Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.
Март 12, 2025, 22:27:52

Автор Тема: Събитията в ЕС  (Прочетена 623237 пъти)

Imko1, Nor1, Giuseppe, Bacho Кольо и 98 Гости преглежда(т) тази тема.

Активен buratinob

• Just Member
  • Коментари: 26597
  • ЕС е вреден за вашето здраве!
    • Профил
Re: Събитията в ЕС
« Отговор #4380 -: Февруари 18, 2025, 17:41:41 »
Quote (selected)
"Западните страни ще трябва да отменят антируските си санкции, ако украинският конфликт бъде разрешен". Това заяви държавният секретар на САЩ Марко Рубио, отговаряйки на въпроси на журналисти след разговори с руския външен министър Сергей Лавров в Рияд.
https://glasove.com/novini/marko-rubio-zapadat-shte-tryabva-da-otmeni-sanktsiite-sreshtu-rusiya-ako-bade-postignato-sporazumenie
Има и вариант да не са западни ако откажат.
ЕС е вреден за вашето здраве!

Неактивен lucho

• Just Member
  • Коментари: 12289
    • Профил
    • Личен сайт
« Отговор #4381 -: Февруари 18, 2025, 18:32:38 »
Тук предложих Петър Петров Волгин за председател (президент) и прогнозирах, че наистина ще стане. Държа си на думата. Боян Стефанов Чуков ме подкрепя, макар и с по-обща формулировка, без да споменава засега конкретно президентските избори, но и това е въпрос на време:
Цитат на: Боян Стефанов Чуков
В тези бурни моменти на политически обрати и сътресения установявам, че има само един българин, който изпълнява всички свои дадени политически обещания преди да го избере българският народ в ЕП. И това е Петър Волгин. Посочете един български евродепутат, който да прилича поне малко със своите публични изяви като Петър! Няма такъв! Петър Волгин е безпартиен, но е образец за новите бъдещи български политици, които трябва да управляват съдбините на нашата страна. Интелитентен, почтен, смел и последователен. Мисля, че мястото на Петър Волгин е във висшето държавно управление на България. Сегашното кадрово статукво на настоящия български псевдоелит отвращава и обрича нашата страна само на трусове и катастрофи!
« Последна редакция: Февруари 18, 2025, 18:38:03 от lucho »

Активен buratinob

• Just Member
    • Профил
« Отговор #4382 -: Февруари 18, 2025, 19:37:55 »
Quote (selected)
Макрон свиква втора среща за Украйна. България пак я няма, но Гърция и Румъния са там
https://glasove.com/novini/makron-svikva-vtora-sreshta-za-ukrayna-balgariya-pak-ya-nyama-no-gartsiya-i-rumaniya-sa-tam
Като цяло това е добра новина.
За нас. :)))

Неактивен 66

• Just Member
  • Коментари: 8402
    • Профил
« Отговор #4383 -: Февруари 18, 2025, 19:40:32 »
Quote (selected)
Извънредната среща за Украйна при Макрон ще е без България
...
Френското президентство заяви, че британският премиер Киър Стармър, германският канцлер Олаф Шолц, генералният секретар на НАТО Марк Рюте и председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен ще присъстват на срещата утре, за да обсъдят Украйна, предаде Ройтерс.
Френското президентство добави в неделя, че другите присъстващи ще включват правителствените ръководители на Италия, Полша, Испания, Нидерландия и Дания.
...
Макрон ще събере основните европейски държави в Париж за обсъждане на европейската сигурност
https://glasove.com/novini/izvanrednata-sreshta-za-ukrayna-pri-makron-shte-e-bez-balgariya
Нов формат - основните европейски държави.
Немците ги няма, май и Макрон е решил че Шолц няма да го бъде достатъчно дълго. :)))
И по- добре, че България я няма.
Тея са абсолютни неадекватници, бля!
Каква Окраина, те Гренрандия да обсъждат, дето е гейробска територия.
Или мислят, че тов. Трямп щутится, наивници :smokin:

Неактивен Maximus II

• Just Member
  • Коментари: 9462
  • Fuck the EU
    • Профил
« Отговор #4384 -: Февруари 19, 2025, 09:34:24 »
Средняя биржевая цена электроэнергии в Эстонии на прошлой неделе составила 197,78 евро/МВт∙ч. 15 февраля 2025 г. цена выросла до 269,16 евро/МВт∙ч, побив тем самым рекорд ​​этого года.
События разворачиваются большие и разворачиваются стремительно.

Неактивен Maximus II

• Just Member
  • Fuck the EU
    • Профил
« Отговор #4385 -: Февруари 19, 2025, 17:37:17 »
Зеленобесието продължава с ускорени темпове:
Изтекъл документ: ЕК планира замяна на изкопаемите горива с водород и намаляване на въглеродните емисии с 90%.
Урсула фон дер Лайен обеща трансформиращо споразумение за чиста промишленост в рамките на първите сто дни, но изтеклата чернова на новата политическа програма на Брюксел е до голяма степен смесица от предварително обявени инициативи. Тя напомня вече съществуващата „Зелена сделка“, приета през 2020 г. Съдържанието на документа беше публикувано едновременно в Ройтерс, Политико и Евронюз... „процъфтяваща нова европейска индустриална екосистема на растеж и просперитет“ ще бъде постигната чрез насърчаване на шест „движещи сили на бизнеса“...

Аналозатори: Когато икономиката на ЕС стане климатично неутрална, европейската селскостопанска индустрия просто ще изчезне. И за това вече ни хранят с насекоми! Клинично луди са на власт в ЕС!!!

Активен buratinob

• Just Member
    • Профил
« Отговор #4386 -: Февруари 19, 2025, 18:35:21 »
Quote (selected)
ЕС утвърди 16-и пакет санкции срещу Русия
Унгария блокира две от мерките заради метрото в Будапеща и заради руския патриарх
https://www.segabg.com/hot/category-the-war/es-utvurdi-16-i-paket-sankcii-sreshtu-rusiya
Te и на САЩ скоро ще наложат санкции или поне на Тръмп и екипа му.

Активен buratinob

• Just Member
    • Профил
« Отговор #4387 -: Февруари 19, 2025, 18:47:59 »
Quote (selected)
Виенската полиция предотврати терористичен акт
Момче планирало да нападне Западната жп гара
...
В момента на ареста 14-годишният младеж е имал нож с пила и петсантиметрово острие в джоба на панталона си, съобщават от Министерството на вътрешните работи.
https://www.segabg.com/hot/category-foreign-country/vienskata-policiya-predotvrati-teroristichen-akt
Успели са да заловят 14 годишен с оръжия които носят всички футболни хулигани.
Предполагам че е по донос, похвалил се е в училище или във фесбук или тик ток.

Активен kаily

• Just Member
  • Коментари: 11065
    • Профил
« Отговор #4388 -: Февруари 19, 2025, 20:49:26 »
Мария Антоанета, откога ви го говоря. Пък не вярвате в прераждането.
Ако изборите променяха нещо, щяха да забранят Джорджеску

Активен Nor1

• Just Member
  • Коментари: 8345
    • Профил
« Отговор #4389 -: Февруари 19, 2025, 22:51:32 »
Цитат на: kаily
Мария Антоанета, откога ви го говоря. Пък не вярвате в прераждането.

Кой тва ? Урсулата ? НЕ !
Мария-Антоанета всъщност е била свястна жена и не е казала онова за спагетите (паста), дето й го приписват.
Джиджи: Ти ги оставѝ военните бази, Butch, защото аз предпочитам да говорим тук за булките на брат ми.

Активен kаily

• Just Member
    • Профил
« Отговор #4390 -: Февруари 19, 2025, 23:53:16 »
Е значи тая е оная Мария Антоанета, за която е писала историята. Нали знаеш, че щом има прераждане, има и времеви прескачания и случващото се сега може да е отразено в миналото.
Както и да е, тая е точно на темата с пастите плюс нацистко оперение.

Неактивен Фют

• Just Member
  • Коментари: 2666
  • No complain no explain
    • Профил
« Отговор #4391 -: Февруари 20, 2025, 17:02:40 »
Handelsblatt

158.3 хиляди последователи

ЕЦБ: Европейската централна банка реализира загуба от 7,9 милиарда евро

Разходите за лихви на централната банка от еврозоната са по-високи от приходите от лихви в продължение на две години и половина. Дисбалансът отново е ясно забележим в баланса. :bigok:

https://www.msn.com/de-de/finanzen/top-stories/ezb-europ%C3%A4ische-zentralbank-macht-7-9-milliarden-euro-verlust/ar-AA1zqRgT?ocid=msedgntp&pc=U531&cvid=22848a8499014c8294745d39d1757eeb&ei=46

Неактивен Фют

• Just Member
  • No complain no explain
    • Профил
« Отговор #4392 -: Февруари 20, 2025, 17:50:13 »
Започна люта битка за наградата "любима жена" :popcorn:

SZ.de
159.9 хиляди последователи
Европа и САЩ: Макрон и Мелони се състезават за достъп до Тръмп

Дали Доналд Тръмп ще позволи да бъде забавен в драматичната си смяна на страната към Украйна, дори да се обърне към Украйна? И кой европеец е по-вероятно да успее: Еманюел Макрон или Джорджа Мелони? Френският президент и италианският премиер в момента са в надпревара за достъп до ухото на президента на Съединените щати - без гаранция за победител.  :surr:

https://www.msn.com/de-de/nachrichten/politik/europa-und-die-usa-macron-und-meloni-rivalisieren-um-zugang-zu-trump/ar-AA1zrQqD?ocid=msedgntp&pc=U531&cvid=8a703e74de5b45b5c8b86bd8b0008e08&ei=60

Активен Nor1

• Just Member
    • Профил
« Отговор #4393 -: Февруари 20, 2025, 20:08:51 »
Цитат на: Фют
"италианският премиер"

италианскATA премиерKA
Джиджи: Ти ги оставѝ военните бази, Butch, защото аз предпочитам да говорим тук за булките на брат ми.

Активен Дърт Вейдър

• Just Member
  • Коментари: 567
    • Профил
« Отговор #4394 -: Февруари 20, 2025, 21:53:20 »
"италианският премиер"

италианскATA премиерKA

италианскОТО прИмиер
"Първо беше безалкохолна бира. После надуваеми жени, електринни цигари, искуствен интелект. Накрая ще донесат на гроба ми пластмасови цветя."
[откраднато от Сашо - дир.бг]

Активен Nor1

• Just Member
    • Профил
« Отговор #4395 -: Февруари 20, 2025, 22:30:23 »
Нормална жена си е. Не е нито "той", нито "то", нито "те" и пр. идиотщини.

Неактивен Фют

• Just Member
  • No complain no explain
    • Профил
« Отговор #4396 -: Февруари 20, 2025, 23:04:38 »
"италианският премиер"

италианскATA премиерKA

Това беше ИИ, аз съм само еи. Рекламации само към причинителят.

Активен Nor1

• Just Member
    • Профил
« Отговор #4397 -: Февруари 20, 2025, 23:22:52 »
Рекламации само към причинителят.

към причинителЯ  :t0328:

Активен buratinob

• Just Member
    • Профил
« Отговор #4398 -: Февруари 21, 2025, 17:41:30 »
Quote (selected)
През 2024 г. ЕЦБ отчита загуба в размер на 7,944 милиарда евро в сравнение със 7,886 милиарда евро, отчетени като загуба през 2023 г.

„Загубата за 2024 г. ще остане в баланса на ЕЦБ и ще бъде компенсирана от бъдещи печалби. В резултат на загубата разпределението на печалбите между националните централни банки в еврозоната за 2024 г. няма да се осъществи“, заявиха от банката.

„ЕЦБ може да продължи да търпи загуби през следващите години. В този случай се очаква финансовите загуби да бъдат по-ниски от отчетените през 2023 г. и 2024 г. Впоследствие се очаква ЕЦБ да се върне към печалбите. Във всеки случай ЕЦБ може да функционира ефективно и да изпълнява основната си задача да поддържа ценова стабилност, независимо от потенциалните загуби“, се казва в изявлението.
https://obektivno.bg/evropejskata-czentralna-banka-obyavi-rekordna-zaguba-ot-79-mlrd-evro-za-2024-g/
Ние като влезем в "зоната на евротоздрача" и съвсем ще цъфнат и вържат.

Активен buratinob

• Just Member
    • Профил
« Отговор #4399 -: Февруари 21, 2025, 18:00:11 »
Quote (selected)
Италия обмисля временно спиране на търговията с въглеродни емисии на ЕС заради високите цени на енергията
https://obektivno.bg/italiya-obmislya-vremenno-spirane-na-targoviyata-s-vaglerodni-emisii-na-es-zaradi-visokite-czeni-na-energiyata/
Харесвам "временните" мерки, някой от тях остават доживотно.

Неактивен Maximus II

• Just Member
  • Fuck the EU
    • Профил
« Отговор #4400 -: Февруари 21, 2025, 18:32:12 »
Някой взривява танкери превозвали руски нефт в Италия, наскоро след взрив в Средиземно море потъна руски военен транспортен кораб, сещаме се кои са, островитяни и често вали на острова им. Ще им се отмъщава, следете новините.

Активен buratinob

• Just Member
    • Профил
« Отговор #4401 -: Февруари 23, 2025, 09:50:23 »
Quote (selected)
-Тате, защо жените не са ходили в казармата?
- Сине, ти представяш ли си майка ти с калашник. 
За съжаление точно това имаме сега в ЕсЕс.
И никак не е смешно!

Активен buratinob

• Just Member
    • Профил
« Отговор #4402 -: Февруари 23, 2025, 17:56:50 »
https://www.youtube.com/watch?v=buCLoDGGBEI
ШОК! Трамп ПОРВАЛ Евросоюз и ПРОТИВ БРЮССЕЛЯ! Германия и Франция ОТВЕРГАЮТ ЕС конец единой Европы??

Тръмп не смята да си говори с европските "лидери", ще контактува с всяка страна поотделно.

Активен kаily

• Just Member
    • Профил
« Отговор #4403 -: Февруари 23, 2025, 18:54:39 »
Полският бил при Тръмп първи, Тръмп го накарал да чака час и половина и после се срещнал с него за 10 минути. Научих го от моите приятелчета - жълтопаветниците, защото Тръмп е вербуван от КГБ преди 40 години.

Активен Giuseppe

• Just Member
  • Коментари: 11552
    • Профил
« Отговор #4404 -: Февруари 23, 2025, 18:56:14 »
https://www.youtube.com/watch?v=buCLoDGGBEI
ШОК! Трамп ПОРВАЛ Евросоюз и ПРОТИВ БРЮССЕЛЯ! Германия и Франция ОТВЕРГАЮТ ЕС конец единой Европы??

Тръмп не смята да си говори с европските "лидери", ще контактува с всяка страна поотделно.
Ами не знам друже, такива анализи захвърчаха от най различни страни, такава тупурдия се вдига, толсова перушина хвърчи от този и онзи, че е трудно да се ориентираме сега накъде. Ясно е само едно - че няма да е натам, накъдето бяхме тръгнали. Се файда, щото май пак бяхме избрали единствената възможна губеща /най губеща/ пътечка. Та - накъдето и да свърнем - се добре, ...ако свърнем, щото ив друго сме сила - да намираме и в невъзможната ситуация, възможността да се наврем там, където никой друг не би могъл. След което, да разкамбим и най желязната структура - историческа мисия, която ни се отдава безотказно.
ако сте съгласни с всеки експерт по дванайсет от дванайсет въпроса, отидете на психиатър.

Активен Giuseppe

• Just Member
    • Профил
« Отговор #4405 -: Февруари 23, 2025, 18:58:51 »
Quote (selected)
защото Тръмп е вербуван от КГБ преди 40 години
Източник - Креон, анунаките, твоите приятелчета от умнокрасивите, съседката от ляво ... сподели де, не ни изнервяй.
ако сте съгласни с всеки експерт по дванайсет от дванайсет въпроса, отидете на психиатър.

Неактивен Aсол

• Just Member
  • Коментари: 5464
    • Профил
« Отговор #4406 -: Февруари 23, 2025, 18:59:19 »
Полският бил при Тръмп първи, Тръмп го накарал да чака час и половина и после се срещнал с него за 10 минути. Научих го от моите приятелчета - жълтопаветниците, защото Тръмп е вербуван от КГБ преди 40 години.

Шляхтата трябва да бъде безкрайно предпазлива, щото всичките й исторически напъни завършват с овършаването й от две посоки

Активен Giuseppe

• Just Member
    • Профил
« Отговор #4407 -: Февруари 23, 2025, 19:01:55 »
Quote (selected)
Шляхтата трябва да бъде безкрайно предпазлива, щото всичките й исторически напъни завършват с овършаването й от две посоки
:too_funny-1052:
п.с. уточнявам - рядко използвам емотикони.

Неактивен Aсол

• Just Member
    • Профил
« Отговор #4408 -: Февруари 23, 2025, 19:05:02 »
Quote (selected)
Източник - Креон, анунаките, твоите приятелчета от умнокрасивите, съседката от ляво ... сподели де, не ни изнервяй.

Тцъ. Източниците са ингилизки. Напоследък тубата ми навира купища техни блогове, пълни с неизмерими идиотщини от подобен характер. Тръмп бил оригиналът на "манджурския кандадат", моля ти се. Това не е шега, подобни олигофрении и съпреживяващи олигофрени се въдят в грешния ни свят Веднъж даже се нервирах и минах през село/споделих мнението си за умствения и интелектуалния им капацитет/, като обвиних платформата. Ами няма никакъв нормален вариант такива олигофрени да ми ги препоръчват дори на 100-тна страница

Активен kаily

• Just Member
    • Профил
« Отговор #4409 -: Февруари 23, 2025, 19:19:28 »
Quote (selected)
Писах, бе, кое не разбра? Моите приятелчета жълтопаветниците правоверни евроатлантици.

Активен kаily

• Just Member
    • Профил
« Отговор #4410 -: Февруари 23, 2025, 19:22:03 »
Тцъ. Източниците са ингилизки.
Тц, не са. Укроинформ са. До мен стигат през любимата ми фейсбук страница, от която черпя вдъхновение и препоствам тук. А до нея стигнах благодарение линковете на едно приятелче, което ще кара газ и нефт от Марс, за да разпарчетоса Русия. Съвсем сериозно.

Активен Giuseppe

• Just Member
    • Профил
« Отговор #4411 -: Февруари 23, 2025, 19:24:03 »
Да ви имам източниците! Сериозно и аз имам необходимост понякога да се повеселя.
 :smokin:

Неактивен Aсол

• Just Member
    • Профил
« Отговор #4412 -: Февруари 23, 2025, 19:25:57 »
Тцъ. Източниците са ингилизки.
Тц, не са. Укроинформ са. До мен стигат през любимата ми фейсбук страница, от която черпя вдъхновение и препоствам тук. А до нея стигнах благодарение линковете на едно приятелче, което ще кара газ и нефт от Марс, за да разпарчетоса Русия. Съвсем сериозно.

Няма противоречия, Кайли. Явно кухнята майка е една. Заготовки едни и същи, преведени за съответната публика

Неактивен Фют

• Just Member
  • No complain no explain
    • Профил
« Отговор #4413 -: Февруари 23, 2025, 21:56:23 »
Да ви имам източниците! Сериозно и аз имам необходимост понякога да се повеселя.
 :smokin:

Това са стари манджи. Всичко това го имаше в едно досие за Тръмп от един англичанин / беквокал- Хр. Грозев/, по което доскоро работеше един специален прокурор   :suicide:,  още от времето на Килари.

Активен kаily

• Just Member
    • Профил
« Отговор #4414 -: Февруари 23, 2025, 22:00:13 »
Е, аз цитирам днешните реплики от днешните укроевроатланти.

П.С. ЦитираХ. Вече са ме блокирали. Те блокират всички с противоположно мнение, да няма кой да им мъти водата.

Неактивен lucho

• Just Member
  • Коментари: 12289
    • Профил
    • Личен сайт
« Отговор #4415 -: Февруари 24, 2025, 08:20:06 »
Не разбрах къде са те блокирали. В "титръбата" ли?

Неактивен Фют

• Just Member
  • No complain no explain
    • Профил
« Отговор #4416 -: Февруари 25, 2025, 09:59:26 »

WELT
281.5 хиляди последователи
От името на всички европейци Макрон прави огромна оферта на Тръмп

Френският президент Макрон уверява Вашингтон, че Европа ще понесе тежестта на мироопазващите операции в Украйна в бъдеще. Това включва европейските миротворци. Те под чадъра на сигурността на Америка ли са? Реакцията на Тръмп е забележителна.

https://www.msn.com/de-de/nachrichten/welt/im-namen-aller-europ%C3%A4er-macht-macron-trump-ein-gewaltiges-angebot/ar-AA1zHYAq?ocid=BingNewsSerp

Активен buratinob

• Just Member
    • Профил
« Отговор #4417 -: Февруари 25, 2025, 19:02:06 »
Quote (selected)
ЕС държи "в ръкава" тайно оръжие за 200 млрд. евро, докато Тръмп доминира в преговорите за Украйна
...
След като бяха оставени извън дискусиите със САЩ и Русия на 18 февруари за прекратяване на войната в Украйна, европейските правителства можеха да изберат "ядрената опция" - изземване на руските суверенни активи, които бяха замразени, след като Москва започна пълномащабната си инвазия в Украйна преди три години.
https://manager.bg/%D0%BF%D0%BE%D0%BB%D0%B8%D1%82%D0%B8%D0%BA%D0%B0/es-darzi-v-rakava-taino-orazie-za-200-mlrd-evro-dokato-tramp-dominira-v-pregovorite-za-ukraina
Тия безмозъчни така и не разбраха че накрая може да изберат "ядрената опция", без кавичките.

Неактивен дедо Барми

• Just Member
  • Коментари: 1849
    • Профил
« Отговор #4418 -: Февруари 25, 2025, 19:25:01 »
https://www.rbc.ru/politics/24/02/2025/67bcc5f29a79477f2b96f1ee
Российский президент Владимир Путин не возражает против отправки на Украину европейских миротворцев после окончания боевых действий, заявил журналистам президент США Дональд Трамп.

«Да, он примет [эту идею]. Я задавал ему этот вопрос. <...> Я спрашивал его конкретно об этом. У него с этим нет проблем», — заявил Трамп журналистам на совместной пресс-конференции с президентом Франции Эмманюэлем Макроном. Трамп и Путин говорили по телефону 12 февраля, Москва и Вашингтон не сообщали, что они обсуждали тему миротворцев.>
https://tass.ru/politika/23183909
"...Глава МИД РФ ранее заявил, что присутствие военнослужащих стран НАТО на Украине неприемлемо для Москвы
МОСКВА, 19 февраля. /ТАСС/. Неприятие Россией присутствия любых западных вооруженных сил на территории Украины было четко артикулировано министром иностранных дел РФ Сергеем Лавровым после переговоров с США в Эр-Рияде. Это подчеркнул в беседе с журналистами пресс-секретарь президента РФ Дмитрий Песков..."
Ндаааа... на някой май май му расте носа :0005:
[Партия торжественно провозглашает: нынешнее поколение советских людей будет жить при коммунизме! Без Сталина в Мавзолее] Открытие XXII съезда КПСС // «Правда», 19 октября 1961

Активен buratinob

• Just Member
    • Профил
« Отговор #4419 -: Февруари 25, 2025, 19:40:55 »
Quote (selected)
Ндаааа... на някой май май му расте носа :0005:

На Макрон и близките му евробитански идиоти.
Тръмп ги клати как някога е клатил Мелани.
И те се кефят.

Неактивен дедо Барми

• Just Member
    • Профил
« Отговор #4420 -: Февруари 25, 2025, 20:00:55 »
Ъхъ...
CNN: Макрон перебил Трампа в ходе ответов на вопросы журналистов в Белом доме
НЬЮ-ЙОРК, 25 февраля. /ТАСС/.
Президент Франции Эмманюэль Макрон перебил американского коллегу Дональда Трампа во время встречи в Белом доме в ходе ответов на вопросы журналистов. На это обратила внимание телекомпания CNN.

На пресс-конференции в Белом доме Макрон "вежливо пресек заявление" президента Трампа о том, что Европа одалживает деньги Украине.
https://tass.ru/mezhdunarodnaya-panorama/23242265
[Партия торжественно провозглашает: нынешнее поколение советских людей будет жить при коммунизме! Без Сталина в Мавзолее] Открытие XXII съезда КПСС // «Правда», 19 октября 1961

Активен buratinob

• Just Member
    • Профил
« Отговор #4421 -: Февруари 25, 2025, 20:17:06 »
Quote (selected)
ЕС изключва 13 руски банки от SWIFT и забранява вноса на алуминий от Русия
https://manager.bg/%D0%B5%D1%81/es-izkluchva-13-ruski-banki-ot-swift-i-zabranava-vnosa-na-aluminii-ot-rusia
Време разделно!
Да видим кога цената на кенчето ще е скъпата съставка в микса на бирата. :)))

Неактивен Фют

• Just Member
  • No complain no explain
    • Профил
« Отговор #4422 -: Февруари 25, 2025, 21:01:15 »
Ъхъ...
CNN: Макрон перебил Трампа в ходе ответов на вопросы журналистов в Белом доме
НЬЮ-ЙОРК, 25 февраля. /ТАСС/.
Президент Франции Эмманюэль Макрон перебил американского коллегу Дональда Трампа во время встречи в Белом доме в ходе ответов на вопросы журналистов. На это обратила внимание телекомпания CNN.

На пресс-конференции в Белом доме Макрон "вежливо пресек заявление" президента Трампа о том, что Европа одалживает деньги Украине.
https://tass.ru/mezhdunarodnaya-panorama/23242265

Имаше една притча за цар Соломон и животните. По специално за едно с М. :0013:

Активен buratinob

• Just Member
    • Профил
« Отговор #4423 -: Февруари 26, 2025, 18:34:16 »
Quote (selected)
Срещата между върховния представител Кая Калас и държавния секретар на САЩ Марко Рубио беше отменена и няма да се състои по време на официалното ѝ посещение във Вашингтон.
https://www.vesti.bg/sviat/arestuvaha-kalin-dzhordzhesku-6222006
Who the fuck is Kallas?

Активен kаily

• Just Member
    • Профил
« Отговор #4424 -: Февруари 26, 2025, 18:38:26 »
Тама слушам Джефри Сакс пред Европарламента, говорещ за как да се отлепим от дъното. Един го пита как и той вика, първо, трябва да имате дипломати, които са дипломати, а не злобни чиновници - преводът е мой, щото не се сещам какво каза. Дипломацията е изкуство, хората са специални, обучени са, трябва да знаят как да водят дипломация и какво значи това. Това за кайчето. После спомена за столтенберг, че мислел, че е най-лошият шеф на нато, ама се оказало, че не е така.

Активен Дърт Вейдър

• Just Member
    • Профил
« Отговор #4425 -: Февруари 26, 2025, 19:23:01 »
цената на кенчето ще е скъпата съставка в микса на бирата
Халумин, бате е само табчето за отваряне ама както са тръгнали ЕС ще наблюдават биропиене само по ТВ-то (щото вредно, а амброзията е полезна но дефицитна) ... иначе първия урок на младите падуан, е че бира се пие само от стъклена бутилка  ;)
"Първо беше безалкохолна бира. После надуваеми жени, електринни цигари, искуствен интелект. Накрая ще донесат на гроба ми пластмасови цветя."

Активен buratinob

• Just Member
    • Профил
« Отговор #4426 -: Февруари 26, 2025, 19:29:45 »
Падуаните са един на милион, за тях ще има бира в стъкло.

Активен Nor1

• Just Member
    • Профил
« Отговор #4427 -: Февруари 26, 2025, 19:58:44 »
Цитат на: Дърт Вейдър
първия урок на младите падуан, е че бира се пие само от стъклена бутилка

Бира за падуани се пие само от дървена или глинена купичка, саморъчно направена, и се прави от ферментирали прораснали грудки. Всичко друго е недопустим лукс и изнежване.

Неактивен Пенчо бре

• Just Member
  • Коментари: 800
    • Профил
« Отговор #4428 -: Февруари 27, 2025, 07:10:13 »
Едно интересно и поучително четиво ... https://dnesplus.bg/izbrano/dzhefri-saks-pred-ep-kolkoto-i-da-se-perchite-zagubihte-voynata_1183484

Неактивен дедо Барми

• Just Member
    • Профил
« Отговор #4429 -: Февруари 27, 2025, 09:34:37 »
Ндааа... а бе, тия - малдите падуани - подкрепят или отхвърлят стамбулската декларация?
За един приятел питам... щото не може да схване?

Неактивен Фют

• Just Member
  • No complain no explain
    • Профил
« Отговор #4430 -: Февруари 27, 2025, 13:36:51 »
Малко Ватикан, малко Германия и ЕС от специалист.

https://dzen.ru/video/watch/67bfcb99c8783c5cd3aaa768?ysclid=m7n81u8ryu699536873

Активен kаily

• Just Member
    • Профил
« Отговор #4431 -: Февруари 27, 2025, 14:44:57 »
Тъкмо го слушам в тубата
https://www.youtube.com/watch?v=knLo8oe6NVA

Активен Дърт Вейдър

• Just Member
    • Профил
« Отговор #4432 -: Февруари 27, 2025, 19:26:54 »
Всичко друго е недопустим лукс и изнежване.
Това е пропагандата на Йода ... ела към Тъмната страна (вярно и ние сме аскети, но пък си взимаме каквото ни потрябва [със сила ако трябва] ;) )

Неактивен Фют

• Just Member
  • No complain no explain
    • Профил
« Отговор #4433 -: Февруари 28, 2025, 22:45:14 »
 Появи се нов спасител на мястото на Тръмп. :popcorn:

/Поглед.инфо/ Турският президент Реджеп Ердоган обеща да спаси Европейския съюз и да реши всички проблеми, пред които е изправен, ако турците станат пълноправни членове на общността. Но реално той няма никакво намерение нито да спасява ЕС, нито да влиза в него. Анкара играе собствената си игра с много амбициозни цели.

„Именно Турция и нейното пълноправно членство в ЕС могат да спасят Европейския съюз от задънената улица, в която се намира по всички въпроси: от икономиката до отбраната, от политиката до международната ситуация.“  :bigok:

Активен Nor1

• Just Member
    • Профил
« Отговор #4434 -: Февруари 28, 2025, 23:21:13 »
Турският през. Ердоган обеща да спаси ЕС и да реши всички проблеми, пред които е изправен ЕС,
ако турците станат пълноправни членове на общността.

А всъщност има предвид: Ако европейските гяури станат поданици на Падишаха.

Активен kаily

• Just Member
    • Профил
« Отговор #4435 -: Февруари 28, 2025, 23:43:54 »
Кайчето в Х е повела хорото за защита на Украина до последния европеец.

Активен Nor1

• Just Member
    • Профил
« Отговор #4436 -: Февруари 28, 2025, 23:52:58 »
До операция "Прибой 2".

Неактивен Фют

• Just Member
  • No complain no explain
    • Профил
« Отговор #4437 -: Март 01, 2025, 00:01:59 »
Турският през. Ердоган обеща да спаси ЕС и да реши всички проблеми, пред които е изправен ЕС,
ако турците станат пълноправни членове на общността.

А всъщност има предвид: Ако европейските гяури станат поданици на Падишаха.

Нали знаеш какво е станало с Ивропата, след като бикът я прекарал през морето, пак в този район. :smokin:

Неактивен Butch

• Just Member
  • Коментари: 4692
  • Victoria Nuland "Fuck the EU"
    • Профил
« Отговор #4438 -: Март 01, 2025, 00:26:56 »
бикът я прекарал
Бикът я "прекарал"?

Не знаех, че има "после".

Нямам никакъв бизнес да пиша тук!

Активен Nor1

• Just Member
    • Профил
« Отговор #4439 -: Март 01, 2025, 00:38:47 »
Става майка на царе.
Обаче сегашната Европа ще я прекарват други и не се знае какво ще роди.