Моята прогноза е, че ако Русия не затегне мерките, ще догони Турция в класацията, въпреки че може да не успее да я мине.
Което е съвсем логично, предвид още по хлабавите мерки в Турция.
Русия просто ще измести тези държави между нея и Турция в класацията, които са с по стегнати мерки и по малко население.
Това ще се види само след няколко дни, тоест за по малко от седмица.
Това ще си го запазя, ако не възразяваш и само след няколко дни, т. е. по-малко от седмица някой от нас двамата ще се наложи да се извини на форума и да се въздържа за в бъдеще от прогнози. Става ли?
Послепис.
В класацията преди Русия само три държави са с повече население от нея. САЩ, Бразилия и Китай! Останалите фаворити пред нея са до три пъти, а и повече в някои от случаите по-малки
Казах това ще се види само след няколко дни, като имам предвид, че ще получим само след няколко дни доказателство за тази тенденция.
И за малоумните е ясно, че няма как Русия за няколко дни с 6,343 заразени да измести Белгия която има вече 20,814 заразени и има все още повече заразени на ден, тоест +1,123
Ако те интересува по детайлно, утре Русия ще измести първо Швеция, както днес измести Норвегия и Австралия.
Два-три дни по късно ще измести Израел и Южна Корея.
След още два-три дни ще измести Бразилия, Португалия и Австрия.
Тогава вече ще видим дали това е трайна тенденция.
Аз мисля че е трайна тенденция и ако не греша, ще последват следните събития.
Докато води битка с Белгия, Холандия и Канада, Русия ще измести и Швейцария.
Дали ще измести Белгия, Холандия и Канада и да застане до Турция зависи от това дали Русия няма да вземе по строги мерки за изолация и карантина.
Ако не предприеме такива мерки, ще измести и тях и ще застане зад Турция.
Населението има голямо значение само ако мерките са непълноценни и закъснели като в САЩ, Англия, Испания, Италия и компания, тогава екшъна в абсолютни единици става зловещ. В България мерките също са недостатъчни, но са малко по добри от тези в Русия, особено като бързина на прилагането им.
Естествено, че има определени разлики между държавите, например в Бразилия и Индия на вируса не му понася по топлият климат, както не му понасяше и по студения в Русия, но със затопляне на времето в Русия ще му се отрази благоприятно.
Но все пак решаващи са мерките за изолация и карантина, което Китай доказа на практика.