Аз също съм против насилието , както в семейството , така и извън него - в училище , на работа , в живота въобще !
Но също съм против това насилие да се разглежда едностранно , като че ли само мъжът е виновен !
Ще ви дам един пример от Израел , доста сходен с този и доста по-отвратителен :
Руско семейство баща , жена и 12 годишна дъщеря емигрират в Израел . Още първите месеци майката успява да си намери разведен любовник и зарязва семейството . Бащата остава да се грижи за дъщерята , но в училище , виждайки разпуснатоста на останалите ѝ връстници , момичето започва да закъснява , да пуши , а понякога и да се прибира пияна или дрогирана (на 12-13 години!) Естествено , бащато реагира остро , започва да я държи по изкъсо . Момичето се оплакало на съучениците си и те я посъветвали да се оплаче в полицията за сексуален тормоз от баща си "и той повече нямало да я закача" !
Е да , ама не ! Полицията арестува бащата , осъждат го по бързата процедура на 6 месеца до 3 години затвор(не помня точно) и забрана да се приближава до дъщеря си , а нея дават в приемно семейство . Но в новото семейство , новият и опекун "баща" започва да се домогва сексуално до нея и когато тя отново се оплаква и казва , че е излъгала за баща си , полицията не и повярва ! Бащата остава в затвора , а дъщерята - при опекуна-насилник !
Така се получава , когато априори се приема , че бащата/съпругът е виновен за насилието !
Дано някои дебелоглави коментатори осъзнаят глупоста на своята позиция !
И наистина , крайно време е тази тема да се затвори - насилие ще има до тогава , докато двете страни не се равнопоставят и едните носят отговорност за физическото , а другите - за психическото насилие и тормоз !