Бачо :way_to_go-1308:
Отдавна се дразня, когато се опитват да се изсулват терминологично, обсъждайки говно и лайно!
Особено, когато това се прави от хора, имащи претенции на разбирачи.
п.п. И не само Германия, нека бъде ясно мнението ми - и Япония и Италия и България!
Основното което се опитват от трийстина години да правят бонгоподобните, е да размиват с различни способи - терминологично, политкоректно, псевдонаучно, популистки и всякак - това, че в България е имало ФАШИЗЪМ!
Ами имало е, искат или не искат, приемат или не приемат, преструват ли се или не, заработвайки или не, в България е имало фашизъм. Фашизъм или дупедавство на нацизма - нека си заврът терминологичното различие и академичното самочувствие където слънце не огрява!Поне, докато има хора, които все още помнят какво са им разказвали пребитите им бащи и майки от първо лице!И роднините на онези, които не са могли вече да разказват. Без съд и присъда!
Съд! Тези същите "академици", дето си изкривяват от злоба суратя, когато иде реч за Народния съд! Същите, дето си мълчат като пукали за ястребинчетата, и не вдяват, че деца не могат да бъдат виновни, дори и да са ноторни престъпници според съответното властващо "право"!
Малко съм емоционален, но ми писва ледения академизъм и извратенящина на особи, опитващи се да градят успех върху човешките трагедии опирайки се на въздухарските си академични прецизности.
И тези същите "академици", дума не обелващи за това как става така, че един паметник насред София, изпълнен със стотици криминални престъпници, или поне болшинството от тях - не бива нито един път оскверняван от жителите на столицата, а антифашистките паметници са поругавани вече не знам колко пъти, но за това си мълчат академичетата!
Хей, "академиците" или в случая - ед. число, нали не сте забравили, че Бог според вас е справедлив? Не ви ли е страх от това? Или не ви пука?Или не се замисляте?
Ами все ваши проблеми!
И не се надайте на палачинката или махалото! Може би не сега, но може пък да имате и деца! За тях не помислихте ли?
Риторичен въпрос!!!