Имах едно време един откачен тъст, инжинер, дето все правеше някакви шантави ремонти, ама така джаста-праста и през просото, че свет да ти се завие. Та той също имаше паркет, дето беше в трагично състояние и твърдеше, че е неспасяем след някакво наводнение. И верно си изглеждаше ужасно. Използва го вместо основа и му плесна отгоре един ламинат. Понеже стара кооперация, под паркета нямаше твърд под, а били някакви греди със сгурия (по-зле, пепелина) между тях (качествено предвоенно строителство, знаят сегашните майстори от кой да копират). И като ходиш по ламината той потъва. Аз си мислех че ще се сцепи за месец-два по шевовете и седя, бройкам дните и злорадствам. Не би - стои години наред и ич му не дреме, няма размествания, няма пролуки, само дето потъва, та хората се чудят какво има отдолу... Минаха години, сега и аз правя всичко джаста-праста без много да му мисля. Зараза, демек.
Просто продължавам мислата на Звездоброеца, де - бацни му един евтинджос ламинат (отгоре) и не се занимавай с щуротии.