Една поучителна траги-комична история от по-рано днес. Озаглавих я: "Как дедо Пенико безславно игра комар".

Пояснение: Беше "търкай билетче". Имам си пороци, както и всеки друг, но комарът определно не е един от тях. Играехме покер като младежи - на кибритени клечки или по-сериозно на цигари. Дотам. Вчера прибирам пощата и гледам там некакви рекламни листовки. Обикновено ги хвърлям на секундата, ама тази беще най-отогоре и лъскава.

Погледнах. Една много голяма автокъща на 5-6 мин от мен има някаква много сериозна разпродажба. По този повод имат томбола с добри награди. Имах некоя минута и "търках билетче". Стигнах до 3-тото и хоп - излязоха 3-те слънца. $5000!

Да, имах силни съмнения, ама си рекох: Какво ще ми коства едно обаждане? Звъннах днес. Обади се някаквъв. Всички ТТ данни ми взе, вклчая и оня "Инвитейшън код" (6 цифренния номер вдясно). Накара ме да го повторя. Накрая каза: ОК сме. Ние тук имаме специален мениджър, който се занимава с тези въпроси. Ще ти пратя СМС. Прати. Там пише, че имам среща с Мариана в 15 ч. Отидох, същи балък. На вратата пазвантин. Показах му тел-на и казвам тъй и тъй среща имам. А той: Ами ние тук нямаме Мариана!!!

Моля? А той се подхилква гадината мръсна: То СМС-а е само за да се види, че си записан???

Заведе ме при друг. Тоя попълва разни формуляри, писа, задрасква. Почна да ме разпитва подробно за колата ми: Марка, модел, години, пробег. Не бих ли желал да я сменя "много изгодно"?

Усетих, се аз, ама късно беше либе за китка. След учтивия ми, но категоричен отказ ме покани: Ела да видим наградите. Заведе ме зад ъгъл, който не се вижда от входа. Там 1 табло 2 м х 2 м. На него са 4-та печеливши 6-цифрени кода. Само те ще спечелят нещо. Щото било, не само требе да уцелиш 3-те символа, ама требало още да ти съвпадне и кода. Както е модерно сега: 2 в 1 (2 томболи, 1 награда). Ами що не рекохте бе? ДВЕПМ.

Да, има там едно "and match the invitation code" ама как да го "мачна", след като го нямам печелившият???

А оня, лешпер, дето говорих с него и ме накаря да му повторя моя код, защо не ми рече веднага? Той със сигурност е знаел дали печели или не? Шото целата тънкост е да ме накарат да ида там на място, че да си сменя колата.

Винаги съм знаел, че търговците на коли са най-мазните и хлъзгави плужеци и винаги съм ги заобикалял отдалеч. Аме ей на - на стари години ме излъгаха та станах за срам!

На излизане, моят "съпровождач" чу някои "много много специални" изрази.

Попита ме от къде съм. Казах му. Поясних: Тези не ги търси в Гугъл, ще ти даде грешка.