Ся, кво не ми харесва в руснаците и го отдавам на наивитет.
1. Че ще сринат Мариупол, това е ясно - ще го сринат, щото баш нацитата са се окопали там и им е ясно, че живи няма да излезат.
2. Няма друг шанс, каквото и да правят, без да има много цивилни жертви, но те продължават да правят опити, с които губят доста свои войници и постигат минималното, ако не и нищо.
3. Каквото и да са направили, по света медиите гърмят само едно - как сриват жилищни райони и мрат цивилни, и разни Лайнени, да не стигаме чак до байдени, гърмят със санкции и настройват света. И колкото повече се бавят - толкова повече хора са настроени.
Загубеното до сега си е загубено и то по малко няма да стане. Че руската пропаганда е назад с материала - също е ясно.
Питам се - защо руснаците не заснимат активно всеки метър на разруха в Мариупол, всеки убит наци и т.н. и след това, като ще атакуват Харков, Одеса, Киев...да се показват по медиите, все още достъпни в тези градове едно простичко послание, в смисъл-
"Вижте, какво се получи в Мариупол, а ся вижте, как стана в Херсон /примерно/.
Сега вие, жителите избирайте - или излизайте от градовете, или ако не ви пускат нацитата - помагайте - съобщавайте къде да стреляме /има работещи комуникации/."
Изразил съм го наивно, щот нямам време да се занимавам, но ако се барне тук - таме, може да спестят сумати животи на цивилни.
Каквото и да стане сетне, поне ще имат едно оправдание - ние ви казахме!
Мислех, да го формулирам малко по барнато и да го пратя на оня образ - Подоляка, да вземе да ги посъветва - той май има влияние, но кой пък съм аз, че да давам акъл.
Затова го пускам тук - моля, знаещите да се произнесат, удряйте с брадвите, не ми жалете простотиите, но го правя, щото искам да се намалят И цивилните жертви.
От лаик - толкоз!