Объркал съм се!
Извинявам се за първоначалната реакция!!! :t2412:
-------
-----------
Туй си е валидно! :t1252:
Правото работи с категории, а не с идиотски щуквания!
В Правото, там където е необходимо, се прави разлика - пр.
Чл. 116. (1) За убийство:
4. на бременна жена, на малолетно лице или на повече от едно лице;
-----
Чл. 125. Не се наказва майка, която по непредпазливост причини смърт на своята недородена или току-що родена рожба.
и т.н. и т.н.
Защото идиотизмът, който се втълпява, е - отнапред (абсолютизирам!, за да е по-ясно!) - мъж няма право да бие жена - т.е. предварително се обявява, че в 100% от случаите мъжът е физически по-силен от жената, което е
невярно!
И друго (непрекъснато се говори за това!) - което неизбежно ще възникне - след като не пише
изрично, че жена няма право да бие мъж, то е сл. е
разрешено жените да бият мъжете!
Пак абсолютизирам - родител няма право да бие детето си, сл. както сума народ се прави на умен, след като
не пишело изрично, че дете нямало да право бие родител, то е сл.
било разрешено децата да бият родителите си - пр. 50 годишен бабанко бие родителите си, които са на 75-80 г.
Със същата сила може да се напише - забранява се на жените да бъдат коварни спрямо мъжете - пр. мъжът много по-силен, сипала му приспивателно в ракията и след туй на спокойствие го разфасовала.
и т.н. и т.н.
Въпросът отдаааааааааааавна е решен практически във вероятно всички законодателства по света, ма пак се дъни на поразия!
По темата многократно съм държал Проповеди във Форума - целта на сатанистите е раздребняване на Правото (както тук - да не се работи с категории, а с някакви частности, които напълно изкривяват картината!) и довеждането до състояние на пълен хаос.
-------
Туй ми напомня един друг кретенизъм (който не се различава като механизъм от разглеждания случай!) от началото на т.нар. Преход - да се вапцат палците на гласоподавателите, за да не гласували повече от един път.