Mr. Blue
Видно е че и аз се крия.
И това никак не ми харесва.
Остатъци от реалния живот.
Ще трябва да ги преодолея и да се науча да живея така.
Буратинчо , като не ти харесва , опитай се да пишеш със собственото име - кой те спира ? :) Като получиш първите виртуални шамари , ела и ми се обади !
Аз като новак започнах в Монитор с личното си име , което е много рядко , да не казвам - уникално . Като прибавиш и информацията , че живея в Израел - хептен . Та при един просташки коментар на един с ник
нонконформист , отговорих доста остро ! На следващия ден и във форума на Монитор и в дома на личния ми телефон са изсипаха заплахи към мен и семейството ми ...на иврит ! Отначалото не можах да разбера дори защо , после разбрах , че са видяли
антисемитизъм в коментара ми ! Бях в шок бая време , докато реших да продължа , но вече анонимно с ник . "Родих" се ! В интернет пространството , където си"видим от всякъде" анонимноста е като "защита от простотията" ! Да , пак могат да те открият , но в момента , когато изнесат личните ти данни на показ - сменяш ника и отново си анонимен ! Не защото си "престъпник" , а преследван от престъпници -интриганти , подлеци и други подобни .
Те могат да развалят приятелството ти с някого , да разбият семейството ти - всевъзможни гадости да направят !
Като казах "да развалят приятелството" , да спомена друг случай от Форума на Сега : Имах приятел , който живее в Израел и се срещахме често - компютърен специалист , меломан въобще - приятен човек . Споделих му за Форума и започна да пише там . Един ден ми каза , че му допадали Фичо и Нели и тяхната позиция и решил да се сприятели с тях . Казах му - добре , но не споделяй нищо за мен , не съм в добри отношения с тях .
Месец след това Нели написа във Форума :"Чоки , ти си човешки боклук ! Каза ми го човек , който лично те познава !" - Е , приятелството ни беше до тук . Може само да е споменал , че ме познава и нищо повече - не мога да знам . А и не искам .
Така , че не напирай да пишем с истинските си имена - някои имаме твърде горчив опит !