малко страни от темата-дояде ми се "ропотамо" но в кварталният имага само с боб.Спомен от детството-беше предимно с граг, тогава с боб беше рядкост.Както и да е-след преглед на щанда реший да си направя сам.Беше останало от вечерта няколко парчета чернокоп, а ми се въртеше в главата че имам пакет замразен граг, вземам бутилката узо и се запътвам с бодра крачка и твърдо решение да си я направя домашна.Става октомври.Вадя кисели краставички(кисела-не маринована, от каче-в случая петлитров бидон купен от кварталната зарзаватчийница) кисела канба, нарязвам първата на йръгчета, вторите на жулиен и накъсвам в купата чернокопа.Ръся чер пипер от мелничката и отварям за зеления грах.Няма!А трябваше да има!.И намирам бурйан варен нагут.Донесла ми го е позната, а предпочитам да си сваря сам.Както и да е- отцеждам и в купата.Пускам в робота вече оранжериен домат, скилидка чесън,зегтин-гръцки.Обикновен-за готвене.Би станало и с олио, но за салати предпочитам студено пресован, а на газовия е по-добре да пържиш с царевично или нашенско слънчохледово олио.Неколко маслини , лимон и морска сол на вкус, мащерка и върху лист салата- не ти трябва грах за да си докараш качествен махмурлук