Времето за провеждане на смислена дискусия е малко, в подобен род предавания за плебса, както от линка с Керев. Така и словоохотливият Професор не успя да отговори смислено относно въпросът защо отдалечени обекти се виждат със специални обективи и телескопи, въпреки очакванията защото трябва да са зад закръглението... Той намеси... "Теорията на относителността" и Айнщайн, та и мухите в японският влак.
А фактът е, че мачтите на кораба се Виждат първи, не защото тоя пълзи или плува през издутината пред очите ни, а заради особеностите на законите за Перспективата. Гледането с телескоп, веднага показва и вълничките разцепвани от "скритият" румпф на кораба... После, виждането с телескоп на други небесни тела, не изключва наличието на частен случай - нека не забравяме, че НАСА обяви (уж?), как били открити плоски обекти в далечният космос... Отделно пък, как от самолет дори и Академиците ще виждат закръглен хоризонт - просто защото илюминаторите на самолета при пътниците са с издути стъкла създаващи оптични изкривявания - "в добрият смисъл". Но снимки, клипове из плоските прозорци на пилотската кабина показват една доста добре изразена ПРАВА линия на хоризонта. И т.н. и т.н.
Отговорите на повечето от 200-та провокативни и без сериозен отговор, въпроси относно явни несъответствия с приетата до сега Кръгла догма, която може и истина да е, не спомагат да се намери еднозначен отговор. Съответно аз лично си запазвам винаги една доза съмнение, независимо от позицията ми към двете крайни твърдения (пък и не само за тези) и си имам винаги едно на ум. Още повече, че Официалните, които би трябвало да са едвам ли не Изворът на Истината, се оказаха и се експонираха като най-обикновени лъжци и мошеници. Така всякаквите Им напъни да "доказват" в никакъв случай не превръщат част от общоприетите "Истини" в ИСТИНИ, обаче със сигурност стават, от най-обикновени догми и манипулации, в храна за кокошките на двора.