Свинско филе. 12 часа в морска сол. 12 часа във вода, с една смяна на 6 часа, прочетено от групата. Дехидратирано на 71°, предвид прочетеното за вредностите на по- ниска температура, 7 часа. Идва ми малко солено. Другият път ще го обезсоля повече и няма да слагам отгоре подправки. Ще намаля и времето на 6 часа. На вкус е като шунка или филе, но без излишна вода.
В ИП, 8 л. с двата капака
.................................
Месото 600 гр. покрито в сол 24 часа.После 12 часа във вода.6 часа в сушилнята.Оваляно червен пипер и чубрица.
..............................
И първата пастърма в Нинджата😋
Обикновено я правя с бон филе, но тъй като нямаше взех 1.300кг. свински бут и го оставих 48ч.в морска сол обилно поръсен от всички страни. След това измих хубаво месото от солта и го киснах 12ч. във вода. Принципно трябва да са 24ч. за да не много солено, но тъй като не го бях нарязала на парчета, прецених че няма нужда. После нарязах на парчета с дебелина около 3 см., овалях в подправки и пуснах на дехидратор на 75градуса за 7 часа. Но на 6-ия час извадих едно парче и се оказа перфектно изсушено.
......................
Пастърма държах я 48 часа в едра сол,измих я и подуших с кухненска хартия,овалях в червен пипер и чубрица и го изсуши за 7 часа на 70 градуса,следващият път ще пробвам и за 6 часа
Месото е от свинско филе
и т. н.