Аз пак, такова за техническите детайли:
Разстоянето е малко на към горната граница за 5.56 мм (0.223). Този калибър е известен, че много лесно променя траекторията си. Ветрец, туйцък-онуйцък и... обица вместо диадема. Казват, че пишман атентаторът повече от година членувал в стрелкови клуб, специализиран в стрелбата с пушка. Требе да го затворят тоя клуб значи, на нищо не учи членовете само им взема парите.
Ако ще вършиш сериозна "работа" се снабдяваш с правилните инструменти. Не ти е нужен Барет. Всеки калибър от 6.5 мм нагоре (~0.270) ще бъде много "по-адекватен". Разпространени и достъпни са навсякъде. Друго: във всички курсове по стрелба за начинаещи се повтаря до втръсване следното: Цели се в центъра на тежестта (в пъпа демек), дублирай изстрела. АР15 е полуавтомат, т.е. дулбирането не коства нищо. Този обаче се цели в десетката, а дали е повторил? Щото вече се говори за 2-ма стрелци.
Това с 2-мата или повече стрелци звучи като виц, поне за мен: Къде се е бил спотаил 2-рия? Трябва да е бил на много тайно място, щото никой не го е видял. Трябва да са имали отличен синхрон с 1-вия, за да стрелят практически заедно. Ще речете, то сега има таймери и др. А бе, той $40 няма да си тури оптика, таймери....
Черешката последна: Ако наистина е имало 2-ри, той е бил същия аджамия като 1-вия. Щото и той толкова е умерил...Може да е бил от същия стрелкови клуб, знам ли?