дедо, дедо, спомних си как преди много години, във форума майка, по някакъв повод те попитах защо изобразяват смъртта като старица с качулка, носеща коса ... не си спомням какво ми отговори ... не трябва ли да я представят като млада и хубава жена, усмихната, нали след смъртта започвало нещо ново, по-хубаво? В последно време се по-често се замислям по темата...
Спомних си ,че ме питА ,но и аз съм забравил ... това май беше когато Митьо(Мир на праха му,той беше добър баща!!!) таман се беше оттеглил от този свят да си пие сам карабунарското с неговите помачки. Не знам дали тогава съм знаел някакъв отговор ,защото и сега не знам. Може би е нещо католическо , те там само се плашат с Божия гняв, а техният Господ не е милосърден като православния, учени са да се страхуват от наказанието Божие , нежели да чакат Божията милост.Душите там при тях ги събира таз старица с косата , а душите на православните при нас ги събира Ангел Господен. нали схващаш разликата. Поне така ме учеше баба ми , а тя беше мъдра жена ,магьосница и беше наясно с отвъдното.А може би е такава защото никой не я е виждал , неизвестността и тогава и сега е изпълнена със страхове и чудовища.Тези хора ,демек католиците живеят цял живот под товара на това наказание Божие заради своя греховен произход и може би затова за тях Смъртта не е е спасение ,а наказание за чужди грехове.Виж само Данте какво мисли по въпроса или Дюрер.Мисля ,че май само ние казваме: "еди кой си се отърва"и сме оптимисти за бъдещето си в отвъдното и го възприемаме като спасение от живота в таз юдол плачевна ,в която сме прекарали живота си.
Що се отнася до твоите мисли,те са естествени , ама не прекалявай, щото мухата е инсект от женски род и оставиш ли я да те хапе ще те изяде.Затова има едно лекарство ,българска разработка , една отвара на баба ми ,всъщност казва се "МАЙНАТАМУ"( MAJNATAMU), приема се три пъти на ден преди ядене,като преди всеки прием се казва бодро"Наздраве!"
Не мога да те избавя от мислите ти, но като мислиш мисли за Нея като Сладката и медената,така казваше баба ми, а аз вярвам на всяка неяна дума защото съм се срещал с Нея , но не видях грозота , а видях спокойствие. Виж колко работи изписах в отговор на невинния ти спомен ! Митьо да беше тука имаше да ни попържа,че се занимаваме с глупости
вместо да пием по едно... Здраве же и спасение и во всем благое поспешение ,г-н Фелдкурат!!!