Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.
Февруари 22, 2019, 09:11:12 21

Автор Тема: ЗА СТРАННОТО, ИЗВИСЕНОТО И ОТВЪДНОТО (3) ... и ЗА ЕЖЕДНЕВНОТО!  (Прочетена 321 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Eisblock

 • Sr. Member
 • ****
 • Коментари: 337
  • Профил
ЗА СТРАННОТО, ИЗВИСЕНОТО И ОТВЪДНОТО ... и ЗА ЕЖЕДНЕВНОТО!

... е трети опит да се продължи старата тема от Скай-форума, но вече с едно допълнение след многоточието. Тя съществуваше редица години и имаше над 150 000 посещения и кой знае колко още постинги. Една част от старите постинги от първата проява на тази темата там, успях да копирам и спася. Не, че ще седна пак да ги препрочитам, но те все пак са част от моят живот през годините. Там участваха цяла една редица форумци, с които дори станахме близки, даже и приятели, срещахме се и празнувахме тогава. И дори, едно от "странните неща", сегашната ми Спътница в живота ме намери в това първо издание на тази Тема. Бил съм единственият споменавал в нея за един езотеричен автор и адепт, познат само във франкофонските и немско-езичните среди занимаващи се със Странното, Извисеното и Отвъдното. Писа ми за да пита нещо, а след месеци се видяхме и --- животът изигра поредната неочаквана изненада. След редица приключения, премеждия и тре-вълнения Слънчевият лъч освети и нашият съвместен живот.

Разбира се имаше и доста негативни емоции, особено към краят, когато се принудих да затворя темата там. Бе свързано с разрушителната енергия на един вече отминал в Отвъдното форумец. Имаше и асистенция от един друг ник, но ... какво да се прави, след като не е възможно да има само светлина? Та тя самата се разпознава благодарение на антиподното състояние - тъмата. Да не говорим, че ние самите, колкото и да сме издигнати в развитието си (Боже опази - най-малкото аз съм претендент за подобно нещо...), също хвърляме Сянка!!! Един мой афоризъм гласи, че ако сме много свестни, то тогава няма да има нужда да се раждаме!...

От тук нататък следва да спомена 5...6-те страници във второто продължението на тази тема - в Старият форум на в. Сега. Може би времето на подобни отвлечени неща за в ежедневието ни, бе отминало. А може би мястото на подобна тема всред множество различни тематики само в един раздел бе сбъркано - докато в Скаят имаше отделни раздели, а не само един - "теми на форумците". Сега обаче, структурата на "Сосиатето на Керпедена" наподобява тази на Скаят, с което наличието на други раздели разширява обхвата за избор на място. Дали съм сбъркал, че пак поставям темата в "Теми на форумците" аз не знам. Бих помолил Модераторите, респективно създателите на този форум да дадат мнение и евентуално да посочат къде по добре би позиционирана тази тема?! С удоволствие ще последвам тяхното мнение и ще помоля веднага дори, тя да бъде преместена където ще е най-добрата за нея и евентуалните участници, Одая!

На краят, нека споделя, защо вече има една четвърта компонента в заглавието, което, може би, би ви зачудила. Това е "ЗА ЕЖЕДНЕВНОТО!". Защо поместих в него един четвърти опорен стълб? Вие знаете, че първата стабилна опора е трикракото столче. За едно бизнес начинание, минималното количество продуктова насоченост, за да има финансова стабилност, сигурност до някъде и успех в работата, е да има поне три раздели. Но освен трикракото столче, всеизвестно е, че най-голямо разпространение са получили по-луксозните събратя - четирикраките изделия за сядане, подпиране, работа и пр. Нека не забравя да споделя, как самата тематика за "Странното, Извисеното и Отвъдното", е също така засенчена от Ежедневните дълбоки промени във всяко нещо на живота ни, даже и самият той е затиснат от всеобхватните тектонични промени.

Ето защо, тук също ще обсъждаме и събития от глобално и локално значение. Разбира се, че основната насока е да се вижда не самите "събития", най-често те се случват заради съвсем отдалечени от взора ни интереси и други, също така дълбоко различни по място, смисъл и тематика, събития. Известно е, че режисьорите им не обичат "тайното" - то обикновено е скрито на сигурно място пред ... очите ни! Така, че тук, този път, Реалното няма да бъде оставено на страна! То дори поглъща, не случайно и нещата свързани с духовността ни. Надявам се тук да намерим място за артикулиране на мислите ни, въпросите напиращи във всеки от нас и на усилията ни да намерим правдоподобни отговори. Така, че трудното ежедневие да бъде поне малко по-поносимо и душите ни да намират малко лек за неутрализиране на получаваните рани от ЕЖЕДНЕВНОТО.

С пожелания за здраве, радост, любов и нужната доза успехи пред лицето на НГ 2019-та, за да виждаме винаги смисъл от и в нашето съществувание!

Дерзайте.

Неактивен Nor1

 • Hero Member
 • *****
 • Коментари: 824
  • Профил
Благодаря, Айс!

Активен Чок觧

 • Hero Member
 • *****
 • Коментари: 1029
  • Профил
Аз мисля , че баш тук и е мястото ! :t2030:

Активен 67

 • Hero Member
 • *****
 • Коментари: 880
  • Профил
Айсе, да се надяваме, че късметът спада към ежедневното! Преди няколко дни попитах едни мил човек какво си е поръчал на дядо Мраз, а той казва, късмет и само късмет! А, питам, там здравето, парите, младостта? Е, и тях, ама без късмет за какво ми са?! Те и онези люде на "Титаник" са били здрави, млади, повечето паралии, ама без късмет!
Та затова ви пожелавам много, много късмет! И в ежедневието, и в извисеното, пък защо не и в отвъдното, не вярвам да пречи!  :-*

Активен kаily

 • Hero Member
 • *****
 • Коментари: 1064
  • Профил
Късметът е въпрос на лична сила. Управляем е. Както и всичко останало.
Затова аз пожелавам на всички да се научим да управляваме живота, късмета и всичко останало по-добре. За това е необходима вътрешна работа.

Активен onzi

 • Hero Member
 • *****
 • Коментари: 1101
  • Профил
доколкото знам, нямаме здравна тема, така че това го класифицираме като ежедневно. от днешната "дума", с правилния /според фирмин/ главен редактор:
Цитат
Умереното пиене не е опасно за възрастни със сърдечна недостатъчност
петък, 04 Януари 2019 / брой: 2

автор:Дума

Ново проучване показва, че хората над 65 г., които наскоро са диагностицирани със сърдечна недостатъчност, могат да продължат да пият умерени количества алкохол, без да влошават състоянието си. Това показва проучване на Медицинския факултет на Вашингтонския университет в Сейнт Луис, публикувано на 28 декември в JAMA Network Open.

Средно преживяемостта за умерено пиещите е малко над 1 година по-дълго от въздържалите се, което е статистически значима разлика, сочат резултатите от проучването.

„Моите пациенти, диагностицирани наскоро със сърдечна недостатъчност, често ме питат дали трябва да спрат да пият чаша вино всяка вечер. И досега нямах добър отговор за тях. Отдавна знаем, че токсичните ефекти от прекомерното пиене могат да допринесат за сърдечна недостатъчност. Но имаме данни, че здравите хора, които пият умерено, изглежда, имат известна защита от сърдечна недостатъчност в дългосрочен план, в сравнение с хората, които изобщо не пият. Но имаше много малко данни, които да ни помагат да съветваме хората, които пият умерено и току-що са били диагностицирани със сърдечна недостатъчност”, казва старши авторът на проучването и кардиолог Дейвид Л. Браун, професор по медицина. Той обаче е категоричен, че хората, които развиват сърдечна недостатъчност в по-напреднала възраст и никога не са пили, не трябва да започват да пият.
...
цялото, с малко данни - цък

Неактивен Eisblock

 • Sr. Member
 • ****
 • Коментари: 337
  • Профил
Здравейте отново!

Викам си, я да взема и да пусна тук, някоя и друга рошава мисла. Имам такива и вероятно на човек му става някак си благо, ако намери нейде място да си изока по дяволите, що го тревожи, бута му разни разсуждения и други, всякакви глупости в междуушията.

Право да си кажа, нивото (честотата) на личните ми вибрации (по Кайли), взе, че се зари у земята. Реалността наоколо взима своят Трибут.  Ще не ще човек и когато излезе от 4-те си стени, навън, трябва да грухти в унисон с обкръжението Филтриране няма. Просто не става инак. "Става" има рима с "Остава", та надеждата е, че малко преди прага на Последната врата, когато тленното бъде загърбено, то тогава вибрациите ще се върнат отново. Дали? И въобще, дали светлината в Тунела води където трябва, а не някой хитреци да са си направили отбивка и ХОП ... пъхат те след това отново в гюбрето! Някъде бях чел спекулации по въпросът, а и един от двама, тримата безусловните за мен авторитети в Езотериката, също потвърждаваф подобен вариант косвено. На него, Роберт Монро, мога да вярвам. По-скоро е "можех", защото той сега се е оттеглил в един, предположително, по-добър свят от този.

Ако някой си спомня неща от първата моя тема с това заглавие, там бях го цитирал, споделял прочетено и дори, споменавах за неговият Институт зад океана. Навремето бях на един семинар-тренировка с негова служителка-психоложка и представителката от Швейцария... Та, Монро казва, че тези от Висшите нива, много близо до Създателят, са един вид Градинари. Те са отглеждали, отглеждат и се грижат за създадените хора, като им взимат при Жътва, техните чувства и емоции. По-сетне са открили, че тези създания, чувани както ние си отглеждаме прасета и угояваме заради Свинските сватби, са развили отчасти Разум и Интелект. Но и сега, те все пак си взимат своят Добив. С тях или без тях, хората са достатъчно ирационални, за да се набъркват във всякакви ужасни комбинации и конфликти, където по време и след тях, продуцираме усърдно точно тези категории Неща, които Градинарите събират. Отделно, смъртността е въведена именно защото - както и при прасетата, да квичат най-много и най-силно когато Ножът ги порне в гърлото - хората излъчват тогава, в предсмъртна експлозия от Мисли, Чувства, Емоции, реколтата.

И ето, че разни хора са се досетили, че Тунелът със светлина е примамката, за да съберат отново Душите, да закарани да си почината от "живота" малко и сетне, с някаква друга съдба, да ги запратят отново в Адът долу! Да произвеждат пак и пак нужното. Казват също, че не е добре, душата да се втурне изоглавено нетърпелива в Тунела, а е по-добре малко да се поогледа наоколо, после да се опита да прескочи оградата около нея и Тунела и да запраши нанякъде. Минавал съм през тунела и съм виждал какво има между отделните (да ги наречем "дименсии"...) и кои са там. Така, че и това е непрепоръчително, още повече, че и тялото вече го няма. То, досущ като котва, може да привлече душата излязла за малко, обратно в него. После казват, че ускорението в краят на придвижването в Тунела, не позволявало изплъзване от него. Но точно голямата скорост, може да позволи пробиване на стената му преди изхода и душата да се отзове пак Там някъде, но да не е в "Градината". - Щях за малко, покрай аналогията с прасетата, да напиша - свинарника. Освен всичко друго, на изходът чакали близките пристигнали по-рано там. Но те били не тези, за които се представят и приличат, а просто - Служители някакви, нещо като портиери на портата. Но тогава, когато минах нататък през Тунела, бях воден и нямаше никакво "посрещане" (все пак, още не съм опнал жартиерите) след него. Бе някакво друго Място, почти веднага продължихме с късо преминаване през друг Тунел...

Въобще, другари и другарки, дами и господа (признавам само два пола, традиционните) всичко е една пълна лудница. Каквото Горе, това и Долу.  Един Господ знае кое - как е... И да не забравя:

- Ако сме много свестни, просто нямаше да има нужда да се раждаме! Значи трябва да си налягаме 4-буквията и да се надяваме или за някакъв  окончателен край или за едно хубаво, весело и щастливо продължение на сериала ни.

Дерзайте!

Неактивен Nor1

 • Hero Member
 • *****
 • Коментари: 824
  • Профил
Но те били не тези, за които се представят и приличат
:yes-1289:
Туй да го прочете Кайли.

Активен kаily

 • Hero Member
 • *****
 • Коментари: 1064
  • Профил
Никой не е това, за което се представя.


А аз знам, че около земята е изплетена мрежа и независимо дали се стремиш към светлината, дали се шматкаш в тунела, или не, тая мрежа улавя душите и ги връща обратно.


Жътвата тече в момента. Цедки дал бог. Едни те мамят насам, други те мамят натам... всекиму своето.


Активен 67

 • Hero Member
 • *****
 • Коментари: 880
  • Профил
"Отделно, смъртността е въведена именно защото - както и при прасетата, да квичат най-много и най-силно когато Ножът ги порне в гърлото - хората излъчват тогава, в предсмъртна експлозия от Мисли, Чувства, Емоции, реколтата."
Ще бъдеш учуден, но същото важи за плесените. Наскоро ми се наложи да почета доста литература по въпроса и бях сразена от това колко малко ние разбираме съществата, с които живеем на една планета, а често и в един дом. Та, ако плесента има прилични условия за размножаване, тя тихичко си се размножава и във въздуха около нея спорите съществуват, но не са много. Инстинктивно плесента "знае" колко активни плесени могат да се хранят на това място и не напъва за повече. Показателите са в рамките на "слабо замърсяване". Но когато плесента се усети, че й точиш ножа (химически, топлинно, обезводняващо, щото друго не я лови!), тя направо избухва в огромно количество спори, които са страшно трудни за унищожаване. Показателите са в рамките на "опасно замърсяване" до "изключителна опасност".

Активен kаily

 • Hero Member
 • *****
 • Коментари: 1064
  • Профил
Мен пък ме изумиха гъбките повече от плесените.


Активен 67

 • Hero Member
 • *****
 • Коментари: 880
  • Профил
Мен пък ме изумиха гъбките повече от плесените.
Предполага се, че ще се изумиш да научиш, че плесените са гъбки!

Активен kаily

 • Hero Member
 • *****
 • Коментари: 1064
  • Профил
И кандидозата май също.

Активен 67

 • Hero Member
 • *****
 • Коментари: 880
  • Профил
И кандидозата май също.
След толкова реклами на препарати против, все е останало някакво знание по въпроса у целокупното население.  :nuts:

Активен 67

 • Hero Member
 • *****
 • Коментари: 880
  • Профил

Неактивен Eisblock

 • Sr. Member
 • ****
 • Коментари: 337
  • Профил
Здравейте отново!

Ние всички, надявам се, вече прочетохме последната писаница на г-н Димитри Иванов. Знак, че той вече е по-добре или даже съвсем добре - дай Боже! - И така ние, неговите читатели и симпатизанти можем да въздъхнем спокойно. Моля, да не вземе някой и да прочете случайно шимпазеанти, щото имаше и има Оттатък точно такива "партнери" - негови "почитатели", достойно заслужили наличието по всяко време на пресни банани.

Та, на кратко за г-н Иванов:

- По време на творческото ми заточение под сянката на Вторият лифт в смелият град Банско, точно преди Коледа, реших да пратя Благопожелания на г-н Иванов. Той бе в болницата по това време и със сигурност и други негови съидейници и почитатели са решили да го поздравят с Празниците. Така изпратих няколко реда и освен другото го осведомих за Керпеденският ни форум тук и цитирах линка за насам.

За жалост, след НГ моята заетост продължи, после се върнах в кочинката София и едвам преди малко се наканих да прегледам мейла си оставен като представителен за годините когато пишех Оттатък във форума на газетата. За моя радост получих отговор от приятелят на г-н Иванов,  журналиста Иван Бакалов, с новините около Джимо в него. Но те са от преди НГ. Все пак, след интензивното е бил преместен за рехабилитация в друга болница и още тогава е имало подобрение и потвърждението е последната Писаница: Седемседмичните великденски пости от 06 Февр. 2019г. https://www.segabg.com/category-observer/sedemsedmichnite-velikdenski-posti

След тази успокоителна увертюра, имам и още една хубава новина:

- Неговият приятел, г-н Иван Бакалов, сподели, че има предприета инициатива за рахабилитаця и преодоляване последствията от инсулта и също, че всичко което е било написано и пратено от форумците за г-н Иванов е било предадено на получателят и още, как вече има създаден сайт за/на г-н Димитри Иванов: https://dimitriivanov.com/

Нека пожелаем отново на нашият Джимо да оздравее напълно и все така да ни радва в сряда, през сряда!

- За негово здраве:  :t0328: - Наздраве!!!
« Последна редакция: Февруари 09, 2019, 02:14:25 02 от Eisblock »