А аз май днес съм също като „отвързана” /
по Дедо Керпи!/, тъй като поредният гаден дъжд в столицата ме възпрепятства да свърша нещо важно, което трябваше да отложа за утре.
Затова ще се върна малко по-назад – към т.нар. „художественотворческа“ интелигенция у нас /
по аменеменЯма/, която също според него:
1. Била научена да си мисли, че е единственият възможен вид интелигенция; и
2. Показателно е, че всичките тези наши духовни великани, тези загнили душици и спарени мозъчета, са и яростни поддръжници на „мерките срещу коронавируса“. Те направо се надпреварват да декларират по всичкото телевизор и радио колко съвестно са се изпонаизолирали и не излизат от домовете си. Че и обвиняват в безотговорност всеки, който не прави като тях! Как пък поне един не се намери да се поусъмни малко в адекватността на ставащото и на собственото си поведение!
:b0405:
Каква обич, каква привързаност, каква симпатия и каква любов струят от устата на тойзи наш любим керпеденски форумец към българската художествено-творческа интелигенция ...
На която ще противопоставя думите на наши двама любими актьори –
Радина Кърджилова и
Деян Донков, които днес гледах случайно по БТВ, докато навън валеше като из ведро.
На въпрос на водещия към двамата "
Как ви се отрази кризата с коронавируса?", Деян Донков отговори кротко:
"Ами никак. Стояхме си вкъщи, радвахме се на детето. Излизахме навън рядко, но само с маски! И аз много се ядосвах на всички, които не спазваха правилата на извънредното положение, а след това – на извънредната ситуация.
Защото това, освен начин на самосъхранение, е и начин за предпазване на околните!"