Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.
Февруари 05, 2025, 10:46:26

Автор Тема: Забавки - за разтуха на изморени интелектуалци  (Прочетена 422014 пъти)

0 Потребители и 20 Гости преглежда(т) тази тема.

Активен Accipiter

• Sr. Member
  • Коментари: 455
    • Профил
Re: Забавки - за разтуха на изморени интелектуалци
« Отговор #2645 -: Януари 24, 2025, 15:21:07 »
https://t.me/kozakrichala/42026
 У русских есть гиперзвуковое оружие, у нас нет.
- Потому что при Обаме они украли… Россия украла чертежи…
- У нас?
- У нас. Один очень плохой человек (Прим.редакции - редиска) отдал им чертежи. А они были наши! Я отдал приказ о создании гиперзвукового оружия и мы сейчас создаем даже турбогиперзвуковое оружие, которое еще совершеннее. И скоро оно у нас будет. Правда, Россия уже его создала и имеет. Потому что они украли это во время администрации Обамы. Не при Байдене, а именно при Обаме. При Байдене они скорее всего тоже наворовали разного, но мы еще об этом узнаем. И вот… украв нашу гиперзвуковую технологию, они создали гиперзвуковые ракеты

Неактивен Maximus II

• Just Member
  • Коментари: 9378
  • Fuck the EU
    • Профил
« Отговор #2646 -: Януари 24, 2025, 16:38:52 »
- У нас?
- У нас. Один очень плохой человек (Прим.редакции - редиска) отдал им чертежи. А они были наши!

Дори да не го вярва, е безкрайно тъпо твърдение, а той си го вярва! И да са им откраднали чертежите, защо като са имали проект за хиперзвук, не са го създали!?

Убеждавам се, че Тръмп не е по-адекеватен от предишните, накрая ще опере пешкира за дефолта на САЩ!
Колкото по-голямо е богатството, толкова по-кърваво е престъплението, което го се създало.

Активен Звездоброец

• Just Member
  • Коментари: 961
    • Профил
« Отговор #2647 -: Януари 24, 2025, 16:49:53 »

Това пред Химическия факултет ли е?

Активен Accipiter

• Sr. Member
  • Коментари: 455
    • Профил
« Отговор #2648 -: Януари 24, 2025, 16:57:33 »
- У нас?
- У нас. Один очень плохой человек (Прим.редакции - редиска) отдал им чертежи. А они были наши!

Дори да не го вярва, е безкрайно тъпо твърдение, а той си го вярва! И да са им откраднали чертежите, защо като са имали проект за хиперзвук, не са го създали!?

Убеждавам се, че Тръмп не е по-адекеватен от предишните, накрая ще опере пешкира за дефолта на САЩ!
Може и чертежите да били повече:Китай, Иран, Северна Корея....

Неактивен lucho

• Just Member
  • Коментари: 12147
    • Профил
    • Личен сайт
« Отговор #2649 -: Януари 24, 2025, 17:44:34 »

Много слабо познавам София, въпреки че (или може би защото) много пъти съм се губил в нея. Но това беше, разбира се, преди да пуснат метрото ;)

Послепис: Да, там трябва да е, куличката е същата:

« Последна редакция: Януари 24, 2025, 17:50:55 от lucho »

Активен Nor1

• Just Member
  • Коментари: 8253
    • Профил
« Отговор #2650 -: Януари 24, 2025, 18:27:47 »
Цитат на: Maximus II
Убеждавам се, че Тръмп не е по-адекватен от предишните, накрая ще опере пешкира за дефолта на САЩ!

Напротив, съвсем наред си е. Просто знае какво трябва да дърдори, за да се хареса на мнозинството. И знае, че няма никакво значение какво е казал преди половин час, а пред кого и за какво говори. Въобще няма да съм изненадан, когато (1 към 1 като Б.Б.) каже:
"Тия мисирки в медиите на дем. партия ми преиначават думите. Никога не съм казвал такива неща".
 :i_laughing:
Джиджи: Ти ги оставѝ военните бази, Butch, защото аз предпочитам да говорим тук за булките на брат ми.

Активен Звездоброец

• Just Member
    • Профил
« Отговор #2651 -: Януари 24, 2025, 19:39:11 »
Послепис: Да, там трябва да е, куличката е същата:

Под и вдясно от тези арки окачваха резултатите от изпитите. Цялата голяма стена покрита с "да цзи бао" ... Радостни, безразлични и умърлушени физиономии... Далечни спомени.

Активен Фют

• Just Member
  • Коментари: 2444
  • No complain no explain
    • Профил
« Отговор #2652 -: Януари 24, 2025, 20:19:48 »
Въобще няма да съм изненадан, когато (1 към 1 като Б.Б.) каже:
"Тия мисирки в медиите на дем. партия ми преиначават думите. Никога не съм казвал такива неща".
 :i_laughing:

Ще те изненада, няма да каже мисирки :smokin:

Неактивен ddantgwyn

• Just Member
  • Коментари: 7592
    • Профил
« Отговор #2653 -: Януари 24, 2025, 22:39:47 »

Да, на самия булевард. Имаше там някакъв склад за железария и автомивка.

Отзад, на бараките, я има Фандъкова, а на южното крило на факултета имаше два негови графите, единия от които е тотално вандализиран.

Чух подозрения, че може да е студент в някой от кампусите, защото пък на къщичката до входа за математиката и физиката има още един негов графит.
the lamers club honourable member …

Неактивен ddantgwyn

• Just Member
    • Профил
« Отговор #2654 -: Януари 24, 2025, 22:45:46 »
Под и вдясно от тези арки окачваха резултатите от изпитите. Цялата голяма стена покрита с "да цзи бао" ... Радостни, безразлични и умърлушени физиономии... Далечни спомени.

Тц, стената на плача беше от северната страна на факултета. Това е колонадата между основната сграда и южното крило на факултета - снимано е от изток, зад гърба ти е семинарията.

Активен Звездоброец

• Just Member
    • Профил
« Отговор #2655 -: Януари 25, 2025, 05:53:10 »
Тц, стената на плача беше от северната страна на факултета. Това е колонадата между основната сграда и южното крило на факултета - снимано е от изток, зад гърба ти е семинарията.

А, значи стената е отдясно на снимката?

Неактивен ddantgwyn

• Just Member
    • Профил
« Отговор #2656 -: Януари 25, 2025, 09:46:57 »

А, значи стената е отдясно на снимката?

Да.

Активен buratinob

• Just Member
  • Коментари: 26321
  • ЕС е вреден за вашето здраве!
    • Профил
« Отговор #2657 -: Януари 26, 2025, 09:29:08 »
Всички пътища водят към Рим, само в България към автосервиза.
ЕС е вреден за вашето здраве!

Неактивен lucho

• Just Member
    • Профил
    • Личен сайт
« Отговор #2658 -: Януари 26, 2025, 12:28:34 »
Госдепартамент США приостановил обработку заявлений на смену пола в паспортах и выдачу паспортов с отметкой «X» в поле «пол»
Quote (selected)
– Добрый день, вы по какому вопросу?
– Я хочу себе поменял пол в паспорте, заявление подал в октябре.
– Извините, больше не выдаем.
– Но я уже все отрезал.
– Приходите через 4 года.

Активен Фют

• Just Member
  • No complain no explain
    • Профил
« Отговор #2659 -: Януари 26, 2025, 13:33:34 »
Тёщу этого парня депортируют согласно указа Трампа Сегодня, 13:52 • Опубл.: Apolitikus • Просм.: 678 • Комм.: 4 • Видео+9 «Дональд Трамп выиграл, и я очень сильно боюсь, что он депортирует мою тещу! Она въехала в страну нелегально. А живет на четвертой улице, дом 47, квартира D. Я очень переживаю за нее! У них есть зеленая квартира, а тещина сразу за ней! Надеюсь, что с ней ничего плохого не случится. Ворота всегда открыты. Даже собак нет»: Революция Трампа прошла через семьи, разлучаются самые близкие люди.

Коментар:
№1 Hrizantema Сегодня, 13:59+5
Отличный ход. Сдал тёщу, сказал что она нелегал и где живет. А плачет то, совсем как настоящий   :good_job-1300:

Первоисточник публикации: https://politikus.info/video/166136-teschu-etogo-parnya-deportiruyut-soglasno-ukaza-trampa.html
Politikus.info

Активен buratinob

• Just Member
  • Коментари: 26321
  • ЕС е вреден за вашето здраве!
    • Профил
« Отговор #2660 -: Януари 26, 2025, 16:53:07 »
Quote (selected)
Европа ми напомня грузинския анекдот, в който агнето цял живот се страхувало да не го изядат вълците, а накрая го изял овчарят.
https://glasove.com/intervyuta/tramp-e-hishtnik-roden-ot-neoliberalizma-toy-nyama-da-zakrie-sistemata-koyato-go-e-sazdala
ЕС е вреден за вашето здраве!

Активен Zmeja

• Just Member
  • Коментари: 2858
    • Профил
« Отговор #2661 -: Януари 26, 2025, 17:26:22 »
Европа ми напомня грузинския анекдот, в който агнето цял живот се страхувало да не го изядат вълците, а накрая го изял овчарят.
АСОЦИАЦИЯ:
Симонид*, поканен да подари нещо за жертва на боговете отвърнал:
- Не искам и да чувам за такива богове, които са по-бедни от мене.
Той похвалил умереността на Меркурий, който се задоволявал само с мляко и плодове, и укорил Херкулес, който искал толкова много овце и говеда за жертва.
- Но този бог пази нашите стада! - отвърнали събралите се, възмутени от богохулството му.
- Какво значение има, - отвърнал остро той, - дали стадата ми ще бъдат изядени от вълците, или от оня, който ги пази!?
-----------------
*Симонид от Кеос (556 г.пр.Хр. -?) - първият старогръцки поет, който пише за пари.

Неактивен lucho

• Just Member
    • Профил
    • Личен сайт
« Отговор #2662 -: Януари 26, 2025, 23:18:53 »
Quote (selected)
https://glasove.com/intervyuta/tramp-e-hishtnik-roden-ot-neoliberalizma-toy-nyama-da-zakrie-sistemata-koyato-go-e-sazdala
Хареса ми този цитат оттам:
Quote (selected)
Евроатлантизмът също изживява дните си. Каква е Гренландия? Европейска или “атлантическа”? Щом САЩ заявяват претенции за част от територията на европейска Дания, въпросът е на дневен ред.
Да, вече не е модерно да се пита "Чий е Крим?". Сега трябва да питаме "Чия е Гренландия?"

Активен Фют

• Just Member
  • No complain no explain
    • Профил
« Отговор #2663 -: Януари 27, 2025, 00:02:03 »
Panta rhei  :think:.

Едно време ние имахме съвсем други неща /  :surr: / в главите, а тези днес я ги виж с какво се занимават.

Daily Wrap
Тийнейджър хакер манипулира маршрутите на танкери в Средиземно море

15-годишен хакер от Италия предизвика хаос в Средиземно море, като промени маршрутите на танкери, като проникна в навигационните системи. Това не е първото му киберпрестъпление; Преди това той вече е манипулирал училищните оценки. Делото се озова в съда за непълнолетни и експертите призовават за по-добри предпазни мерки за сигурност.

Какви италиянци / и италиянки/ имаше едно време, a сега  :t2622:

Активен Дърт Вейдър

• Just Member
  • Коментари: 519
    • Профил
« Отговор #2664 -: Януари 27, 2025, 05:14:21 »
е манипулирал училищните оценки
Които не е дописвал / поправял оценки в училищния дневник (спомагал / знаел) - първи да хвърли порция суши към мен    :nuts:
активен участник в Брауновото движение

Активен Butch

• Just Member
  • Коментари: 4678
  • Victoria Nuland "Fuck the EU"
    • Профил
« Отговор #2665 -: Януари 27, 2025, 07:04:16 »
е манипулирал училищните оценки
Които не е дописвал / поправял оценки в училищния дневник (спомагал / знаел) - първи да хвърли порция суши към мен    :nuts:
69* - та когато завършвах гимназия  "Христо Ботев" нямаше възможност учениците да имат достъп до дневниците. Дневникът си стоеше в учителската стая и учителят си го носеше със себе си.
Трябва да съм завършил грешното училище.  :t0174: Винаги съм го подозирал. :smokin: Трябвало Първа Английска. Или поне Amherst. Никой не ми го каза овреме.
It's a cold world outside. :)))

* https://youtu.be/eFjjO_lhf9c
« Последна редакция: Януари 27, 2025, 07:30:03 от Butch »
Нямам никакъв бизнес да пиша тук!

Неактивен otvrat

• Just Member
  • Коментари: 10257
    • Профил
« Отговор #2666 -: Януари 27, 2025, 07:43:21 »
когато завършвах гимназия  "Христо Ботев" нямаше възможност учениците да имат достъп до дневниците. Дневникът си стоеше в учителската стая и учителят си го носеше със себе си.

Мараба, Буч!  Във всички училища дневниците стояха в учителската стая. Но те се крадяха. Обикновено през нощта някой влизаше в училището и  прибираше дневника. Дърт Вейдър греши. Поправка на оценка в дневника беше безсмислена операция. Всеки учител си имаше бележник и в него бяха всички оценки. Като изчезне дневника – всички оценки веднага се възстановяват. Дневниците се крадяха единствено заради отсъствията. Те фигурираха само там. После нямаше как класния да ги възстанови. А „ неизвиненото отсъствие” беше много важно за „поведението”.

Активен Дърт Вейдър

• Just Member
    • Профил
« Отговор #2667 -: Януари 27, 2025, 08:00:55 »
Всичко ще извъртите само и само да не черпите суши ;)
По мое време / училище, даскалите не пазеха копие (май и лични тефтери нямаха) ... Имахме един учител по прякор "Пастора" (защо? - друг път) .. та той не разпознаваше лица (дали пък не беше номер от негова страна? ...  :think:) та се припечелваха добри пари накрая на срока ... друг негов "номер" беше да напише оценката на друг номер ... след часа преглеждахме дневника и ако имаше разлика, следващия път "грешния номер" отиваше при него с думите "Предишния път си бях забравил бележника" ...този с оценката в бележника си траеше докато пак не го вдигнат за изпит (Пастора рядко изпитваше по 2+ пъти ... и то само ако имаш 2-ка или 3-ка)  и тогава показваше оценката в бележника с фразата "Ма Вие вече ме препитахте" ... (той не изпитваше - той препитваше ... за 2/3 учебен час можеше да препита 30 ученици и да завърти 20-25 двойки) ;)

П.П. Само като интересен факт - в същото заведение математикА чертаеше (на 2 паса - без пергел) [почти] идеална окръжност ... и от черната дъска (с невероятна прециззност) улучваше говорещ / дремещ ученик на последния чин.
« Последна редакция: Януари 27, 2025, 08:12:18 от Дърт Вейдър »

Активен Дърт Вейдър

• Just Member
    • Профил
« Отговор #2668 -: Януари 27, 2025, 08:17:33 »
А „ неизвиненото отсъствие” беше много важно за „поведението”
Класния ни беше преподавател по НВО ... не съм пробвал, ама имах чувството че ще приеме извинителна бележка с печат от "Плод и зеленчук" ;) (това първите 2 години) - Следващия (последните 2 години [техникум]) не му се занимаваше с такива "глупости" - извиняваше отсъствия "на конвеир"
« Последна редакция: Януари 27, 2025, 09:44:29 от Дърт Вейдър »

Неактивен otvrat

• Just Member
  • Коментари: 10257
    • Профил
« Отговор #2669 -: Януари 27, 2025, 08:17:58 »
По мое време / училище, даскалите не пазеха копие (май и лични тефтери нямаха)

Не може да не са имали даскалски тефтери. Кога е било твоето време? Те само по тях работеха и изпитваха. Там пишеха всяка оценка и разни други бележки по учебния процес. В класния дневник само записваха отсъствията и после отваряха техния тефтер. Много често оценките в дневника ги прехвърляха по-късно. А класният работеше с дневника за отсъствията. Даскалите си знаеха всеки ученик. Няма как да ти е писал две цъфари в неговия бележник, а в дневника да се появи четворка.

Активен Bacho Кольо

• Just Member
  • Коментари: 4491
    • Профил
« Отговор #2670 -: Януари 27, 2025, 08:39:12 »
Не всички преподаватели използваха личен учителски бележник. Много добре знаехме кой има и кой не. Говоря за гимназиалния курс. В прогимназията въобще не ползваха. Майка ми, например, никога не е имала

Активен Butch

• Just Member
    • Профил
« Отговор #2671 -: Януари 27, 2025, 09:00:09 »
Развеселихте ме с описанието на БГ училище в което не съм бил. Останалите забравя/те/ме темата - "Забавки  -  за разтуха..."
Бъдете здрави!
« Последна редакция: Януари 27, 2025, 09:17:08 от Butch »

Неактивен Captain Buddy

• Just Member
  • Коментари: 1778
    • Профил
« Отговор #2672 -: Януари 27, 2025, 10:41:21 »
За протокола.
Butch нямаше как да завърши „Първа Английска“, защото заралии по негово време учеха във пловдивската английска гимназия или тамошната френска. „Първа Английска“ беше само за софиянци и престана да съществува 1968 година, когато беше закрита втора английска (за сметка на новооткритата в Русе) и остана само 114 английска езикова гимназия „Лиляна Димитрова“.
За да завърши английска гимназия, той първо трябваше да кандидатства, да се яви на приемен изпит, да го издържи с висок бал, а той не звучи прекалено bright, съдейки от епистоларните му изяви...
И да не коментира, как се влизало с привилегии без изпит, защото това важеше САМО за активните борци, каквито не кандидатстваха, а децата им се състезаваха по между си за 20% от местата - параграф 13 буква "Ж". Приетите получаваха 15 лв стипендия при успех над 4.00.
Това, че е бил неориентиран е негов проблем, а не на системата.

Неактивен Captain Buddy

• Just Member
    • Профил
« Отговор #2673 -: Януари 27, 2025, 11:00:10 »
За протокола.
Butch нямаше как да завърши „Първа Английска“, защото заралии по негово време учеха в пловдивската английска гимназия или тамошната френска. „Първа Английска“ беше само за софиянци и престана да съществува 1963 година, когато беше закрита втора английска (за сметка на новооткритата в Русе) и остана само 114 английска езикова гимназия „Лиляна Димитрова“.
За да завърши английска гимназия, той първо трябваше да кандидатства, да се яви на приемен изпит, да го издържи с висок бал, а той не звучи прекалено bright, съдейки от епистоларните му изяви...
И да не коментира, как се влизало с привилегии без изпит, защото това важеше САМО за активните борци, каквито не кандидатстваха, а децата им се състезаваха по между си за 20% от местата - параграф 13 буква "Ж". Приетите получаваха 15 лв стипендия при успех над 4.00.
Това, че е бил неориентиран е негов проблем, а не на системата.

Неактивен Giuseppe

• Just Member
  • Коментари: 11399
    • Профил
« Отговор #2674 -: Януари 27, 2025, 11:14:08 »
В живота си най неудобно съм се чувствал, когато на една от последните родителски срещи класната на синковеца съобщаваше за броя извинени и неизвинени отсъствия на всеки ученик и дали има проблем. За синковеца уж нямаше, ама след това класната му се приближи до мен и ми връчи дебела пачка извинителни бележки с думите - "А тези не ми трябват, в тези часове ХХХХ е бил в час!". Нашичкия даже не си е правил труда да си записва кога закъснява или отсъства - леля му беше GP. Карал е на едро - по бегли спомени.
Поколение  :bigok:
ако сте съгласни с всеки експерт по дванайсет от дванайсет въпроса, отидете на психиатър.

Активен Zmeja

• Just Member
  • Коментари: 2858
    • Профил
« Отговор #2675 -: Януари 27, 2025, 12:16:51 »
По-големият ми брат, лека му пръст, напусна техникума във втори курс с 273 неизвинени отсъствия (намерих бележника му скрит под дюшека) и стана юнга на кораб... След това завърши Нахимовското и морското училища с медали, стана дипломат и допринесе лично за развитието на българската електронна промишленост. Свят широк!

Активен Butch

• Just Member
    • Профил
« Отговор #2676 -: Януари 27, 2025, 15:34:29 »
За протокола.
Butch нямаше как да завърши „Първа Английска“
Аз наистина в мойта писанка се закачах с теб. (pulled your leg)
Без изрично да те споменавам. :m1273:
Кой го еня кой къде е завършил и как? За привилегиите (които ги нямало) също.
Давай го по–лежерно!

PS Като мина покрай София/Виена/Мюнхен ще е привилегия да се запозная с повечето (или всички) от вас.
« Последна редакция: Януари 27, 2025, 16:12:21 от Butch »

Неактивен Captain Buddy

• Just Member
    • Профил
« Отговор #2677 -: Януари 27, 2025, 15:47:54 »
За протокола.
Butch нямаше как да завърши „Първа Английска“
Аз наистина в мойта писанка се закачах с теб. (pulled your leg)
Без изрично да те споменавам.
К
----------

Оцених шегата, но аз пък не се шегувам, просто по навик написах истинта.

Активен peniko

• Just Member
  • Коментари: 1437
    • Профил
« Отговор #2678 -: Януари 28, 2025, 19:43:21 »

Активен peniko

• Just Member
    • Профил

Активен Дърт Вейдър

• Just Member
    • Профил

Активен Eisblock

• Just Member
  • Коментари: 2721
    • Профил
« Отговор #2681 -: Януари 29, 2025, 01:51:49 »
Ех зайци, зайци - само Змеят ще разбере...
 :smokin:

Неактивен Zeitgeist

• Just Member
  • Коментари: 2921
    • Профил
« Отговор #2682 -: Януари 29, 2025, 14:37:01 »

Quote (selected)
"Не!Новините": България преименува Егейско на Българско море
Решението бе взето от Министерския съвет с мотива, че по времето на Първата и Втората българска империя страната е имала брегове и на двете морета.

На мен по ми хареса Трето море обаче. Щото то не беше "България на три морета", то не бяха "триморци".
😉
« Последна редакция: Януари 29, 2025, 14:44:24 от Zeitgeist »

Неактивен lucho

• Just Member
    • Профил
    • Личен сайт
« Отговор #2683 -: Януари 29, 2025, 20:47:56 »
В трилогията "Самуил" наричат Адриатическо море Синьо море, а Егейско – Бяло море (както е знайно и днес), макар че има и друго Бяло море, много по́ на север.

Неактивен Zeitgeist

• Just Member
  • Коментари: 2921
    • Профил
« Отговор #2684 -: Януари 30, 2025, 03:21:08 »
В трилогията "Самуил" наричат Адриатическо море Синьо море, а Егейско – Бяло море
Защото Талев, освен че е бил невероятен писател, отговорно е проучвал и ползвал историческите източници: действително така са ги наричали - Черно, Бяло и Синьо море. Просто неновинарите много удачно са се пошегували.

Активен peniko

• Just Member
    • Профил
Според последните изследвания, това най-важният "мотивационен" фактор. :nuts: