И все така високопарно патетичен.Скептично-иронично циничен, би било по-точно.
onzi, вчера ти бях написал тговор на питанията, но после го затрих без да ща, че не съм му свикнал на този форум на техниката. Айде, щом тъй учтиво молиш, да повторя. По точки, да не ти е мъка.
защо миков, пирински, дърева и компания лъжат за длъжността "главен редактор" на "дума"? защо?Не лъжат. Чрез трикове като "и.д." и "срок на изпитване" по същество се заобикаля Устава. За съществен период от време, когато партията се готви за заседание на конгреса и два поредни избора през 2019, функциите на главен редактор на ДУМА, орган на партията, ще се изпълняват от наместник на Нинова.
напиши, моля, какво мислиш за петте точки на изпълнителното бюро, които правят на пух и прах подписката. напиши и какво мислиш за това развяване на кирливи ризи сред обществото, па на сичкото отгоре и лъжливи кирливи ризи?Пух и прах ... Лъжливи кирливи ризи ... Бре-бре-бре ...
ИБ, ако да беше последователно и принципно, следваше да вземе отношение по въпроса за това как чрез домуз-пезевенка Г. драгият на цял народ Б. е напазарувал на едро 50 члена на Националния съвет на партията за скромната сума от 43 милиона лева народна пара. Тъй рече Госпожа Истина. Ама не би ... И що тъй?
какво би си помислил страничен човек, който прочете тези лъжи? защо воювате с лъжи? според теб това ли е начинът да се бориш за справедлива кауза?Ти този въпрос зададе ли го на Госпожа Истина? Или като ИБ свенливо пропускаш нейните изцепки?
защо, фирмин? защо лъжи? щото не може с истина? защо си привърженик на група, която разпространява фейк новини? защо? Аз нямам никаква необходимост да лъжа. Това, което знам за партията и което помня, ми е достатъчно - както да си съставя мнение, така и да се аргументирам, когато го споделя. Аз не съм привърженик на "група". По простата причина, че в нея има различни хора. Някои от тях със съществен принос за въздигането на Нинова. Такива, дето сега си смятат колко ще им излезе пишманлъкът. Нищо лично, щото. Просто бизнесът им е такъв.
А ти защо си привърженик на Нинова, дето разпространява фейк новини? Истина или лъжа е, че с 43-те милиона на сделката във Варна са платени "услугите" на тези 50 или на част от тях? Нинова застава ли зад тази теза, неколкократно повторена от нея? Ще носи ли политическа отговорност за нея? Или и ние, подобно Авраам, да вземем да се пазарим и да питаме какво ако сред тези 50 има до десет без грях?
само не казвай, че така позициите на бсп ще се усилят.Ако нещо е набрало, да се пука и да изтече. В този си вид и кондиция партията не може да изпълни задачите си през 2019 година и отговорността за това е ясно чия - на първо място, на Нинова. Но, и ако твърдим, че при нас водещо е колективното начало, то и на Националния съвет. Всъщност и на Конгреса. А и на цялата партия.
От друга страна, ако приемем, че всички въвлечени в този конфликт са водени от най-чисти помисли, то той може да се окаже проекция на задълбочаващи се обективни идеологически и политически противоречия в БСП и в левицата, като цяло. Простичкият въпрос, който ще възникне тогава ще е абе, другари, вие какво въобще правите в една партия един до друг. И това е важният въпрос. Идеологическите и политическите различия, които прозират зад този конфликт, са съществените. Щото сред многото въпроси, дето си ми задал, го няма този, дето наистина би ме затруднил. Да ти помогна, щом тъй ти се ще да полемизираш с мен. Въпросът е: Firmin, ти какво правиш още в една партия с Нинова и с тези, дето я подкрепят? Е, виж това вече ще ми е трудно да "отстрелям". :sad-3295:
Колкото до ДУМА, тук си уцелил. Не чета ДУМА. Доста отдавна. Ако нещо там си струва да бъде прочетено, то се появява и другаде. А Дърева я чета от времето, когато пишеше в "Комсомолска искра". Виж тоз вестник го четях от пионерче още, едно четиридесет години оттогава и отгоре. (После, когато Дърева вървеше по улиците, я поздравявахме почтително, още тогава, че и по после. Щото добре знаехме коя е, каква е и какво и струва това.) Имаше щото в него един престижен кореспондентски конкурс по ... математика. Решавах и пращах. А покрай това четях. "Комсомолска искра" ми го пазеха в РЕП-а. Щото свършваше много бързо. Както и ДУМА ми пазеха, когато свършваше бързо. При Продев, светла му памет.
Битката за ДУМА е битка за тези, дето освен ДУМА друго не четат, предимно. За тях написаното в ДУМА е партийната линия, която да следват. Затова и е важна на Нинова газетата. Да придаде легитимност на "линията" и.
И преди да си попитал кой орган печатен на партията чета, да ти отговоря - "Ново време". И бюлетина на НС, кога не ги домързи да го издадат милите ми другари на Позитано 20. Прочее, ти за моето четене дерт нямай. Не си обяснявам аз света през партийните издания. Още от времето, когато четях "Комсомолска искра"