Аха, ми обикновено се дават годишни таблици, са видях в линка към линка.
Значи няма необлагаем минимум на финала и ще зимат данък и осигуровки от сички, м?
То много щедро, къде мога да се запиша в БСП? Или вие сте само симпатизанти и не знаете?
това твоето наистина е тролене. данък и осигуровки и сега се взимат от всички, бсп предлага намаление на данъчната основа за всяко дете. сиреч за семействата с деца и работещи родители. тези, които нямат деца - като досега. тва малко ми напомня данъчните групи в дойчланд - там ако нямаш деца плащаш по-високи проценти данък.
а за записване можеш да провериш на бсп.бг
ами, ако "данък и осигуровки и сега се взимат от всички", а бсп не предлага нещо по-различно, то каква наистина е разликата между корнелия и баце?пешо може да не е срещал гладуващи хора, но при нивата на доходи в провинцията и при текущата цена на живота, необлагаем минимум е задължителен. и в идеалния вариант наистина трябва да е поне 1,000 лв на месец.
данък върху активи над 1,000,000 лв е съвсем уместен и няма да засегне "бедни хора с големи активи", щото това са активи за много пари, все биха намерили 0.5% годишно да ги плащат.
осигуровки също трябва да се плащат едва над определен праг (примерно върху сумата над 50% МРЗ).
не разбрах годишният необлагеме минимум за хората с телк ше си остане ли на 7,920, както е от близо 10 години или ше се индексира малце.
написали са маса общи фрази в проекта, ма щото било проект, а не програма, трябва да сме ок и да си мислим позитивно.
наличието на проект за умерено прогресивен данък не прави бсп непременно лява, ако беше такава, тя щеше да има за цел премахването на данъчната тежест върху най-ниско платените. както, впрочем, е и в германия, франция, австрия и т.н.
относно данъчните облекчения за деца - ми добре, ма що няма данъчни облекчения за студенти, които да се ползват от родителите им, които де факто ги издържат през следването (или дори от самите студенти, ако успяват да си докарат някакви доходи покрай следването). целта стимулиране на раждаемостта, per se, особено на малцинствата, ли е или стимулиране на образовано поколение?
п.п. най-харесвам такива бесепари, дето в собствените си очи "не са дори и симпатизанти", ма защитават каквато и идея да дойде от там, ей така, за принципа... :t2412: