Темата наистина е депресираща , но аз бих искал да обърна въпроса така :
Какво прави жената , за да не предизвика раздразнение у мъжа и да се стига до побой и по-тежки последствия ?
Има ли психологическата подготовка , как да избягва конфликти , как , ако вече са създадени да провежда разговора така , че нещата да затихнат , да се успокоят ?
Има ли и дали не трябва да се създадат курсове по подобие на курсовете за водене на преговори с терористи , например ?
Не трябва ли жените да се научат/обучат да разпознават мъжете с избухлив характер и ако трябва - да ги избягват ?
Не трябва ли да се научат да влагат повече разум , отколкото чувства в интимните си отношения ?
Как да предпазиш една жена , която казва :"Бие ме , щот ме обича!" Как да предпазиш една жена , която след як бой , писъци и крясъци , след като си извикал полиция ти крясва :" Защо се месиш в нашите лични работи - някой да те е молил ?" И на следващия ден е с натрошени зъби и счупена ръка ?
Това съм го преживял!!!
А другия момент , когато мъжът е кротък , работлив , домошар , а жената хубавица , въобразила си , че е "царицата на сливите" , го прави на маймуна , непрекъснато му изневерява , унижава го пред приятели и колеги въобще , превръща живота му в кошмар ??? И когато накрая на тази кротка душа му писне и я размаже от бой , го обвиняват в домашно насилие и тормоз - все пак той е по-силния , нали ?
Пак повтарям - нещата не са еднозначни , еднопосочни - "насилие над жени/деца" и толкоз !