Искам да дам един положителен на фона на общото униние пример. Преди няколко години мой близък съвместно с американска компания построиха най-голямата на Балканите дистилерия ли , рафинерия ли се казва не знам как е правилно за производство на етерични масла от какъвто треволяк се сетите.Работят здраво и са на път да построят още една у нас. Знам че не им беше лесно и проблемите им ги създаваше предимно местната администрация и управление, до момента когато имаше един тайнствен телефонен разговор с ам. посолство и проблемите им с туземното управление ,разбирай и туземната мафия изчезнаха.Някой би казал , ама случая е изолиран... да ,такъв е но го има . Ако се огледаме ще намерим и други такива. Втори изолиран случай... Дъщерята на мой приятел ,красиво ,умно и талантливо момиче искаше да учи дизайн в Италия , но малко не и стигна да я приемат. Не се отчая , завърши ТУ-Варна,промишлен дизайн ,записа магистратура в Милано ,завърши с отличие и от шест месеца работи в една Шуменска фирма.Това е не знам дали си струва да прошепнем тихичко : Лед ,тронулса господа присяжные! ...или да си траем
И още нещо ,ще се опитам да направя паралел с един друг разговор. Досега в световната наука има само един реализиран опит и осъществяване на студен ядрен синтез,този на италианския учен Адриано Роси , ако не се лъжа. Един ,единствен ,но породи много надежди ...е, и съмнения. Какво ни пречи и ние да си образуваме надежди от споменатите по-горе "изолирони" случаи? Както пишат у Фейса : За един преател питам...