Първите ми сведения са из 80-те години, от немски книги съставени от сина му (респ. -фондацията). Не са много предсказанията за Русия, но бяха конкретни с годините:
- Падане на СССР в краят на века, за новият възход след това и постепенно натрупване на мощ. Като най-важното, че общ.-полит. строй ще е образуван от най-доброто из Капитализма и Комунизма взето от двата съперника - САЩ и Русия. И че, Русия ще е духовният водач на света за много дълъг период.
Чак след разпада на СССР, там се появяват преводи на Кейси. И в различните обобщени преводи, както един автор твърди, нищо голямо не било казано?! Привежда в един огромен текст с рединги на Кейси, всякакви общи неща. Но аз се съмнявам, че той се запознал в пълен обем с предсказанията. От книгите които имам, има една изцяло занимаваща се с събраните от различни рединги сведения за миналото и бъдещето. Самият Кейси е познал почти на 100% събитията в света на ХХ век. Войните, разгромите, виетнамската война и загубата 'и за САЩ, разпада на Съюза, новата Русия и консолидирането 'и до към 2025г. и устремен възход като (едва ли не), водач на света за много дълго време.
Ето цитат от критикуващият - твърди, че било казвано само това (но мисля - не е прав):
Итак, в тексте чтения 3976-10 о России сказано:
«Вопрос: Каким должно быть отношение так называемых капиталистических народов к России?
Эдгар Кейси: В религиозном развитии России великая надежда для мира. Народ или группа народов, которые будут наиболее близки в отношениях с Россией, смогут жить лучше в течение периода постепенных изменений и окончательного установления правил, регулирующих порядок в мире.
- Тук из цитата има много конкретни прогнози и те вече се сбъдват, най-малкото се виждат контурите.
В мрежата има много и всякакви книги за Кейси. Може да се намерят с търсачката. Търсих през Яндекс с "Предсказания Эдгара Кейси о России".