но, една след друга изникват теми, по които е трудно да пиша каквото мисля - насилието над жени и деца, циганите, бежанците - не знам какво става, доста прекалено ми се вижда
Вижда ти се прекалено много , защото много неща са изтървани вече 30 години и по тях не се прави нищо !
Има закони които не се спазват !
Има закони , които залагат нови и нови конфликти !
Има закони и решения , които са във вреда на цялото общество !
Има убийства , за които съдът решава по бързата процедура до 30 години затвор .
Има убийства , със същата степен на опасност , за които се сключва "споразумение" и съд до 8-10 години затвор .
Има убийства , които потъват във информационният поток или за тях нищо не се съобщава и убийците остават на свобода - ненаказани !
Убийства като това стават може би всеки месец , ако не и по-често , но те не получават гласност . Почти всичките са за убийства на българи , от цигани . Тук обаче има убийство на циганка от българин , изведнъж някой "даде тон" и Фейсбука пощръкля !
За 82 годишният старец , пребит за пореден път В ДОМА МУ и ограбена последната му пенсия , ЗАЩО НЯМАШЕ ВОЙ ?
За изнасилената 67 годишна жена от цигани преди месец - ЗАЩО НЯМЯШЕ ВОЙ ?
За изнасилената възрастна учителка във Врачанско илил Монтанско - ЗАЩО НЯМАШЕ ВОЙ ?
САМО ЗАЩОТО НЕ СА МЪРТВИ ?
А още колко десетки и стотици убийства на възрастни хора по селата и удавени в кладенците никой нищо не споменава и го минават за БИТОВ ИНЦИДЕНТ ?
Ама щом не го пише във медиите - значи не съществува , няма такова нещо !
Ей тая тъпа логика ме вбесява ! И вбесява и другите колеги !
Хванала си се като удавник за сламка за този БИТОВ ИНЦИДЕНТ - Циганка ОБВЪРЗАНА( що за идиотски термин !) с българин , той я издържал докато завърши Тракийския университет и почувствала се "голямата работа - висшистка" , решила да го разкара и да си намери друг ! ПРЕКРАСНО ! Вярно , че е ПОДЛО , ама живеем в демокрация , където моралните ценности не струват пукната пара ! Голям праз , че на човека му се срива бъдещето , надеждата да изживее остатъка от годините си щастливо !
"Другите" теми не са по-различни :
ЦИГАНИТЕ
Женят се малолетни - НИКОЙ НЕ ИМ ДЪРЖИ СМЕТКА !
Раждат по 8-9 деца , не работят и живеят на 33 вида помощи -НИКОЙ НЕ ИМ ДЪРЖИ СМЕТКА !
Крадът , просят , изнасилват , принуждават към проституция БЪЛГАРКИ , разпространяват наркотици , извършват убийства - НИКОЙ НЕ ИМ ДЪРЖИ СМЕТКА ИЛИ ПОЛУЧАВАТ СМЕШНО МИНИМАЛНИ ПРИСЪДИ !
Ползват вода и електричество безплатно , получават общински жилища безплатно или за жълти стотинки , ЗА РАЗЛИКА ОТ БЪЛГАРИТЕ ... Е какво ти е трудно да пишеш - ИСТИНАТА ?
ЗА БЕЖАНЦИТЕ
НИКОЙ НЕ ЗНАЕ КОЛКО СА ВЛЕЗЛИ И КОЛКО СА ИЗЛЕЗЛИ В БЪЛГАРИЯ!
НИКОЙ НЕ ЗНАЕ
КАКВИ СА ВЛЕЗЛИ И ДАЛИ СА ИЗЛЕЗЛИ ОТ БЪЛГАРИЯ!
НИКОЙ НЕ ЗНАЕ , ТЕЗИ , КОИТО НЕ СА В ЛАГЕРИТЕ ЗА БЕЖАНЦИ , КАК СЕ ПРЕПИТАВАТ , КЪДЕ ЖИВЕЯТ , С КАКВИ СРЕДСТВА !
90% ОТ ТЯХ СА МЛАДЕЖИ И МЪЖЕ ОТ 16 ДО 36 ГОДИНИ !
Е , какво да пишеш за тях , като нищо не знаеш ?