аре са, се едно за сефте виждаш "позитивна дискриминация"
Хич, хич, ама тамън почнах да сквернословя по-рядко по повод "пасивната агресия", дойде ми на главата "позитивната дискриминация"! Дето викат двамата ми сина, мале, тежка работа - бял, дееспособен, грамотен, мъж, хетеросексуален, това си е последното стъпало на стълбицата с привилегиите!
Вчера с малкото правим училищен проект по англицки. То трябва две седмици да е си е сложило ушите като пеленгатори, та да улавя в живота, радиото, телевизията и навсякъде фрази, които подчертавали мачизма! Тъй като телевизор нямаме, остават му другите източници. И това всичкото трябва да се обощи и да се представи в клас.
Охоо, каза тук майка му, ела ми, ела ми! Значи, маменце, почваш с това, че искаш физическа и морална защита, защото каквото и да кажеш, ти си миноритарен представител на мъжкия пол (двама сте в група с двайсет девойчета, и учителката е също девойка!). След като дебело подчертаеш миноритарния си статут, казваш, ами това с мачизма е женска работа, вие плащате два и половина по-скъпо за същите хигиенни продукти, ако са в розови-и-златни опаковки, отколкото ние мъжете плащаме в сиви-и-черни. Така че вие подхранвате индустрията. Рекламите за долни гащи със секси модели не са за нас, мъжете, ние тантелени гащи не носим - значи пак вие подхранвате индустрията. Същото важи за токчетата - в аптеката има два рафта лепенки за изуродвани крака от носене на високи токчета, и всичките са такива от дамски обувки, щото мъжете може да са мачо, но освен за благотворителни цели, не носят дванайсетсантиметрови уреди за изтезания. Същото е и със сватбите - рокля по цена на добре поддържано ферари на старо досега не е облякъл нито един мъж! Да не говорим за изпотрошените без никаква нужда прасенца-касички, белким се купи по-голямо лъскаво камъче за четвъртия пръст.
Вие жените можете да се облечете и всекидневно във всички цветове на дъгата плюс защитна петниста разцветка, т.е. прибрали сте цялата гама, а я се опитай да намериш мъж в риза пастелно лилаво с орхидеи, която да не се казва "Хавайка" и може да се носи в офиса?!
Общо взето, какъв мачизъм, ние мъжете сме подтисната класа!
Рекох му сутринта на малкото да си вземе каската в клас и маратонките му да са с вързани връзки докато говори, и да внимава между него и вратата да няма препятствия, дано слуша!