Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.
Април 21, 2019, 07:58:38

Автор Тема: ЗА СТРАННОТО, ИЗВИСЕНОТО И ОТВЪДНОТО (3) ... и ЗА ЕЖЕДНЕВНОТО!  (Прочетена 670 пъти)

0 Потребители и 2 Гости преглежда(т) тази тема.

Неактивен Eisblock

 • Sr. Member
 • ****
 • Коментари: 408
  • Профил
ЗА СТРАННОТО, ИЗВИСЕНОТО И ОТВЪДНОТО ... и ЗА ЕЖЕДНЕВНОТО!

... е трети опит да се продължи старата тема от Скай-форума, но вече с едно допълнение след многоточието. Тя съществуваше редица години и имаше над 150 000 посещения и кой знае колко още постинги. Една част от старите постинги от първата проява на тази темата там, успях да копирам и спася. Не, че ще седна пак да ги препрочитам, но те все пак са част от моят живот през годините. Там участваха цяла една редица форумци, с които дори станахме близки, даже и приятели, срещахме се и празнувахме тогава. И дори, едно от "странните неща", сегашната ми Спътница в живота ме намери в това първо издание на тази Тема. Бил съм единственият споменавал в нея за един езотеричен автор и адепт, познат само във франкофонските и немско-езичните среди занимаващи се със Странното, Извисеното и Отвъдното. Писа ми за да пита нещо, а след месеци се видяхме и --- животът изигра поредната неочаквана изненада. След редица приключения, премеждия и тре-вълнения Слънчевият лъч освети и нашият съвместен живот.

Разбира се имаше и доста негативни емоции, особено към краят, когато се принудих да затворя темата там. Бе свързано с разрушителната енергия на един вече отминал в Отвъдното форумец. Имаше и асистенция от един друг ник, но ... какво да се прави, след като не е възможно да има само светлина? Та тя самата се разпознава благодарение на антиподното състояние - тъмата. Да не говорим, че ние самите, колкото и да сме издигнати в развитието си (Боже опази - най-малкото аз съм претендент за подобно нещо...), също хвърляме Сянка!!! Един мой афоризъм гласи, че ако сме много свестни, то тогава няма да има нужда да се раждаме!...

От тук нататък следва да спомена 5...6-те страници във второто продължението на тази тема - в Старият форум на в. Сега. Може би времето на подобни отвлечени неща за в ежедневието ни, бе отминало. А може би мястото на подобна тема всред множество различни тематики само в един раздел бе сбъркано - докато в Скаят имаше отделни раздели, а не само един - "теми на форумците". Сега обаче, структурата на "Сосиатето на Керпедена" наподобява тази на Скаят, с което наличието на други раздели разширява обхвата за избор на място. Дали съм сбъркал, че пак поставям темата в "Теми на форумците" аз не знам. Бих помолил Модераторите, респективно създателите на този форум да дадат мнение и евентуално да посочат къде по добре би позиционирана тази тема?! С удоволствие ще последвам тяхното мнение и ще помоля веднага дори, тя да бъде преместена където ще е най-добрата за нея и евентуалните участници, Одая!

На краят, нека споделя, защо вече има една четвърта компонента в заглавието, което, може би, би ви зачудила. Това е "ЗА ЕЖЕДНЕВНОТО!". Защо поместих в него един четвърти опорен стълб? Вие знаете, че първата стабилна опора е трикракото столче. За едно бизнес начинание, минималното количество продуктова насоченост, за да има финансова стабилност, сигурност до някъде и успех в работата, е да има поне три раздели. Но освен трикракото столче, всеизвестно е, че най-голямо разпространение са получили по-луксозните събратя - четирикраките изделия за сядане, подпиране, работа и пр. Нека не забравя да споделя, как самата тематика за "Странното, Извисеното и Отвъдното", е също така засенчена от Ежедневните дълбоки промени във всяко нещо на живота ни, даже и самият той е затиснат от всеобхватните тектонични промени.

Ето защо, тук също ще обсъждаме и събития от глобално и локално значение. Разбира се, че основната насока е да се вижда не самите "събития", най-често те се случват заради съвсем отдалечени от взора ни интереси и други, също така дълбоко различни по място, смисъл и тематика, събития. Известно е, че режисьорите им не обичат "тайното" - то обикновено е скрито на сигурно място пред ... очите ни! Така, че тук, този път, Реалното няма да бъде оставено на страна! То дори поглъща, не случайно и нещата свързани с духовността ни. Надявам се тук да намерим място за артикулиране на мислите ни, въпросите напиращи във всеки от нас и на усилията ни да намерим правдоподобни отговори. Така, че трудното ежедневие да бъде поне малко по-поносимо и душите ни да намират малко лек за неутрализиране на получаваните рани от ЕЖЕДНЕВНОТО.

С пожелания за здраве, радост, любов и нужната доза успехи пред лицето на НГ 2019-та, за да виждаме винаги смисъл от и в нашето съществувание!

Дерзайте.

Неактивен Nor1

 • Hero Member
 • *****
 • Коментари: 1245
  • Профил
Благодаря, Айс!

Неактивен Чок觧

 • Hero Member
 • *****
 • Коментари: 1549
  • Профил
Аз мисля , че баш тук и е мястото ! :t2030:

Неактивен 67

 • Hero Member
 • *****
 • Коментари: 1198
  • Профил
  • Критиканзер
Айсе, да се надяваме, че късметът спада към ежедневното! Преди няколко дни попитах едни мил човек какво си е поръчал на дядо Мраз, а той казва, късмет и само късмет! А, питам, там здравето, парите, младостта? Е, и тях, ама без късмет за какво ми са?! Те и онези люде на "Титаник" са били здрави, млади, повечето паралии, ама без късмет!
Та затова ви пожелавам много, много късмет! И в ежедневието, и в извисеното, пък защо не и в отвъдното, не вярвам да пречи!  :-*

Неактивен kаily

 • Hero Member
 • *****
 • Коментари: 1339
  • Профил
Късметът е въпрос на лична сила. Управляем е. Както и всичко останало.
Затова аз пожелавам на всички да се научим да управляваме живота, късмета и всичко останало по-добре. За това е необходима вътрешна работа.

Неактивен onzi

 • Hero Member
 • *****
 • Коментари: 2023
  • Профил
доколкото знам, нямаме здравна тема, така че това го класифицираме като ежедневно. от днешната "дума", с правилния /според фирмин/ главен редактор:
Цитат
Умереното пиене не е опасно за възрастни със сърдечна недостатъчност
петък, 04 Януари 2019 / брой: 2

автор:Дума

Ново проучване показва, че хората над 65 г., които наскоро са диагностицирани със сърдечна недостатъчност, могат да продължат да пият умерени количества алкохол, без да влошават състоянието си. Това показва проучване на Медицинския факултет на Вашингтонския университет в Сейнт Луис, публикувано на 28 декември в JAMA Network Open.

Средно преживяемостта за умерено пиещите е малко над 1 година по-дълго от въздържалите се, което е статистически значима разлика, сочат резултатите от проучването.

„Моите пациенти, диагностицирани наскоро със сърдечна недостатъчност, често ме питат дали трябва да спрат да пият чаша вино всяка вечер. И досега нямах добър отговор за тях. Отдавна знаем, че токсичните ефекти от прекомерното пиене могат да допринесат за сърдечна недостатъчност. Но имаме данни, че здравите хора, които пият умерено, изглежда, имат известна защита от сърдечна недостатъчност в дългосрочен план, в сравнение с хората, които изобщо не пият. Но имаше много малко данни, които да ни помагат да съветваме хората, които пият умерено и току-що са били диагностицирани със сърдечна недостатъчност”, казва старши авторът на проучването и кардиолог Дейвид Л. Браун, професор по медицина. Той обаче е категоричен, че хората, които развиват сърдечна недостатъчност в по-напреднала възраст и никога не са пили, не трябва да започват да пият.
...
цялото, с малко данни - цък

Неактивен Eisblock

 • Sr. Member
 • ****
 • Коментари: 408
  • Профил
Здравейте отново!

Викам си, я да взема и да пусна тук, някоя и друга рошава мисла. Имам такива и вероятно на човек му става някак си благо, ако намери нейде място да си изока по дяволите, що го тревожи, бута му разни разсуждения и други, всякакви глупости в междуушията.

Право да си кажа, нивото (честотата) на личните ми вибрации (по Кайли), взе, че се зари у земята. Реалността наоколо взима своят Трибут.  Ще не ще човек и когато излезе от 4-те си стени, навън, трябва да грухти в унисон с обкръжението Филтриране няма. Просто не става инак. "Става" има рима с "Остава", та надеждата е, че малко преди прага на Последната врата, когато тленното бъде загърбено, то тогава вибрациите ще се върнат отново. Дали? И въобще, дали светлината в Тунела води където трябва, а не някой хитреци да са си направили отбивка и ХОП ... пъхат те след това отново в гюбрето! Някъде бях чел спекулации по въпросът, а и един от двама, тримата безусловните за мен авторитети в Езотериката, също потвърждаваф подобен вариант косвено. На него, Роберт Монро, мога да вярвам. По-скоро е "можех", защото той сега се е оттеглил в един, предположително, по-добър свят от този.

Ако някой си спомня неща от първата моя тема с това заглавие, там бях го цитирал, споделял прочетено и дори, споменавах за неговият Институт зад океана. Навремето бях на един семинар-тренировка с негова служителка-психоложка и представителката от Швейцария... Та, Монро казва, че тези от Висшите нива, много близо до Създателят, са един вид Градинари. Те са отглеждали, отглеждат и се грижат за създадените хора, като им взимат при Жътва, техните чувства и емоции. По-сетне са открили, че тези създания, чувани както ние си отглеждаме прасета и угояваме заради Свинските сватби, са развили отчасти Разум и Интелект. Но и сега, те все пак си взимат своят Добив. С тях или без тях, хората са достатъчно ирационални, за да се набъркват във всякакви ужасни комбинации и конфликти, където по време и след тях, продуцираме усърдно точно тези категории Неща, които Градинарите събират. Отделно, смъртността е въведена именно защото - както и при прасетата, да квичат най-много и най-силно когато Ножът ги порне в гърлото - хората излъчват тогава, в предсмъртна експлозия от Мисли, Чувства, Емоции, реколтата.

И ето, че разни хора са се досетили, че Тунелът със светлина е примамката, за да съберат отново Душите, да закарани да си почината от "живота" малко и сетне, с някаква друга съдба, да ги запратят отново в Адът долу! Да произвеждат пак и пак нужното. Казват също, че не е добре, душата да се втурне изоглавено нетърпелива в Тунела, а е по-добре малко да се поогледа наоколо, после да се опита да прескочи оградата около нея и Тунела и да запраши нанякъде. Минавал съм през тунела и съм виждал какво има между отделните (да ги наречем "дименсии"...) и кои са там. Така, че и това е непрепоръчително, още повече, че и тялото вече го няма. То, досущ като котва, може да привлече душата излязла за малко, обратно в него. После казват, че ускорението в краят на придвижването в Тунела, не позволявало изплъзване от него. Но точно голямата скорост, може да позволи пробиване на стената му преди изхода и душата да се отзове пак Там някъде, но да не е в "Градината". - Щях за малко, покрай аналогията с прасетата, да напиша - свинарника. Освен всичко друго, на изходът чакали близките пристигнали по-рано там. Но те били не тези, за които се представят и приличат, а просто - Служители някакви, нещо като портиери на портата. Но тогава, когато минах нататък през Тунела, бях воден и нямаше никакво "посрещане" (все пак, още не съм опнал жартиерите) след него. Бе някакво друго Място, почти веднага продължихме с късо преминаване през друг Тунел...

Въобще, другари и другарки, дами и господа (признавам само два пола, традиционните) всичко е една пълна лудница. Каквото Горе, това и Долу.  Един Господ знае кое - как е... И да не забравя:

- Ако сме много свестни, просто нямаше да има нужда да се раждаме! Значи трябва да си налягаме 4-буквията и да се надяваме или за някакъв  окончателен край или за едно хубаво, весело и щастливо продължение на сериала ни.

Дерзайте!

Неактивен Nor1

 • Hero Member
 • *****
 • Коментари: 1245
  • Профил
Но те били не тези, за които се представят и приличат
:yes-1289:
Туй да го прочете Кайли.

Неактивен kаily

 • Hero Member
 • *****
 • Коментари: 1339
  • Профил
Никой не е това, за което се представя.


А аз знам, че около земята е изплетена мрежа и независимо дали се стремиш към светлината, дали се шматкаш в тунела, или не, тая мрежа улавя душите и ги връща обратно.


Жътвата тече в момента. Цедки дал бог. Едни те мамят насам, други те мамят натам... всекиму своето.


Неактивен 67

 • Hero Member
 • *****
 • Коментари: 1198
  • Профил
  • Критиканзер
"Отделно, смъртността е въведена именно защото - както и при прасетата, да квичат най-много и най-силно когато Ножът ги порне в гърлото - хората излъчват тогава, в предсмъртна експлозия от Мисли, Чувства, Емоции, реколтата."
Ще бъдеш учуден, но същото важи за плесените. Наскоро ми се наложи да почета доста литература по въпроса и бях сразена от това колко малко ние разбираме съществата, с които живеем на една планета, а често и в един дом. Та, ако плесента има прилични условия за размножаване, тя тихичко си се размножава и във въздуха около нея спорите съществуват, но не са много. Инстинктивно плесента "знае" колко активни плесени могат да се хранят на това място и не напъва за повече. Показателите са в рамките на "слабо замърсяване". Но когато плесента се усети, че й точиш ножа (химически, топлинно, обезводняващо, щото друго не я лови!), тя направо избухва в огромно количество спори, които са страшно трудни за унищожаване. Показателите са в рамките на "опасно замърсяване" до "изключителна опасност".

Неактивен kаily

 • Hero Member
 • *****
 • Коментари: 1339
  • Профил
Мен пък ме изумиха гъбките повече от плесените.


Неактивен 67

 • Hero Member
 • *****
 • Коментари: 1198
  • Профил
  • Критиканзер
Мен пък ме изумиха гъбките повече от плесените.
Предполага се, че ще се изумиш да научиш, че плесените са гъбки!

Неактивен kаily

 • Hero Member
 • *****
 • Коментари: 1339
  • Профил
И кандидозата май също.

Неактивен 67

 • Hero Member
 • *****
 • Коментари: 1198
  • Профил
  • Критиканзер
И кандидозата май също.
След толкова реклами на препарати против, все е останало някакво знание по въпроса у целокупното население.  :nuts:

Неактивен 67

 • Hero Member
 • *****
 • Коментари: 1198
  • Профил
  • Критиканзер

Неактивен Eisblock

 • Sr. Member
 • ****
 • Коментари: 408
  • Профил
Здравейте отново!

Ние всички, надявам се, вече прочетохме последната писаница на г-н Димитри Иванов. Знак, че той вече е по-добре или даже съвсем добре - дай Боже! - И така ние, неговите читатели и симпатизанти можем да въздъхнем спокойно. Моля, да не вземе някой и да прочете случайно шимпазеанти, щото имаше и има Оттатък точно такива "партнери" - негови "почитатели", достойно заслужили наличието по всяко време на пресни банани.

Та, на кратко за г-н Иванов:

- По време на творческото ми заточение под сянката на Вторият лифт в смелият град Банско, точно преди Коледа, реших да пратя Благопожелания на г-н Иванов. Той бе в болницата по това време и със сигурност и други негови съидейници и почитатели са решили да го поздравят с Празниците. Така изпратих няколко реда и освен другото го осведомих за Керпеденският ни форум тук и цитирах линка за насам.

За жалост, след НГ моята заетост продължи, после се върнах в кочинката София и едвам преди малко се наканих да прегледам мейла си оставен като представителен за годините когато пишех Оттатък във форума на газетата. За моя радост получих отговор от приятелят на г-н Иванов,  журналиста Иван Бакалов, с новините около Джимо в него. Но те са от преди НГ. Все пак, след интензивното е бил преместен за рехабилитация в друга болница и още тогава е имало подобрение и потвърждението е последната Писаница: Седемседмичните великденски пости от 06 Февр. 2019г. https://www.segabg.com/category-observer/sedemsedmichnite-velikdenski-posti

След тази успокоителна увертюра, имам и още една хубава новина:

- Неговият приятел, г-н Иван Бакалов, сподели, че има предприета инициатива за рахабилитаця и преодоляване последствията от инсулта и също, че всичко което е било написано и пратено от форумците за г-н Иванов е било предадено на получателят и още, как вече има създаден сайт за/на г-н Димитри Иванов: https://dimitriivanov.com/

Нека пожелаем отново на нашият Джимо да оздравее напълно и все така да ни радва в сряда, през сряда!

- За негово здраве:  :t0328: - Наздраве!!!
« Последна редакция: Февруари 09, 2019, 02:14:25 от Eisblock »

Неактивен Eisblock

 • Sr. Member
 • ****
 • Коментари: 408
  • Профил
Океан и прозорец от Калин Донков
https://www.segabg.com/category-observer/okean-i-prozorec

Че съм остракиран от Отвъдното - от газетата, не е такава беда. Отчуждението настъпи постепенно и ставаше все по-дълбоко докато на краят, се овеществи окончателно. СЕГА-то не е нищо повече за мен вече, отколкото са другите интернет издания, повече или по-малко бистри и с някои, донейде чисти изворчета за по една бърз глътка от океанът информация. Посещавам го и чета отдолу по-малко, докато някой трол ме накара да се разпсувам и да драсна накъм спартанското чучурче в "Гласове". Но то поне, въпреки крайно неудобният способ да се пише, е далеч по-опрятно и хигиенизирано,  отколкото е сега в Оттатъка.

В газетата има една, две, най-много три бистри струй всяка седмица, които все още ме карат да следя колонките им. Едната от тях са есетата на майстор Калин Донков! Преди имах възможността да напиша ред два като резонанс появил се в резултат на Неговата хармонична същност. Г-н Донков е майстор на думата, на съдържанието и значението на всяка отделна сричка. Под неговото перо те сякаш оживяват и получават небесни обертонове. С хармоничност омекотяваща твърдата тоналност на българският език. Създаващи даже една визуална пастелност на изказа, така пълно хармонираща на неговата късна есен. Дали хората имат есен в душите, може всеки сам да открие когато му дойде времето.

Много пъти, и това ми е някак си един лош навик, аз се шегувам със Смъртта. Не защото може би ме е страх от нея (това беше един период от живота ми с тежки вътрешни конфликти подсилвани от честите астрални пътешествия), не. Вероятно ми бе интересно да виждам как всеки един, всяка една душа наоколо се дръпваше шокирана от моята фриволност. Неотдавна осъзнах своята смъртност истински, не, че не съм я знаел - но е друго когато това е само умозрително. Осъзнаването дойде сякаш престъпих през някаква нов праг, врата в стаята на Очакването. В нея няма нищо по-особено от всекидневните неща, освен едно единствено нещо - сигурността, че оттук нататък човек остава сам. Не истински, а вътрешно. Един вид - прежалил си се. Не е тъжно, нито самотно. Но добиваш сякаш някаква сигурност, някакво ново собствено достойнство за неизбежното, спокойствието на една невероятна придобивка - вечността.

И тази вечер, както винаги се насочих към поредното есе на Калин Донков. То ми прозвуча и бе в пълно съзвучие с настоящето тук, изпитвано и тази вечер.  Неговата тоналност, чувство, настроение съвпадна почти напълно с вътрешни мой усещания, така, че даже доста постно предадените мой трепети, чувства, мисли тук, придобиват една друга осъзнателност. Резонансът бе невероятно силен. Което доведе до неочаквана тъга заради несподелянето. Лишен съм от възможността да напиша на г-н Донков, как винаги харесвам неговите писаници, как те често хващат сърцето ми директно в продължителна хватка на съзвучие. И най-вече, как не мога да благодаря за събудените от майстворството му усещания, потвърдени колебания и спокойствието нужно за онзи вътрешен баланс и хармония. Като тези в описаният в "Океан и прозорец", човек и неговата стая-чакалнята за към Краят.

Благодаря г-н Донков!
« Последна редакция: Март 15, 2019, 09:21:10 от Eisblock »

Неактивен Eisblock

 • Sr. Member
 • ****
 • Коментари: 408
  • Профил
В "Гласове" има публикуван интересен къс диспут за религиите, за живота и дори за Вечният живот! Събеседниците са, Амин Маалуф и Реми Браг - също интересен избор, но за мен, забързан във всякакви задължения, конкретна работа и обхванат също от всеобщото безпокойство, внимателното прочитане и особено собствено прецизно позициониране, не бе възможно. Вероятно се плъзнах по повърхността на ежедневието и вълната на бързо променящите се събития и в мен се появи някаква убеденост, че точно това не е това, което би могло да изглади пребиваването ни тук, в един вид: - Окото на урагана...

* Дискусията: http://glasove.com/categories/intervyuta/news/mozhem-li-da-izbegnem-sblysyka-na-civilizaciite-razgovor-mezhdu-amin-maaluf-i-remi-brag

Отговорът ми е:
Цитат
Eisblock на 20.03.2019 в 12:49
За жалост такава една дискусия идва твърде късно. Тя ми изглежда подобна на старовремските схоластични диспути за количеството дяволи събираеми на върха на една игла. ...

- Иглата обаче е голяма, здраво забита в тялото на Европа и държащите я, продължават да я въртят насам-натам и да я забиват все по-дълбоко. И не само в този континент...

Според скромният ми опит и мнение, при една такава ситуация трябва да се разделят контрахентите на известно разстояние и да се оставят да си вземат дъха. ... В противен случай се рискува, а и вероятните намерения са точно тези, да се стигне до сериозни масови изстъпления и сблъсъци, до някакво начало или дори, до гражданска, всеобща в западна Европа, война. Война между нашествениците и притиснатото от прекомерно налаганото и неосъществимо на практика "Мулти-Култи", местно население. Националните държави все още не са ликвидирани изцяло въпреки усилията в тази посока и словоблудствата с егалитарни теории и понятия, особено на религиозно-битово ниво, могат само да добавят бензин в огъня. ...

Колкото до "Вечният живот", би било прекрасно това да е така. Има и достатъчно основания, за да се мисли и вярва в тази възможност за вечен дазайна. Но за жалост концепцията допуска и една още по-широка и доста по-вероятна възможност: - Животът ни на тази планета е просто пребиваване в един Изправителен лагер. Заради някакви предишни, другаде, обхващащи множество "животи", престъпления. Заради това обичам често да казвам: - "Ако сме били много свестни, не ще би имало нужда да се раждаме точно тук!" ... (емотикон: крива усмивка)

Какво мислите?

Неактивен Bradatko

 • Sr. Member
 • ****
 • Коментари: 477
  • Профил
Прочетох т. нар. "диспут".
Моите уважения към участниците, но принципно този диспут е поставен върху една много хлъзгава основа. На религиозна.
НИКОГА няма да има мирно съжителство между хора изповядващи различни РЕЛИГИИ!
Ненапразно наблегнах върху последната дума.
Известно е, предполагам, че там където се появява религията - там свършва учението и започва конюнктуризма и комерсиализирането му, оттам и манипулирането на масата хора.
Прави впечатление в диспута използването на цитати на т. нар. "свети" книги - Библията и Корана, както и на някои свети персони. Самият този факт, прави диспута достатъчно размит и безизходен.
Очаквах някакъв поглед отстрани, което означава ИЗВЪН тези книги и отгоре.
Именно затова, независимо от ерудицията на диспутиращите, още от самото начало не очаквах нещо кой знае какво, като изводи и решение. Което се потвърди в края.
И друг път съм го споменавал.
Моят поглед към съвместно съществуване на хора с различни религиозни и езотерични възгледи към естеството на живота, минава през забраната за проповядване. Проповедниците, на която и да е от съвременните религии, са едни обикновени soul harvesters (събирачи на души). И историята е показала, че колкото по ниско е интелектуалното ниво на дадения състав енориаши, агресията им към другомислещи или друговерци е в обратна пропорция.
Не се налага да обяснявам защо, нали?
Както и присъединяването априори на деца в невръстна възраст към някаква религия - покръстване на бебета, обрязване и т.н. Това отнема в много голяма степен възможността на човек, стигайки до зряла възраст, САМ да си определи принадлежността към дадена религия или учение.
Което предполага ОГРАМОТЯВАНЕТО му отпървом.
А точно това не е целта на въпросните събирачи.
Простата тълпа е лесно манипулируема. Омаяна от детска възраст с ПРАВИЛНИТЕ догми, "божи" закони и непрекъснатите внушения от амвоните, твърде трудно е да си промени разбиранията.
Оттам ... и ситуацията, в която сме в момента.
.......................
Мисля, че някъде, или тук, или в оня форум вече бях изказал единственото си желание към извънземните, ако ми го поискат, естествено:
Премахване на всички проповедници от всички религии, Храмовете остават и се поддържат в идеален вид. Ученията, библии, корани и т.н. също. И когато човек стане на възраст, в която може да мисли и разсъждава и е ограмотен - той сам ще си намери, прочете и ТОГАВА ще се определи. Ако иска това.
И понеже нямам връзка с тях - тук е молбата ми към Кайли.
Много моля - поне им го кажи!!!

Неактивен kаily

 • Hero Member
 • *****
 • Коментари: 1339
  • Профил
Извънземните викат така: (цитирам почти дословно)
Ние сме тук, за да ви помогнем, но не да свършим вашата работа. Вие и само вие сте отговорни за вашата планета, ние имаме свой живот за живеене, не можем да живеем вашия, тенк ю вери мъч.

И още казват, че могат да ни помагат със знания, информация, напътствия, ама ще ни оставят да правим със собствената си планета, каквото поискаме, с изключение на ядрена война, защото ядрената война тук щяла да отекне навсякъде из вселената и те това нямало да позволят. Те затова и не се месят открито и не кацат, щото не искат да влияят директно, сега го правят дискретно - който иска, да вярва, който не иска, да не вярва.

Неактивен buratinob

 • Hero Member
 • *****
 • Коментари: 2547
  • Профил
"И още казват, че могат да ни помагат със знания, информация, напътствия,"

Това явно е стар закон на вселенските сили който и ние сме възприели.
Даряваме всичко непотребно.

Неактивен kаily

 • Hero Member
 • *****
 • Коментари: 1339
  • Профил
"Ако сме били много свестни, не ще би имало нужда да се раждаме точно тук!" ... (емотикон: крива усмивка)

.....................................
Това е необходим цикъл от развитието на всяко същество или цивилизация. Като семенцето, дето престоява цяла зима в тъмната и влажна земя, за да покълне, ако на него му стане крива усмивката, току виж никога не покълне.

А за религиите... моите извънземни викат, че едно време е имало един бог, всичко е въодушевено, има стихии, има стихия на водата, на езерото, на дървото, русалки и еднорози, ...в леко изместена реалност.
Но по едно време тук дошли едни чичковци от небето да копат злато, после намерили снежни човеци, модифицирали ги генетично и ги пратили в мините, а на всичко отгоре създали религиите и се турили за богове, за да ги слушкаме.

Неактивен buratinob

 • Hero Member
 • *****
 • Коментари: 2547
  • Профил
Цитат
Но по едно време тук дошли едни чичковци от небето да копат злато, после намерили снежни човеци, модифицирали ги генетично и ги пратили в мините, а на всичко отгоре създали религиите и се турили за богове, за да ги слушкаме.

Тия не са ли били от извънземните дето ни "помагат"?
Странни представи за "помощ" има в някой измерения.
После да не се сърдят,че тачим повече подземните рептили! :too_happy-1067:

Неактивен 67

 • Hero Member
 • *****
 • Коментари: 1198
  • Профил
  • Критиканзер
Но по едно време тук дошли едни чичковци от небето да копат злато, после намерили снежни човеци, модифицирали ги генетично и ги пратили в мините, а на всичко отгоре създали религиите и се турили за богове, за да ги слушкаме.
Eгати номера, това да построиш космически кораб, да развиеш цивилизацията до ниво на междупланетни преходи, и да отидеш на някаква дребна планетка, където да се скъсаш от генно модифициране на някакъв космат вид, после да му се пльоснеш за бог, и всичкото това само да изкопаеш злато за на жена ти герданчето! Невероятно! Но от друга гледна точка, най-мощният компютър купен като отношение цена/производителност всъщност бил използван за разчитане на правилната траектория на слагането на пържени картофени пластинки в тръбовидни кутии. Така че какво му е толкоз на генното модифициране и създаването на някоя и друга монотеистична или политеистична религийка...

Неактивен buratinob

 • Hero Member
 • *****
 • Коментари: 2547
  • Профил
67
Винаги съм се чудил, как нашите пишман космонавти се канят да скочат на някой астероид и да добиват там злато, платина, диаманти, а ония със звездолетите не са се сетили.

Неактивен kаily

 • Hero Member
 • *****
 • Коментари: 1339
  • Профил
Извънземни секакви, както и човеци секакви. Некои извънземни са и извънтелесни.
Тия, разправят, се викали анунаки. Като създали човека, му вкарали част от своята ДНК, обаче на нея па ѝ турили маркери и стопери. Та ем да има човекът техните гени, ем да не може да жи използва.
Разправят също така, че в момента част от маркерите човекът бил стигнал в развитието си, та затова правим голям скок напред, примерно досега сме използвали 35% от ДНК-то си, занапред до няколко поколения ще можеш да използваме 42%. Или нещо подобно.

А ония анунаки били примерно един клан анунаки, по едно време цивилизацията им разбрала какво правят тия на земята, дошли, огледали, попочистили и турили карантина, да се развива човекът сам...

Разбира се, аз съм привърженик на друга притча, нашите бъдещи Аз са се върнали назад и са създали нас, за да можем, като се развием, да станем тях. И така се затваря кръгът, щото времето никъде не е линейно, освен в главите ни.

Неактивен 67

 • Hero Member
 • *****
 • Коментари: 1198
  • Профил
  • Критиканзер
Умирам си от любопитство защо му е на извънтелесния анунак злато! Метал мек, обработва се лесно, ама и се трие лесно, за чаша за кафе на става, само хладни напитки, айде за зъбни протези също става, ама за какъв дявол са им зъбни протези на извънтелесните?

Неактивен Eisblock

 • Sr. Member
 • ****
 • Коментари: 408
  • Профил
Благодаря ви за участието тук. В същност така се препотвърждава комплексът от убеждения, истински и интуитивни знания във всеки от нас. Ъгълът на оглеждане изнася определена фасета напред, но като цяло, на лице е един пълен комплекс. Нашата задача е да попълваме празните места по рафтовете, а тези не са само чисти знания.

Много странно ми стана тази вечер, след като изслушах работейки, новият седмичен Преглед на събитията от В.В. Пякин. И този път имаше актуални неща за разглеждане. И разбира се на 1-во място бе случката от Нова Зеландия. Но някъде към средата, той отговори и на въпрос за демонстрациите в Сърбия... свърза ги с България в тандема. За жалост трябваше да чуя, от началото ми се стори като парадоксално твърдение, но след като поразмислих... уви, имаше за какво... А тази гледна точа не трябва да се разглежда на емоционално ниво. Изглежда също, че май е доста прав. Свързвайки основните вектори от първото събитие и съпровождащите факти около него (преминаване на Глобалният "елит" към исляма, в смисъл като взимане на нов, добре заточен инструмент за опериране) и подготвяният залез на Задокеанието със след освобожденската история на България, доста неща коментирани нееднократно тъдява се наместват още по-добре в Пъзела на съвременните събития!

В.В. Пякин тук: https://fct-altai.ru/qa/video/vopros-otvet-ot-18-marta-2019-g

След Пякин, въпросният "диспут" заема полагаещото му се място, добре усетено от всички вас.
 8)
ПП - Имам някъде 7/8 книги за анунаките на Сичин, Кайли. В зависимост от подплатата на четящият ги, има възможност да се възприемат като паралелна сага за извънземните, подобна на книгите на швейцареца фон Деникен. Преди години се запознах с него и проведохме един доста дълъг разговор. Но също може Захария Сичин да се определил като тълкувател на задкулисието от което е изскочила Библията.

Има една интересна авторка от България - Юлиана Дончева, май 'и инкриминираха книгата "Вътрешен космос...или сбогом на маските" и вече не може да се намери...

Неактивен Eisblock

 • Sr. Member
 • ****
 • Коментари: 408
  • Профил
67, злато трябва в електрониката, много трябва.

И според Сичин, цялата им експанзия тук е била заради добивът на злато. В Ю. Африка, май имало златни мини на по 100 000 год. Нали анунаките се свързват с Нибиру и нуждата да имат някакъв екран около планетата за някаква там изолация. Уж де. Кой знае? Цялата древна (също - уж) средновековна, та и настояща история на света е една огромна черга съшита от всякакви парчетии, на които в огромната им част не може да им се подари и капка доверие за достоверността им. Поне аз съм в това убеден...

Неактивен Bradatko

 • Sr. Member
 • ****
 • Коментари: 477
  • Профил
Книгата на Дончева отдавна е изчерпана отвсякъде.
Не знам да е инкриминирана, но имам намерение да мръдна тези дни до езотеричните книжарници и ше попитам.
Не съм я чел. Някой ако е, моля да сподели впечатления.

Неактивен Eisblock

 • Sr. Member
 • ****
 • Коментари: 408
  • Профил
Подариха ми я, но не съм я завършил - много работа и липса на спокойствие...

Дончева бе писала и една друга книга, основана на Въпросите към, и отговорите на един Посветен от състава на Глобалният предиктор. Имало е някакво интернетно събеседване и то доста интересно, а широтата на засегнатите теми и отговорите предполагат най-малкото Персона отсреща с необичайно добра осведоменост. Имам нейде и по-къс протокол на някакъв друг език, най немски...

Неактивен kаily

 • Hero Member
 • *****
 • Коментари: 1339
  • Профил
Да, покрай другото, извънземните рекоха еднъж, че кемтрейлите се пръскат с някаква цел нещо си охлаждане или честно не разбрах, за планетата. Ама на практика само ни тровят, щото то тая работа не ставала така. Рече горе долу следното - Тая работа става със злато, ама вие златото го цените за друго и затова си го пазите, заменяйки го с нам си какво, дето ви трови. А и дикиш не хваща за планетата пръскането, щото трябва именно злато...

Неактивен kаily

 • Hero Member
 • *****
 • Коментари: 1339
  • Профил
Айсе, извънземни в момента дал бог, тоя, де аз го следя,вика, че земята приличала на оживено летище. Непрекъснато щъкали извънземни кораби. А цивилизациите кой ги знае колко са.

Неактивен buratinob

 • Hero Member
 • *****
 • Коментари: 2547
  • Профил
Цитат
тоя, де аз го следя,вика, че земята приличала на оживено летище. Непрекъснато щъкали извънземни кораби.

Последно, седят и ни гледат от страни и не искат да кацат или непрекъснатощукат тук?

Не знам ануаки ли са били, ама хем са безтелесни, хем налитали на земни жени.
Както писа и 67 вместо да пуснеш самовъзпроизвеждащи се роботи за добив са избрали най-непригодното същество за минни работи.
Първо са ни епилирали, после са ни пуснали 6 волта в главата.
Под земята не можем да виждаме, облицовката ни е много уязвима, крайниците и гръбначният ни стълб не издържат големи натоварвания.
Ако бяха разумни биха се концентрирали върху къртица например.
Ако не са разумни, а само извънземни може.

Неактивен kаily

 • Hero Member
 • *****
 • Коментари: 1339
  • Профил
Последно  -  и двете. Непрекъснато щъкат и не се намесват (открито)
Останалите ти разсъждения са от същия калибър.
И да, по - хубаво да създадеш биороботи, отколкото роботи. Можеш да ги експлоатираш по - ефикасно.

Неактивен Дозирис 2.0

 • Full Member
 • ***
 • Коментари: 124
  • Профил
Ъм... може златото да е свързано по някакъв начин с технологията им за пътуване във времето/пространството.

Неактивен Дозирис 2.0

 • Full Member
 • ***
 • Коментари: 124
  • Профил
Цитат
"Understanding how heavy, r-process elements are formed is one of hardest problems in nuclear physics," said Anna Frebel, assistant professor in the Department of Physics at the Massachusetts Institute of Technology (MIT) and also a member of the MIT Kavli Institute for Astrophysics and Space Research (MKI).

"The production of these really heavy elements takes so much energy that it's nearly impossible to make them experimentally," Frebel continued. "The process for making them just doesn't work on Earth. So we have had to use the stars and the objects in the cosmos as our lab."

https://www.sciencedaily.com/releases/2016/05/160519120931.htm

И все пак някой трябва да го добива по някакъв начин.

Активен Hateras

 • Full Member
 • ***
 • Коментари: 118
  • Профил
Ей за това в някои от менделеевите таблици златото липсва!

Неактивен kаily

 • Hero Member
 • *****
 • Коментари: 1339
  • Профил
Всъщност извънземните ми го говорят, че анунаките ползвали злато, ние сме го добивали, ма понеже не сме знаели те за какво го ползват, само сме виждали колко много го ценят, затова сме почнали да го ценим и ние.
Нещо като микроскоп у ръцете на маймуна - да троши орехи с него.