Имат сателитен интернет от Илон Мъск,
Нека да споделя нещо, а вие ще прецените дали тука му е мястото.
Така...
Преди седмица синът с внуците ми лети от Барцелона до Бостън. Enjoy - ваха на испанското море там.
Аз като "concerned father" следях полета по "FlightRadar 24".
Самолета "прецапа" през цяла Испания и заби директно през атлантика за САЩ. На 200-300 мили от брега на Испания непрекъснатата линия следяща полета (която идва от радарите) стана на тирета. Горе, вдясно на екрана се получи съобщение, че полета не се следи от радарите. Показваше се само предполагаемото местоположение.Това е за разлика от други полети през океана които минават покрай Канада. Например презокеански за Европа, които имат междинно кацане в Рейкявик. Тяхната линия отразяваща местоположението на самолета е непрекъсната.
Аз съм сигурен, че самолетите имат спътникова навигация. Най-вероятно нямат интернет в пилотската кабина. В салона на самолета със сигурност са нямали - информация от сина.
Защо GPS координатите не се предават в реално време на изпращащото или приемащо летище за мен е тайна.
Нали помните, че преди няколко години френски самолет падна в океана като летеше ако не се лъжа от Бразилия? Минаха години докато намерят следа от него. Не го следяха над океана.
Та така, бойците от ВСУ имат интернет, но самолетите над океана нямат (поне не се следят)... Дали техните координати не са важни?
Какво мислите по въпроса?
PS Нали разбрахте, че полета на Нанси Пелоси когато летеше към Тайван се е следял от над 35000 човека във FlightRadar 24? Защо ли?