Чудя се на енергията и ищаха вече шест месеца да се коментират личности. Кои с по продължителна светлина, кои и с по кратка, - светулки в мрака. Светнали и угаснали.
А дъжавните и общински служители несменяеми.
И народът стои втрещен от наглостта на машинациите им с държавно, общинско и частно имущество.
Родителката почина, и идвам да вляза като наследник на имоти движими и недвижими.
И о, изненади!
По фалшиф и неверен документ издаден от кметството родителката получавала последните 5 години рента за пет декара по малко.
Обръщам внимание на кметицата, оравяме допуснатата от вече пенсиониралата се секретар в кметството умишлена грешка.
Пропуснатите ползи обаче ще трябва да ги търся по съдебен път.
Това беше лесната част.
Още с пристигането ми, съседи и познати ме срещат с уведомлението, че таде и таде индивидка била продала един мой вече, наследствен парцел в рамките на селото, който тя помоли да обработва още 90та година, срещу наем разбира се.
Наем отдавна не плаща, но тя и си го присвоила.
Отивам в кметството, и там имотът е записан на името на баща и.
Няма дата, няма номер на документа по който е записан в селската книга. На предпоследната страница , а след него още два листа попълнени по същият начин - номер на парцела, и име отсреща. Без попълнени графи за дата, документ номер. Нищо.
Раздавала секретарят чужди имоти, доколкото угаждам...
Та сега ще ми се наложи да се разхождам до кадастри, манастри
Светът бил изглупял...
Светът си живее прекрасно. В България се е нагнетила престъпност и мръсотия, и положението е безнадежно.
Избори ли?
Какво да ги правиш тези избори.
За прочистване на номеклатурната мизерия кога ще гласуваме?