Както вече се спомена Асол, Велински е идеализиран образ, както впрочем и целият сериал, както м-р Деянов и т.н.
Но за мен по добър образ изгради Гец. Поне играеше по реални, случили се истории.
И доколкото знам, един от звездните му мигове е когато прилага метод за откриване на работещата радиодтанция, като изключва тока на определени квартали, когато тя работи. По разбираеми причини, тогава не е имало UPS и превключването на батерии /трудно достъпни/ е предизвиквало прекъсване на излъчването, т.е. идентификация на района в София.
Не негово изобретение , а на германците, но е съумял по някакъв начин да го открадне от Адолф. Не оня, а Бекерле разбира се.
Така или иначе, успял е. И това го поставя на върха, не, че преди това е имал малки заслуги - бачо Кольо ги загатна.
И аз викам да пуснем и друга тема, не тук, в "по света" разбира се, нещо от сорта "Хитлер, чудовище, или перфектен лидер"
Поне ще имаме повече матрял за разсъждение, фсе пак ако не спорните 50 млн. загинали е оставил и Майн кампф, повод за философски размишления, връз битието на един...човек!
Така де, длъжни сме да видим и другата гледна точка, нъл тъй?