само две обяснения: пълна некадърност на военното ръководство, или съзнателно прилагане на губеща стратегия. Не мога вярвам, че е първото, следователно остава второто.
Аз вярвам, че е първото: Некадърност.
Този Герасимов като пое новата служба какво беше първото което направи: Да са опрятни на предната линия и да се отдава чест на началството.
Явно не е гледал "Forest Gump" 1.24 min
https://www.youtube.com/watch?v=Eobm6s5ASVEНай-способните му бойци са с брада. Тези които викат: "Ахмад Сила". Ще ги постригва ли?
Що се отнася до използването на ТЯО, Соловьов не си гледа вилата на езерото в Италия, а дава съвети за използването му на военните. Ало? Играе на "инфлуенсър". Смех.
Една цивилен мишок като мен може да каже, че ТЯО не би имало отражение на линията на съприкосновение. Войниците в окопите и танковете са си до голяма степен защитени. Има смисъл само по струпване на войски в тила, армейски бази, летища, пристанища, гари за претоварване на оръжие, силози на ракети (каквито в Украйна няма) и най-вече градове. Ядреното оръжие е оръжие за терор. Не на военните, а на цивилните. Нали помните първото използване на ядрено оръжие. И тогава е имало струпване на военни, но го използват срещу цивилни, защото така е по-ефективно.
Ако се удари по бази в Полша или Румъния, нека не е България, САЩ няма да мецне. Никакъв член 5 няма да се спомене. Аз помня какво беше по урагана Катрина. Полицайте избягаха от служба, да си спасяват семействата. Защо ще е по-различно ако почнат да падат термоядрени ракети по мегаполисите? САЩ не го искат това. Америка ще използва ядрено оръжие първа или ако е нападната самата тя. В никой друг случай. Доколкото разбирам тези във Вашингтон, САЩ нямат съюзници. Имат васали. Няма да се рискуват за тях. Далеч съм от мисълта, че ги е еня за народа, по-скоро ще се вънуват за имотите си и "маркета". "Маркета" ще отиде към морското равнище.
След това ще трябва да "легнат" на Китай. И това не искат. Ерго?