Относно английският щам който вече е преобладаващ на много места. Тия дни четох статия в която според последни изследвания стигат до изводите, че е не само по-заразен от предишните, но и също толкова по-смъртоносен. Ако не се бъркам ставаше въпрос за 60% отгоре. Освен това вече поразява успешно не само възрастни и хора със сериозни хронични заболявания, но и по-младите и здравите хора включително децата. Вече писах преди няколко дена за тежкото положение - мисля е благодарение на него в Унгария - там вече имат от седмица по 9000 новозаразени на ден, наистина не съм се интересувал какви мерки взимат и защо изобщо са стигнали до там. Преди месец-два уж бяха добре долу горе на нивото на Австрия. В последната въпреки сериозните мерки - изискване за задължително носене на FFP2 маски в магазините, обществните учереждения, училищата и транспорта, откакто английската мутация навлязе в началото на февруари във източната част на страната, има постоянен ръст на новозаразените. Правителството вчера се събра и се чуди какво да прави за да има някакво подобрение. Най-пострадала е Виена, където интензивните легла вече са на привършване. Според проучванията от последните за това как се разпространява вируса, са успели да установят, че 72% от заразяването(от установените случаи които варират обиковено около 60-70%) става в къщи, след това следва работните места, a после всичко останало. Трябва да се опитам да издиря статията да дам по-конкретни информация.
Така, че с английската мутация трябва много да се внимава, не ми се мисли какво ще е ако влязат южноафриканската или бразилската. За тази от южна африка която бяха пренесли в Тирол, австрийците се хвалят, че уж са успели да я ограничат и да предотвратят разпространението и в в другите провинции. Може би тук е решаващо и помага и това, че английската вероятно е много по-заразна от нея и това предотвратява масовото и разпространение поне за момента.