Много нещо се изписа тук за Корнелия Нинова.Каква била, какво можела и не можела, с кой/и въртяла разни игри, колко била зависима и какво ли още не…
„Зри в корень!“ Козма Прутков.
Заглавието на темата е (да припомня) „Корнелия срещу Баце“.
Май само 67 до момента направи съпоставка между лицата, с която, между другото, съм съгласен.
Няма да продължавам с разсъждения около личността и възможностите на Нинова.
Искам само да кажа, че – според темата, аз бих избрал Нинова без изобщо да правя някакви коментари, подобни на изложените до тук.
И ето защо.
Борисов – илитерат, неграмотен във всяко едно отношение, особено в това да управлява грамотно и по правилата каквато и да е структура, да не говорим за ДЪРЖАВА!
Борисов – пожарникар, с някаква научна степен…
Пожарникарите са героични хора! Преди много години съм плакал гледайки „Ад под небето“!
И ако някой смята Борисов за някакъв талант. Да. Той с държанието си, с неграмотността си, с просташкия си изказ и дълбокото си непознаване на материята (каквато и да е тя), успя да дискредитира ДОРИ и тази професия! Това си е някакъв талант, все пак!
Нинова – образована, с богат речник, адекватна мисъл и изказ. Спирам до тук, защото дори само в това го забива уземѝ оня!
С което просто казвам, че ако трябва да се избира между двамата, за мен няма колебание.
Омръзна ми, а и на целия ми кръг от познати и приятели, да се срамувам, когато онова недоразумение започне да се изказва някъде, най-вече в чужбина.
Омръзна ми да ни управляват неграмотници. Целия му кабинет е от случайници и послушковци.
Срамота е да се четат стенограмите на заседанията на МС. Като в някакво племе, където се приема априори думата на вожда.
Но… 80%! Минимум.
Е… те тва е!!!