onzi
По думите на вицепрезидента рискуваме да проведем кампания за европейските избори като „провинциална“ страна, да се изключим от големия разговор за бъдещето на Европа. „В България липсва дебат за нашето място в ЕС, за функционирането на съюза и съдържанието на политиките му“, отбеляза Илияна Йотова. „Когато имаме ясни позиции, можем да търсим своите съюзници в Европа“, изтъкна вицепрезидентът.
тва "провинциална страна" за мен говори за този, който го употребява, същата работа е с "големия разговор". айде няма нужда да се правим на толко големи, че да забравяме откъде сме. същият комплекс за малоценност виждам и в "В България липсва дебат за нашето място в ЕС"
ама ние вече проведохме дебата като провинциална страна
първо "големият разговор" у нас е винаги колко негоден е ЕС, да се чуди човек що напирахме да влезем, а сега не правим обратното
второ дебатът ни за бъдещето на ЕС се съсредоточи в едни апартаменчета, направо ми е неловко да гледам страстта ,с която се обсъждат от изстрадалия народ и медиите
бе не искам да ги свалят заради апаратаменти, искам да е, щото са прости и негодни,
ако е заради апартаменти - на тяхно място ще дойдат същите, пак ще развеят антикорупционните знамена, тази тема е близка до ума народен
не затова трябва да си идат, но се боя ,че следващите са същите
ще изберем пак такива, които хващат последния самолет за супер важно гласуване, да не се минат ,нали
като Светльо Малинов, съученик ми е ,жал ми стана да видя ,как се оправда със закъснението и поиска да проверят, че е закъснял с час ,видите ли :image008:
еми провинциално и жалко е - и апаратментите, и самолета ,който закъснява винаги за нас
чудя се, Борис Христов, за това ли написа
Събрани на летището, върху което сипе пламък
и ни събаря слънцето и в пот ни дави -
отдавна трябваше да отлетим оттук и да се махнем...
Но самолетът закъснява, самолетът закъснява.
...
Обади се отнякъде пилота, само за да обещае,
че ни очаква друг живот - и повече не чухме.
И си представяме сега, политнали към рая,
как нашите души се спускат с бели парашути