Ми чети уикито, аз ти обяснявам, че във Франция не само го признават, но и здравната каса плаща лечението по него, ти ми обясняваш за руската академия.
Хомеопатите тук не лекуват само хомеопатично, но и по класическия начин. Просто преценяват кога къде с какво да лекуват.
Идеята е, че болестта не е отделно нещо от човешкия организъм. Това е идеята на цялата източна медицина, впрочем, те пък лекуват с акупунктури и прочее.
Идеята е, значи, че трябва да се оправи тялото, а не да се лекува болестта. Болестта се явява следствие от други проблеми в тялото, оправяйки тялото, то после се справя с болестта.
Западната медицина лекува следствието, а не причината.
Това е цялата философия на всички т.н. алтернативни лечения.
А специално за хомеопатията пуснах кратък текст на английски, ако не го разбирате, ще си туря душа на мъка да го преведа.
Аз не бих делил медицината на Западна и Източна СЕГА !
Какво значи "Западната медицина лекува следствието" ? Че нали ако не видят какво е следствието , няма да разберат каква е причината !
"Следствието е стомашни кръвоизливи - прави се иследване на хранопровода , кръвта , бактеорологични иследвания , всичко , което би имало връзка с храносмилателната система . Откриват завишено количество на бактерии "ехинококи" , разранявания по тънките и черва , стомаха , дебелото черво -
да лекуват следствието ! Да атакуват бактериите с подходящ антибиотик , да спрат кръвоизливите с лекарства , да стабилизират организма !
И ЕДВА ТОГАВА да търсят и лекуват причината -хранително отравяне , простуда , силно и продължително нервно напрежение , нездравословно хранене и пр.
Като установят причината , вече могат да прилагат последващото лечение - диета , спойкойствие , лекарства за стабилизиране на организма , физиотерапия и каквото ти дойде на ума .
Не може по твоята логика , човек , който е с кръвоизливи в стомаха , да го лекуваш с хомеопатия , която до предизвиква същите последствия , защото организмът му е изтощен и ще го умориш !
Не може човек с аритмия на сърцето да го лекуваш с хомеопатия , предизвикваща същите симптоми , защото ще го умориш !
Мога да ти изредя още десетина заболявания на бъбреците , черния дроб и белите дробове , които ако ги "лекуваш" с хомеопатия , предизвикваща подобни на заболяването ефекти , ще им докараш я цироза , я остра бъбречна криза , я астматичен пристъп и ще ги умориш !