждаваш, връщат се, стига да искат.

Какво да ти кажа?
Що не забелязваш убийствата на християните и алаутите в Сирия нааример.
И пазарите за продажба на роби.
Или в Германия това вече е нормално вашта мама?

Неактивен onzi

• Just Member
    • Профил
« Отговор #621 -: Юни 14, 2025, 23:05:03 »
Какво да ти кажа?
Що не забелязваш убийствата на християните и алаутите в Сирия нааример.
И пазарите за продажба на роби.
е кой ти каза, че не ги забелязвам? кой ти каза, бе? кой? нали точно аз ти обърнах внимание на пазарите за роби? а бе ти на колко водки си? държиш се като бъч в запой.

Quote (selected)
Или в Германия това вече е нормално вашта мама?
е време беше. веднага след като те похвалих, че бележиш прогрес, реши да се оакаш. похвално.

Неактивен AnonimusBG

• Sr. Member
    • Профил
« Отговор #622 -: Юни 14, 2025, 23:17:26 »
Онци не си ми интересен.
Мен ме нямаше 9-10 месеца във форума така че твоите - "е кой ти каза, че не ги забелязвам? кой ти каза, бе? кой? нали точно аз ти обърнах внимание на пазарите за роби? а бе ти на колко водки си? държиш се като бъч в запой" - са си твои глупости.
Чети преди да пишеш.

Неактивен onzi

• Just Member
    • Профил
« Отговор #623 -: Юни 14, 2025, 23:23:18 »
...Мен ме нямаше 9-10 месеца във форума...
да, след като ни прати при преките ни роднини по женска линия, реши да се скатаеш. добре. но това не те оправдава. да питаш и после да не искаш да четеш отговора е проява на тъпоумие, да го кажа по-така мекичко, че да не вземеш да се засегнеш. кво ще правим без такъв виден мрънкалник, ако решиш пак да се скатаеш за някой и друг месец. сълзи ще роня. крокодилски.

обаче постоянството си е постоянство - преди беше "майната ви", сега е "вашта мама". я като си такъв спец по мамите, да ти бодна едно въпросче: това
Quote (selected)
около мен ченгета, викат "твойта мама".
аз им отговарям: сам съм, други няма.
знаеш ли откъде е?

Неактивен ddantgwyn

• Just Member
  • Коментари: 7630
    • Профил
« Отговор #624 -: Юни 15, 2025, 10:27:56 »
...Мен ме нямаше 9-10 месеца във форума...
да, след като ни прати при преките ни роднини по женска линия, реши да се скатаеш. добре. но това не те оправдава. да питаш и после да не искаш да четеш отговора е проява на тъпоумие, да го кажа по-така мекичко, че да не вземеш да се засегнеш. кво ще правим без такъв виден мрънкалник, ако решиш пак да се скатаеш за някой и друг месец. сълзи ще роня. крокодилски.

обаче постоянството си е постоянство - преди беше "майната ви", сега е "вашта мама". я като си такъв спец по мамите, да ти бодна едно въпросче: това
Quote (selected)
около мен ченгета, викат "твойта мама".
аз им отговарям: сам съм, други няма.
знаеш ли откъде е?

:t1207: :t1233: :t3726:
the lamers club honourable member …

Активен kаily

• Just Member
    • Профил
« Отговор #625 -: Юни 16, 2025, 17:53:00 »
Трамп отказался подписывать коммюнике G7 по Израилю и Ирану,- источники.

Основные тезисы проекта заявления G7: «Израиль имеет право на самооборону. Иран никогда не сможет иметь ядерное оружие».

Активен kаily

• Just Member
    • Профил
« Отговор #626 -: Юни 17, 2025, 11:55:23 »
Не че нещо, ама тая религия (не съм в състояние да отлича еврейската от нашите стари нови завети и всичко останало) отдавна я надушвам по същия начин и се изумявам от писанията...

Сталин о евреях⁠⁠.

Иосиф Виссарионович Сталин в разговорах с Кагановичем показывал такой уровень понимания еврейского вопроса и роли тех, кто управляет мировым еврейством, что у Лазаря Моисеевича порой от страха и удивления на голове шевелились волосы.

Об этих беседах он вспоминал всю свою жизнь и один раз прямо сказал маршалу К.К. Рокоссовскому, что Сталин его, махрового упёртого сиониста, легко перековал в человека, который научился любить все русское.
На вопрос, как это Сталину удалось, Каганович ответил, что Иосиф Виссарионович знает истину еврейского народа куда глубже любого раввина.
А потом добавил следующее:

– Как-то раз, после очередного разноса по поводу неверно подобранных Кагановичем кадров, Сталин, смягчившись, сказал, что он понимает нас, евреев, и очень жалеет.
Взять, к примеру, наше национальное воспитание кого мы с детства вынуждены копировать?
Одних подонков и негодяев.
Но эти подонки являются нашими не просто героями или святыми, но ещё и патриархами.

Посмотрев на меня и помолчав, Иосиф Виссарионович вдруг задал вопрос, знаю ли я историю праотца Иакова? Естественно, я сказал, что мне его история известна. Тогда Иосиф Виссарионович меня снова спросил:

– Как вы считаете, Лазарь Моисеевич, нормально ли это, если Иаков стал ссориться из-за первородства со своим братом ещё в утробе матери?
Находясь в чреве, он хотел задержать рождение своего брата и появился на свет, зацепившись за его пятку.
А потом, воспользовавшись голодом, Иаков забирает у него первородство за чечевичную похлёбку.
Мало этого, он обманул своего умирающего отца, прикинувшись Исавом, и тем самым присвоил себе предназначенное не ему благословение.

Я промолчал, а Сталин с усмешкой продолжил:

– Беда в том, что это омерзительное деяние не осуждено иудаизмом, а признано великолепным. Или я ошибаюсь?

И тут только до меня дошло, о чём мне пытается сказать Иосиф Виссарионович. Что наша религия в корне своём ущербна.
Она не соответствует человеческой морали.

– Нет, вы не ошибаетесь, – сказал я тогда, – Так оно и есть...

– Может , теперь вы мне расскажете, что было дальше? – прищурил свои тёмные глаза Иосиф Виссарионович.

– После обмана отца Иаков бежит к своему дяде, – стал припоминать я, – где он женится.

– И двадцать лет обманывает тестя при дележе приплода, так?

Сталин знал такие подробности, которые мне были неизвестны.

А между тем, он продолжил:

– Заметь, Лазарь Моисеевич, что женился Иаков на своей двоюродной сестре.
Это инцест, и не по этой ли причине у евреев он до сих пор в почёте?

– Возможно, – пробурчал я.

– А теперь давай вместе вспомним, чем закончилась борьба Иакова с духом ночи? – Сталин явно хотел закончить тему Иакова.

– Кажется, Бог ему сказал, что отныне имя у Иакова будет Израиль.

– Что оно означает, кажется, «победитель»? Хорош герой! Главным оружием у него является ложь.
Какой из всего следует вывод?
Только тот, который заложен в мифе.
Если хочешь победить, используй изощрённую ложь? Или я что-то не так понял?

– Всё так, – я тогда растерялся окончательно.

– Вот подумай, уважаемый Лазарь Моисеевич, куда вас призывают такие вот святые? А ведь у вас они сплошь и лжецы, и мерзавцы.
Знаете, что я думаю? Несчастный тот народ, у которого такие вот идеалы для подражания.

С этими словами Иосиф Виссарионович вышел из моего кабинета.
Когда за ним закрылась дверь, я несколько часов сидел задумавшись. Сталин своими словами задел во мне самое сокровенное, то, о чём мы, евреи, как правило, не задумываемся.
И я понял, что Сталин прав – народ мой жестоко обманут, обманут ещё с утробы матери, и какие-то злые силы его используют. Какие? – вертелось у меня в голове. Было ясно, что Сталину они были известны.
Но как его спросить об этом? надо бы почитать Библию.

Георгий Сидоров, "Рок возомнивших себя богами"

Активен Nor1

• Just Member
  • Коментари: 8494
    • Профил
« Отговор #627 -: Юни 17, 2025, 13:19:57 »
 :well_done-1299:
Джиджи: Ти ги оставѝ военните бази, Butch, защото аз предпочитам да говорим тук за булките на брат ми.

Неактивен 66

• Just Member
  • Коментари: 8469
    • Профил
« Отговор #628 -: Юни 17, 2025, 20:38:30 »
Quote (selected)
На фоне ультиматума Трампа КСИР призвал жителей Израиля покинуть Тель-Авив и Хайфу в связи с предстоящими ракетными ударами по этим городам.
Явно юдеите са не само лъжливи, но и страхливи :smokin:

Неактивен Maximus II

• Just Member
  • Коментари: 9631
  • Fuck the EU
    • Профил
« Отговор #629 -: Юни 17, 2025, 21:27:01 »
По нашите СМИ Израел печели, Иран страда, обаче изобщо не са така нещата, Израел търпи болезнени удари и загуби, за това Тръмп изпраща натам самолетоносач и самолети цистерни.
События разворачиваются большие и разворачиваются стремительно.

Неактивен 66

• Just Member
    • Профил
« Отговор #630 -: Юни 17, 2025, 22:58:03 »
Бе праща, ама холандски танкер блъснал индийски. Убаво че и двата били на практика празни.
Скоро в персийския залив няма да може да се плава.
И де ще се усети тва най-бързо и най-силно, А? :smokin:

Активен kаily

• Just Member
    • Профил
« Отговор #631 -: Юни 17, 2025, 23:31:14 »
Яков Кедми: А что, нацизм, расизм и фашизм это плоть от плоти еврейской морали и цивилизации!
https://t.me/lav_i_na/20717

Активен kаily

• Just Member
    • Профил
« Отговор #632 -: Юни 18, 2025, 11:31:42 »
В США предполагают, что Иран сознательно перешел к текущей тактике растянутых дозированных ракетных ударов вследствие перехода к стратегии войны на истощение.

The Washington Post: «Израиль сможет сбивать иранские баллистические ракеты ещё только 10–12 дней, после чего будет вынужден начать нормировать боеприпасы».

Это может объяснить, почему Иран выбрал тактику последовательных, но небольших волн ударов. Вероятно, Иран использует часть старых или менее сложных ракет, чтобы истощить ПВО Израиля и расчистить путь для более современных и разрушительных боеголовок. Это война на истощение.

Часто достаточно 3–5 иранских баллистических ракет, чтобы спровоцировать запуск 10–15 израильских перехватчиков, каждый из которых стоит не менее 12 миллионов долларов (например, в случае с THAAD).

Для сравнения, по данным КСИР, даже самая современная ракета Ирана, Fattah-1, стоит около 200 000 долларов. Если на перехват одной гиперзвуковой ракеты приходится 12 ракет-перехватчиков (как видно на одном из сегодняшних видео), Израиль тратит 144 миллиона долларов, чтобы возможно перехватить одну иранскую ракету.

Это абсолютно неустойчивая ситуация. Если Иран сохранит текущий темп огня, то примерно через две недели израильское воздушное пространство окажется полностью под угрозой от более крупных и разрушительных твердотопливных баллистических ракет Ирана.

Разумеется, если только США не вмешаются напрямую

Неактивен onzi

• Just Member
    • Профил
« Отговор #633 -: Юни 18, 2025, 12:02:24 »
тва не ми се вижда много умно. значи, ако имаш 200 ракети и ги лашнеш наведнъж, ще претовариш пво-то и то даже да свали първите 100, то вторите 100 ще паднат където трябва. а ако лашкаш 10 дена по 20 ракети, то пво-то има време да презареди, и тогава кпд-то ти пада от 50% наполовина.

от друга страна обаче тези 200 ракети трябва някой да ги изстреля, т.е. нещо да излезе на позиция, да стреля и да се прибере за евентуално презареждане за втори залп. а израилтяните се хвалеха, че били потрошили пусковите установки. така че може толкова да могат да изстрелят към сегашния момент.

от трета страна, ако толкова могат да изстрелят, то за израел една от топ целите трябва да стане унищожаването на останалите пускови установки. и тогава ще се получи, че има много ракети, ама няма как да се изстрелят.

Неактивен 66

• Just Member
    • Профил
« Отговор #634 -: Юни 18, 2025, 12:18:22 »
а израилтяните се хвалеха, че били потрошили пусковите установки. така че може толкова да могат да изстрелят към сегашния момент.
Ловят баламурници на гол бастун.
Ракети с обхват 1000+ километра, още повече хиперзвукова са по една на пускова установка. Тва не ти е примерно РСЗО, дето презареждаш в полеви условия. Тоест унищожаване на ПУ върви в комплект с унищожаване на ракетата.
Впрочем щом укрите ревът че изтеглят от тях ракети да ги пращат на юдеите положението е изуй гащи. И не сал в израйп но и в САЩ  :smokin:

Неактивен onzi

• Just Member
    • Профил
« Отговор #635 -: Юни 18, 2025, 12:33:44 »
не знам колко е гол бастуна, факт е че иранските залпове са все по-слаби.

презареждането очевидно се прави в база, т.е. зарежда, излиза, стреля, връща се и пак. което си иска време, най-малкото щото със сигурност местата на пуск се засичат, и после ако очалкаш входа на базата, т.е. ако срутиш входа на пещерата, то докато не разчистят оттам няма да стрелят, даже и да имат двеста пускови установки и 1000 ракети складирани.

после има още нещо - и едните, и другите не спират да произвеждат както ракети, така и пво муниции. и тук има надпревара.

Неактивен 66

• Just Member
    • Профил
« Отговор #636 -: Юни 18, 2025, 13:01:40 »
Все по слаби са юдейските напъни.
След първоначалния удар, който наистина беше болезнен поради фактора изненада и най-вече фактора агентура, усилията им са все по-мижави.
А Иран е достатъчно планинска страна, че "засичането" ич да не е просто :smokin:

Активен buratinob

• Just Member
    • Профил
« Отговор #637 -: Юни 18, 2025, 18:59:33 »
Израел мачка, побеждава, направо унищожава Иран.
От друга страна масмедиите току пуснат някое сърцераздерателно видео как израелските граждани са ужасени от ставащото в собствената им страна под постоянен ирански обстрел.
Не им е лесно на джурналесите да уцелят правилната вакса. :smokin:
П.П. Даже в момента по бтв интервю със "спасен" българин от Израел колко е било ужасно.

Активен kаily

• Just Member
    • Профил
« Отговор #638 -: Юни 18, 2025, 19:08:20 »
Кога това?

Активен Дърт Вейдър

• Just Member
  • Коментари: 754
    • Профил
« Отговор #639 -: Юни 18, 2025, 19:35:25 »
Кога това?
Ирония?
"Върви бавно, говори учтиво и носи дебела тояга със себе си."
[по Teddy Roosevelt]

Активен kаily

• Just Member
    • Профил
« Отговор #640 -: Юни 18, 2025, 19:45:22 »
Ми не съвсем, днес ми попадна видео, де двама евреи се надвикваха, не знам текстът верен ли е, момент да го намеря..

.. намерих първо това
https://t.me/lav_i_na/20741
Тель- Авив стал таким БЛАГОДАРЯ политике геноцида и шантажа , которую проводит их президент Беньямин Нетаньяху!!!

Ето го
"Бен-Гвир, один из самых радикальных сионистов, выступающих против Ирана, кричит :

«Зачем вы провоцировали Иран?!»

А Барло отвечает :

«Я не знал, что у Ирана такие ракетные возможности!»"
https://t.me/frauinna68/2855

Неактивен 66

• Just Member
    • Профил
« Отговор #641 -: Юни 18, 2025, 19:57:52 »
Един детайл. Съществен  :smokin:
Quote (selected)
По-прежнему неизвестно, ,что возили в Иран последние дни китайские тяжелые военно-транспортные самолеты с выключенными транспондерами.
А надявам се никой не се съмнява че за всяко произведено краварско пушкало китайците могат да произведът минимум 100. При това стоте на цената на едно. Като добавим че иран осигурява съществена част от енергоресурсите на поднебесната ......
Впрочем отдавна Пакистан бегА от кравария и е в орбита на Китай. Тоест няма нужда по въздуха. Границата е дъълга.

И още един ДЕТАЙЛ 
Quote (selected)
США эвакуируют посольство из Израиля.
:smokin:

Активен buratinob

• Just Member
    • Профил
« Отговор #642 -: Юни 18, 2025, 20:02:39 »
Quote (selected)
Ирония?
Кайрон не знае какво значи това.
Извън многомерното му познание е.
Ограничен е в многомерното, многомерно + 1 му е недостъпно.
Какво пък, всички си имаме граници.
 :t0328:

Активен kаily

• Just Member
    • Профил
« Отговор #643 -: Юни 18, 2025, 20:06:17 »
Един детайл. Съществен
Снощи слушах едно видео с професора-всезнайко математик, но много трезво обясни всичко, което ти написа.
Проф. Николай Витанов: Русия ще окаже подкрепа на Иран
https://www.youtube.com/watch?v=8DFkGoGS5bc

Активен kаily

• Just Member
    • Профил
« Отговор #644 -: Юни 18, 2025, 21:29:44 »
А пък ето тук към края Макс Блументал обяснява какво става в Израел. Щото нетаняху преследва и затваря всички, които правят снимки, видеа или репортажи на място.
https://www.youtube.com/watch?v=8xqVZxx6NoU&list=WL&index=40
Max Blumenthal : Who is to Blame: Trump or Netanyahu?

Неактивен Фют

• Just Member
  • No complain no explain
    • Профил
« Отговор #645 -: Юни 18, 2025, 23:04:31 »
Малко прясна фактологическа информация за Иран и Украйна, за който му е интересно.  Особено в началото.
https://www.youtube.com/watch?v=jMriDSU7TZ0

Неактивен Фют

• Just Member
  • No complain no explain
    • Профил
« Отговор #646 -: Юни 18, 2025, 23:13:48 »
Последно Израел май е затворил границите си за израелци. Не ги пускат да излизат  :t0174: . Звучи познато, а.

https://www.middleeastmonitor.com/20250617-israel-has-barred-its-citizens-from-leaving-the-country/

Iran,Israel,Middle East,News,Palestine
Israel has barred its citizens from leaving the country
« Последна редакция: Юни 18, 2025, 23:27:22 от Фют »

Неактивен Фют

• Just Member
  • No complain no explain
    • Профил
« Отговор #647 -: Юни 18, 2025, 23:19:59 »
Един детайл. Съществен  :smokin:
Quote (selected)
По-прежнему неизвестно, ,что возили в Иран последние дни китайские тяжелые военно-транспортные самолеты с выключенными транспондерами.
А надявам се никой не се съмнява че за всяко произведено краварско пушкало китайците могат да произведът минимум 100. При това стоте на цената на едно. Като добавим че иран осигурява съществена част от енергоресурсите на поднебесната ......
Впрочем отдавна Пакистан бегА от кравария и е в орбита на Китай. Тоест няма нужда по въздуха. Границата е дъълга.

И още един ДЕТАЙЛ 
Quote (selected)
США эвакуируют посольство из Израиля.
:smokin:

....и още един-

Берлинер Цайтунг
140.7 хиляди последователи
"Самолетът на Страшния съд" на американските военновъздушни сили очевидно е кацнал във Вашингтон

Неактивен Фют

• Just Member
  • No complain no explain
    • Профил
« Отговор #648 -: Юни 18, 2025, 23:34:51 »
Това тук от немските медии.

Frankfurter Rundschau
122.6 хиляди последователи

Противоракетната отбрана е под постоянен обстрел: Иран нанася тежки загуби на Израел

https://www.msn.com/de-de/nachrichten/other/raketenabwehr-unter-dauerbeschuss-iran-beschert-israel-harte-verluste/ar-AA1GYttl?ocid=msedgntp&pc=U531&cvid=3b4f815e146441b7a65e2a6f5aee53ae&ei=61

Активен kаily

• Just Member
    • Профил
« Отговор #649 -: Юни 19, 2025, 00:05:43 »
Европа проведёт ядерные переговоры с Ираном в пятницу в Женеве, — Reuters.
По данным издания, во встрече примут участие главы МИД Германии, Франции, Великобритании, а также главный дипломат ЕС Кая Каллас. Переговоры состоятся с министром иностранных дел Ирана.

Неактивен Фют

• Just Member
  • No complain no explain
    • Профил
« Отговор #650 -: Юни 19, 2025, 00:33:37 »
Тук някой много харесваше Скабеева  :giggie:
Ето я с много информации от много "западни" медии, по Израел-Иран и Тръмпи.

https://60minut.net/1002-60-minu-18062025-smotret-onlajn.html?ysclid=mc2g77sxtf511116672

Неактивен Фют

• Just Member
  • No complain no explain
    • Профил
« Отговор #651 -: Юни 19, 2025, 16:35:12 »
Биотредин – улучшает память и активирует работу мозга
biotredin.ru
ЕСТЬ ПРОТИВОПОКАЗАНИЯ. ПОСОВЕТУЙТЕСЬ С ВРАЧОМ

Телеканал "78"
259,4 тыс подписчиков

«Не вмешивайся»: экс-офицер ЦРУ Джонсон рассказал о внезапном звонке Путина Трампу с жестким посланием

https://dzen.ru/a/aFK79_TbfkAtPxJw

Рекламата случайно попадна  в маркираното, но ми хареса и я оставих. Дано свърши работа някому. :smokin:

Неактивен 66

• Just Member
    • Профил
« Отговор #652 -: Юни 19, 2025, 17:42:48 »
Айде малко лекбез за Онци  :smokin:
Впрочем четивото е познавателно, препоръчвам
Интерпретация ракетной доктрины Ирана

Накратко: На нивото на шахтите на минитмъните, но ракетите вътре работещи  :smokin:

Неактивен onzi

• Just Member
    • Профил
« Отговор #653 -: Юни 19, 2025, 18:02:52 »
кат сме почнали с ликбез-а, айде и от мен малко:
https://t.me/MiddleEastBuka/5114

и следващите му постове са интересни, ако го гледаш на комп през браузър кликни да се покаже в контекст.

Неактивен onzi

• Just Member
    • Профил
« Отговор #654 -: Юни 19, 2025, 18:05:55 »
и тва, за което писах по-рано, за входовете, пак оттам:
https://t.me/MiddleEastBuka/5110

Неактивен 66

• Just Member
    • Профил
« Отговор #655 -: Юни 19, 2025, 18:41:50 »
Погледнах линковете.
Писълият се разсейва за един основен момент. "Изходите" не са единствен, даже на са основен метод за пуск на ирански ракети. ЗА това си има ракетни шахти,с което щеше да си наясно ако беше погледнал задълбочено представения линк.
Като гледам израелските атаки (3-4 на база) водят до разрушаване на съпътстващата инфраструктура (шосета, жп линии), а тя се вазтановява за ден-два, примери от СВО много.
Това е очаквано. Просто нямат подходящи инструменти. Леките фърчила, не вършат работа, трябва си стратегическа авиация.
А евентуално "затапване на входа" би вършило работа за евентуален следващ етап, когато цел ще са многобройните американски бази наблизо. просто твърдотелни са ракети с отн. малък радиус на действие (основно). Това е така и при мобилни МКБР на руснаци и при мобилни МКБР на китайци. ТО други и нямат този клас оръжие :smokin:

Неактивен onzi

• Just Member
    • Профил
« Отговор #656 -: Юни 19, 2025, 18:49:06 »
Като гледам израелските атаки (3-4 на база) водят до разрушаване на съпътстващата инфраструктура (шосета, жп линии), а тя се вазтановява за ден-два, примери от СВО много.

ъхъ, само че за разлика от сво тука имаш /според израел/ пълно въздушно господство в небето, което автоматично прави възстановяването не съвсем възможно.

фактите са си факти и това, че иран изстрелва все по-малко ракети, е неоспоримо. пак оттам: https://t.me/MiddleEastBuka/5113

Активен buratinob

• Just Member
    • Профил
« Отговор #657 -: Юни 19, 2025, 18:50:21 »
Требе си стратегическа авиация, каквати Израел няма.

Quote (selected)
САЩ хвърлят 14-тонна бомба върху ядрените съоръжения на Фордо? Двата сценария за войната с Иран
...
По-рано каналът Insider Black в Telegram съобщи, че две ядрени сили — Китай и Пакистан — вече са участвали, доставяйки оръжия на Техеран.
https://glasove.com/na-fokus/sasht-hvarlyat-14-tonna-bomba-varhu-yadrenite-saorazheniya-na-fordo-dvata-stsenariya-za-voynata-s-iran
Иран разполага с носители за ядрени заряди.
Какво ли са пратили Китай и Пакистан?
РФ буквално дари тактически ЯО на Беларус.
САЩ са разхвърляли техни ядрени боеприпаси по всички страни в НАТО.
Имаш, нямаш ЯО, все ще се намери приятел да ти даде.
Пълно мълчание какво мисли и прави Кимчето, а то си има всичко и е основен получател на ирански петролни продукти.

Неактивен onzi

• Just Member
    • Профил
« Отговор #658 -: Юни 19, 2025, 18:55:32 »
между другото, това с шахтите е даже по-зле от изходите на базите, щото те тези шахти си имат фиксирани координати, и като ги затрупаш с камънак отгоре ги пише бегали при постоянното наблюдение отгоре. така че не им се прехласвай много. каквито и да е повреди са сериозни, ако не можеш да ги отстраниш, щото ха си излезнал с булдозера - ха са те нахендрили от самолета отгоре.

сво тука е ирелевантно - руснаците така и не можаха да установят пълно въздушно господство. да не говорим къде трябваше да крият черноморския флот.

Неактивен 66

• Just Member
    • Профил
« Отговор #659 -: Юни 19, 2025, 19:11:16 »
Тука релевантния въпрос е как Израел има ядрено оръжие. ТЕ програма за обогатяване на уран нямат. Нямат подходящи ядрени цетнрали, имат само пиклив експериментален реактор, подобен на този дето американците ни накараха да го бастисаме. Явно ядреното оръжие им е дадено. И то е ясно от кой.
Та защо и на иранците да не подарят. За паритет  :smokin:

Онци не се излагай. шахтите са проектират да издържат 20+ килотона ядрен взрив. директно попадение.
Но ти ако сакаш може да одиш да фъргаш камъни.
Въпреки че не съветвам. Там не цъфти леберастия.

А за "контрола" на въздушното пространство на Иран от юдеите си направи справка за обхвата и наличните им самолети. Общо взето се получава фъркат до и веднага назад щото иначе падат, без гориво.
« Последна редакция: Юни 19, 2025, 19:17:33 от 66 »