Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.
Септември 20, 2020, 13:26:06

Автор Тема: Това е трагедията на България - избрахме случаен човек за президент  (Прочетена 700 пъти)

0 Потребители и 2 Гости преглежда(т) тази тема.

Неактивен Engels

 • Just Member
 • *****
 • Коментари: 3151
  • Профил
 Проф. Георги Петков Близнашки е български учен, юрист и политик.
Преподавател е в Юридическия факултет на СУ:
асистент (1983), доцент (2003), професор (2009) по конституционно право.
Ръководи организацията на БСП в София, в началото на 90-те години. Бил е член на Висшия съвет на БСП.
Като представител на Коалиция за България е наблюдател (26 август 2005 – 31 декември 2006) и депутат (1 януари – 5 юни 2007) в Европейския парламент, където е член на Конституционната комисия и на Комисията по вътрешния пазар и защита на потребителите.
Автор е на повече от 70 научни труда на конституционноправна тематика – монографии, студии и статии, сред които са книгите:
„Парламентарното управление в България“ (1995)
„Принципи на парламентарното управление“ (1997)
„Формата на държавата. Съвременни конституционни измерения“ (1999)
„Конституционализъм и демокрация“ (2009)
„Общо учение за конституцията“ (2019)
 
Това е трагедията на България - избрахме случаен човек за президент
Цитат
"Колкото пъти си отвори устата, толкова пъти се нарушава Конституцията. Да разделяш нацията, да ги призоваваш да атакуват институциите е абсурдно и не се е случвало досега"
"Няма друго решение освен да се мисли за Велико Народно събрание. Винаги, когато се стигне дотам да се търси отговорност, се подема въпросът за нова Конституция и ВНС. Хайде най-сетне да създадем институции, които да потърсят отговорност на тези негодници, разграбили националното богатство"
"БСП предаде Конституцията с резолюцията за главния прокурор. Оттук нататък ще трябва да променят позицията си, тяхното поведение е необяснимо, но не е изключено да се присъединят към това предложение. Много е опасно, ако продължават институциите да функционират в една ситуация, в която се подрива тяхната легитимност"
 
Президентът да се избира от НС, за да не влизат случайни хора във властта
Цитат
"Създаде се обаче нова принципна политическа ситуация. Едно е да се иска оставката на правителството, съвсем друго е да се иска оставката на главния прокурор. Според мен няма друго решение освен да се мисли за Велико народно събрание"
"Бих предложил на всички бъдещи конституционни законодатели да се обсъди и въпросът за променяне на начина на избиране на президента на Република България. Мисля, че преди 30 години направихме стратегическа грешка. Трябва да се премине към избирането му от Народното събрание, защото прекият избор даде възможност доста случайни хора да влязат във властта"
"Трябва за президенти да се избират хора с голям политически опит, които няма да се противопоставят на принципите на конституционната демокрация"

Борисов ускори хода на политическите събития
Цитат
В ситуацията, в която има остра криза на легитимността, това е добро предложение от страна на Борисов"
"Началото на процеса е сложено, вярвам, че ще бъдат препотвърдени редица от основните положения, но ще има и съществени поправки. Ключът към политическата ситуация е в ръцете на социалистическата партия"
"Важно е какво ще реши Националния съвет, а не какво ще каже Нинова. Тази партия беше ангажирана с историческия компромис преди 30 години и сега в БСП трябва да покажат дали защитават националния интерес или този на малка група, свързана с енергийната мафия"
   
Румен Радев се оказа вълк, облечен в овча кожа
Цитат
"Румен Радев се превръща във все по-голям проблем за държавата. Ти си се клел да спазваш Конституцията и не може да тръгваш срещу нея. Проблемът на много политици е, че не правят разлика между правителство и държава. Самият президент Румен Радев тръгна срещу държавата"
"Този човек се оказа вълк, облечен в овча кожа. Той се опитва да се позиционира като защитник на демокрацията, но всъщност с огромно удоволствие иска да я компрометира и да се отиде към авторитарни форми на управление"
   
Радев най-вероятно ще бъде разследван
Цитат
„Най-вероятно, когато мандатът на президента приключи, той ще бъде разследван, защото Конституцията позволява това“
„Президентът няма право да иска оставката нито на правителството, нито на главния прокурор. Това е грубо потъкване на Конституцията“
 
Цитат
Никой не може да си позволи да изважда прокуратурата от единната система. Това беше абсолютно безотговорно. Трябва да приемаш правилата, заклел си се да защитаваш Конституцията. Нашите нови политици не правят разлика между правителство и държава; едно е да атакуваш правителството – нормално е, но те разрушават държавата. Самият президент Румен Радев тръгна срещу собствената си държава”
 
Не може тълпите да решават, това не е народа
Цитат
„В случая видяхме как президентът на републиката прекрачи своите правомощия. Той не може да поиска оставката на правителството, има си опозиция, която може да го направи.
Още по-малко оставката на главния прокурор. Той нарушава конституцията по един твърде брутален начин. Въобще
Румен Радев имаше едно алиби на нов човек в политиката, но той се оказа случаен човек на върха на държавата.
Мисля, че тази грешка българският народ не трябва да допуска никога отново”
„Той каза, че съдбата на България ще се реши на площада, нищо подобно. Румен Радев ни тласка, той не знае какво прави, към режим на охлокрация – власт на тълпите. Това е добре познато от историята, но така са наричали режима в нацистка Германия – тълпите приветстват своя фюрер. Не може тълпите да решават, това не е народа. Хората излизат, протестират и след това се прибират у дома и някой друг пише сценария за следващата фаза на протеста или за това, което предстои да се случи. Нека не се заблуждаваме, улицата не взема решения, тя може да ги одобри, но не ги взема.
Не искам да обиждам никого, основната маса има най-добри намерения, аз ги разбирам хората, имат основания за недоволство. Има много дълги натрупвания, особено след трите месеца на изолация, това е повод за социалния взрив”
 
Цитат
„Има много наивни български политици, които смятат, че нещата опират до политически симпатии или антипатии.
По повод специалното изявление на президента Радев, в което той отново настоя за промяна на правосъдната система, от която зависи целият политически живот и отново окуражи консенсуса "антимафия", конституционалистът подчерта, че крясъците на площада не могат да заглушат гласа на здравия разум. Гласът на здравия разум постепенно ще набира сила. Румен Радев е поел по един път и не може да се върне назад. Нещата са много по-сложни, отколкото той си представя. Той ни тласка към "власт на тълпата" и понеже няма нужната култура, Радев не разбира, че тълпата на площада не може да взима никакви решения. Явлението Румен Радев е политически анахронизъм”
   

Активен Джиджи

 • Just Member
 • *****
 • Коментари: 6498
  • Профил
Engels

Цитат
Проф. Георги Петков Близнашки ...
:shocked-1341: :faint-2220:

Фчера ми се накараха, пардон – "посъветваха" да фнимавам с афторите, които цитирам ... :D

Но в случая и думичката "хигиена" не мога да употребя, щото пък било плагиатство ...  :nuts:

Затуй добре, че има емотикони!!!
 
« Последна редакция: Август 16, 2020, 08:05:27 от Джиджи »

Активен buratinob

 • Just Member
 • *****
 • Коментари: 8230
  • Профил
Цитат
Ако Държавният департамент на САЩ замрази газовите проекти на България "Балкански поток" и връзката в Гърция и наложи санкции на всички компании, свързани с изграждането на "Турски поток", това ще бъде сериозен удар за нашата страна. Ако се окаже вярно, че проектите се спират заради политическата нестабилност, тежко и горко на хората, които се идентифицират с протеста, защото цялата отговорност за случващото се ще падне върху тях, това коментира в "Още от деня" бившият служебен премиер и експерт по конституционно право проф. Георги Близнашки.
От тази река още не бяха носили вода, много такива има ще се нагълтаме с тиня.
 

Активен Джиджи

 • Just Member
 • *****
 • Коментари: 6498
  • Профил
Цитат
Ако Държавният департамент на САЩ замрази газовите проекти на България "Балкански поток" и връзката в Гърция и наложи санкции на всички компании, свързани с изграждането на "Турски поток", това ще бъде сериозен удар за нашата страна. Ако се окаже вярно, че проектите се спират заради политическата нестабилност, тежко и горко на хората, които се идентифицират с протеста, защото цялата отговорност за случващото се ще падне върху тях, това коментира в "Още от деня" бившият служебен премиер и експерт по конституционно право проф. Георги Близнашки.
От тази река още не бяха носили вода, много такива има ще се нагълтаме с тиня.

Ама ти, серьОзно ли ше коментираш глупостите на тоя тулуп?!  :t1815:

Казвай, за да пусна овреме танковете – преди да са се включили и други, които да ни залеят с помия ...  :D

:army: :army:
« Последна редакция: Август 16, 2020, 08:41:41 от Джиджи »

Активен buratinob

 • Just Member
 • *****
 • Коментари: 8230
  • Профил
Кое те притеснява?
Има толкова много алтернативни реалности, не е лошо да прегледаме каквото можем да видим кое е грешно, кое право.
Вече съм писал че такива като Близнашки за мен са като жалони, указателни табели.
Показват ми къде да не ходя, какво да не правя.
« Последна редакция: Август 16, 2020, 09:25:32 от buratinob »

Неактивен Giuseppe

 • Just Member
 • *****
 • Коментари: 2031
  • Профил
Абе що се учудвате?
Я си помислете Станищовото да не би да не е още по вредно с цялостната си..."дейност".
Бях се заблудил отначало, че заради качества го държат на високия изборен пост.
На неговия фон - какво представлява някакъв си местен ренегат?

Активен buratinob

 • Just Member
 • *****
 • Коментари: 8230
  • Профил
Такива хорица които загърбиха обществения комунизъм за да си изградят личен  би трябвало да си седят по дупките, не да сочат с пръст и да дават морални оценки на обществото.
« Последна редакция: Август 16, 2020, 11:01:02 от buratinob »

Активен Джиджи

 • Just Member
 • *****
 • Коментари: 6498
  • Профил
Кое те притеснява?
------------
Вече съм писал че такива като Близнашки за мен са като жалони, указателни табели.
Показват ми къде да не ходя, какво да не правя.

Ти си държелив, можеш да ги изтърпиш ...  :D
Щото аз не мога – особено тоя!!!  :pulling_your_hair_out-875:

Неактивен аменеменема

 • Just Member
 • *****
 • Коментари: 1240
  • Профил
Отношението към цитираното лице е наистина въпрос на хигиена. Лайно не се пипа и толкоз.

Неактивен Engels

 • Just Member
 • *****
 • Коментари: 3151
  • Профил
Какъвто е аФторът, такава е и конституцията на България.
Както уточнявате, лайняна е.


Неактивен аменеменема

 • Just Member
 • *****
 • Коментари: 1240
  • Профил
Цитат
Както уточнявате, лайняна е
Не е вярно, че е казано такова нещо.

Неактивен Асол

 • Just Member
 • *****
 • Коментари: 3690
  • Профил
И с кво този плазмодий е заслужил специална тема!? Плюй и отмини!

Неактивен Giuseppe

 • Just Member
 • *****
 • Коментари: 2031
  • Профил
Заслужил е!
Даже поне затова - в контекста на твоята тема.
Трябва да се знаят такива. Я питай от поколението което си пуснала за дискусия - какво знаят за Горбачов? Елцин?
Ама що да ходим далеч - какво знаят за Филип Димитров, Желю, Луканов, Костов, Янчулев, Софиянски, Татарчев...
За Станишев?
Следващият, за когото Енгелс ще пуска тема. Когато му дойде времето - разбирай, да си разкамби партията, от която е номиниран за сегашната си висота.

Неактивен Engels

 • Just Member
 • *****
 • Коментари: 3151
  • Профил
Цитат
Както уточнявате, лайняна е
Не е вярно, че е казано такова нещо.
Не харесваме Близнашки, но харесваме конституцията за която той има голям принос.
Да не стане, не харесваме Баце, но харесваме конституцията която направи.Активен Джиджи

 • Just Member
 • *****
 • Коментари: 6498
  • Профил
Какъвто е аФторът, такава е и конституцията на България.
Както уточнявате, лайняна е.

Доколкото ми е известно на мен, НЕ проф. Георги Близнашки е „аФторът” на Конституцията на България.  :D

Но тъй като той е споменат тук като единствения „аФтор” /на пасквила, с който започва тази тема!/, не може по тази логика човек да не го свърже като „аФтор” и на българската Конституция.   :nuts:
Енгелс-е, кво ша кайш по въпроса?! :too_happy-1067:
« Последна редакция: Август 16, 2020, 19:37:51 от Джиджи »

Активен buratinob

 • Just Member
 • *****
 • Коментари: 8230
  • Профил
Цитат
Не харесваме Близнашки, но харесваме конституцията за която той има голям принос.
Да не стане, не харесваме Баце, но харесваме конституцията която направи.

Тук никой не е влюбен в сегашната конституция, има доста проблеми и те не са тайна.
В момента видимо страдаме от нейните недостатъци.
Темата събира нашите кошмари от това което могат да напишат гербавите юристи.

Активен Джиджи

 • Just Member
 • *****
 • Коментари: 6498
  • Профил
Буратино, тук май пак впрягаш каруцата пред коня, а?!  :cool-1084:
Гербавите юристи няма да направят нищо, щото нова Конституция НЯМА да се пише! :too_happy-1067:
Протестите продължават!! :bluegrab:

О-С-Т-А-В-К-А !!!
« Последна редакция: Август 16, 2020, 19:22:13 от Джиджи »

Неактивен Engels

 • Just Member
 • *****
 • Коментари: 3151
  • Профил
Цитат
Не харесваме Близнашки, но харесваме конституцията за която той има голям принос.
Да не стане, не харесваме Баце, но харесваме конституцията която направи.

Тук никой не е влюбен в сегашната конституция, има доста проблеми и те не са тайна.
В момента видимо страдаме от нейните недостатъци.
Темата събира нашите кошмари от това което могат да напишат гербавите юристи.
С активната помощ на Близнашки, както той вече предложи услугите си на консултант, с бъдещата конституция директно влизаме в техноментализма.

Активен Джиджи

 • Just Member
 • *****
 • Коментари: 6498
  • Профил
Не харесваме Близнашки, но харесваме конституцията за която той има голям принос.
Какъв принос има Близнашки към днешната Конституция на България, бе, умнико?!!  :crazy-2239:

Цитат
Конституцията на България е приета на 12 юли 1991 г. от Велико народно събрание.
  :giggle-3307:
« Последна редакция: Август 16, 2020, 20:25:13 от Джиджи »

Неактивен аменеменема

 • Just Member
 • *****
 • Коментари: 1240
  • Профил
Цитат
Не харесваме Близнашки, но харесваме конституцията за която той има голям принос
О̀ди си про̀ветри глъвътъ.

Активен Джиджи

 • Just Member
 • *****
 • Коментари: 6498
  • Профил
Цитат
Не харесваме Близнашки, но харесваме конституцията за която той има голям принос
О̀ди си про̀ветри глъвътъ.
:way_to_go-1308:

Според мен, обаче, няма нищо за проветряване ... 

Щото, както се пееше в една песньовка: "Там само вятър брули сухи листа ..."

:bigok:
« Последна редакция: Август 16, 2020, 19:35:37 от Джиджи »

Неактивен ohubohu

 • Jr. Member
 • **
 • Коментари: 87
  • Профил
Явно Радев, и като Президент и като човек, здраво бърка в нечий планове и мераци! Та затова е активирано куцо, кюраво и сакато да плюе по него!
А това още веднъж ми доказва, че съм направил верен избор :)

Близнаки - Човек назначен от Нищото и менторите му, за служебен премиер... Какво да го коментираш...

Активен Джиджи

 • Just Member
 • *****
 • Коментари: 6498
  • Профил
Тук никой не е влюбен в сегашната конституция, има доста проблеми и те не са тайна.
В момента видимо страдаме от нейните недостатъци.
Темата събира нашите кошмари от това, което могат да напишат гербавите юристи.

Буратино
, ти пишеш и оттатък, където в темата „Данаил Кирилов: Готови сме с проекта за нова конституция”  се намериха също отворковци, които да коментират излишнобъдещата нова Конституция на Р. България”.

ЗАЩОТО ТАКАВА НЯМА ДА ИМА.

Първо се опитах да ги спра аз, но не стана. Просто защото съм „новичка” и нямам още достатъчно авторитет.  :D

След това се опита Змея, но въпреки и авторитета му в СЕГА, също не стана.

Докато накрая не се намеси Жозефа /умна и печена форумка, но със сменен напоследък НИК/, която буквално попари всички със следния си коментар:

Цитат
При над 600 000 недействителни бюлетини или 15% от всички гласове на последните местни избори, не разбирам как има въобще хора, които допускат същите управляващи да правят отново избори, че им обсъждат и предложенията за изменение на Конституцията.

Бавно варене на жабчета?


https://www.segabg.com/hot/category-bulgaria/danail-kirilov-gotovi-sme-proekta-za-nova-konstituciya
  :way_to_go-1308:

Кво да го обсъждаме повече?!
« Последна редакция: Август 16, 2020, 21:14:19 от Джиджи »

Неактивен Engels

 • Just Member
 • *****
 • Коментари: 3151
  • Профил
Не харесваме Близнашки, но харесваме конституцията за която той има голям принос.
Какъв принос има Близнашки към днешната Конституция на България, бе, умнико?!!  :crazy-2239:

Цитат
Конституцията на България е приета на 12 юли 1991 г. от Велико народно събрание.
  :giggle-3307:
Много си наивна, не знаеш ли в Булгаристан кой върши работата и кой после обира лаврите в йерархичните организации.
На теория проекта на конституцията е на проф. Живко Миланов,  проф. Евгени Танчев, проф. Кино Лазаров, доц. Снежана Начева, ст.н.с. Емилия Друмева, ст.н.с. Любен Кулишев и ст.н.с. Красен Стойчев.
На практика е от младшите научни сътрудници и асистентите.
Така е в Булгаристан и не само, докато си ниско в йерархията бачкаш, а по вишестоящите си присвояват заслугите.
И така докато не се изкатериш достатъчно в йерархията.
 :cool-1084:

Неактивен Engels

 • Just Member
 • *****
 • Коментари: 3151
  • Профил
Цитат
Не харесваме Близнашки, но харесваме конституцията за която той има голям принос
О̀ди си про̀ветри глъвътъ.
Ако смяташ да я подкараме, както си я подкарал в темата:
https://societe-chez-kerpeden.eu/index.php?topic=1401.msg88451#msg88451
Нямам намерение да си губя времето.
Всеки може сам да се ориентира, като погледне какво има от:
Живко Миланов 
Евгени Танчев
Кино Лазаров 
Георги Близнашки
 

Активен buratinob

 • Just Member
 • *****
 • Коментари: 8230
  • Профил
Цитат
Буратино, ти пишеш и оттатък, където в темата „Данаил Кирилов: Готови сме с проекта за нова конституция”  се намериха също отворковци, които да коментират излишно „бъдещата нова Конституция на Р. България”.

ЗАЩОТО ТАКАВА НЯМА ДА ИМА.

Първо се опитах да ги спра аз, но не стана. Просто защото съм „новичка” и нямам още достатъчно авторитет.  :D

След това се опита Змея, но въпреки и авторитета му в СЕГА, също не стана.

Докато накрая не се намеси Жозефа /умна и печена форумка, но със сменен напоследък НИК/, която буквално попари всички със следния си коментар:
Ако новата гербава конституция не се случи това ще е защото има хора които се съпротивляват.
Такива като цитираните от теб дето викат:
Абе  тия ли! Мани ги!
Само им дават кураж да бъдат по-нагли.

Активен Джиджи

 • Just Member
 • *****
 • Коментари: 6498
  • Профил
Ако новата гербава конституция не се случи, това ще е защото има хора които се съпротивляват.

Анджък, де! Аз да не би да съм рекла нещо друго?! 

Какво според теб представлява Протеста /"протеста" с главна буква и НЕчленуван по род и число, тъй като вече се използва като "собствено име"!/?!? :t1814:
Протеста са точно българите, които СЕ СЪПРОТИВЛЯВАТ срещу сегашната власт. :ive_got_it-1379:

Но го правят явно, пред всички – за да ги видят, че протестират! 

Със сигурност има и такивИ като мен, дето сме се напротестирали, но подкрепяме /с цялото си сърце!/ Протеста от вкъщи. А, ако се наложи, излизаме и ний веднага на улицата – няма да ни е за сефте, я!!! 

Цитат
Такива като цитираните от теб дето викат:
Абе  тия ли! Мани ги!
Само им дават кураж да бъдат по-нагли.

Туй обаче не го разбраФ – КОЙ на КОГО и КАКВО точно вика:cool-1084:
« Последна редакция: Август 17, 2020, 10:13:38 от Джиджи »

Активен Джиджи

 • Just Member
 • *****
 • Коментари: 6498
  • Профил
Не харесваме Близнашки, но харесваме конституцията за която той има голям принос.
Какъв принос има Близнашки към днешната Конституция на България, бе, умнико?!! 

Цитат
Конституцията на България е приета на 12 юли 1991 г. от Велико народно събрание.
  :giggle-3307:
Много си наивна, не знаеш ли в Булгаристан кой върши работата и кой после обира лаврите в йерархичните организации.
На теория проекта на конституцията е на проф. Живко Милановпроф. Евгени Танчев, проф. Кино Лазаров, доц. Снежана Начева, ст.н.с. Емилия Друмева, ст.н.с. Любен Кулишев и ст.н.с. Красен Стойчев.
На практика е от младшите научни сътрудници и асистентите.

Само дето не виждам тук името на Георги Близнашки. :D

Та ти задавам – на теб, Енгелс! – въпроса още веднъж:
Какъв принос има Георги Близнашки към СЕГАШНАТА Конституция на България?!
« Последна редакция: Август 18, 2020, 10:40:22 от Джиджи »

Неактивен Maximus II

 • Just Member
 • *****
 • Коментари: 1466
 • Fuck the EU
  • Профил
"...трагедията на България - избрахме случаен човек за президент"

Авторът не съзнава, колко е смешно горното, в контекста на реалната политика - в нея няма нищо случайно, нещата се премислят и планират многократно, с няколко хода напред, ако нещо е станало така - значи, така е било замислено, цитирам: "Ако Борисов не съществуваше, трябваше да бъде измислен"

Ония "горе", за това са "горе", защото не правят нищо случайно, а пропагандата е за да остави у плебса усещането, че има избор.

 :giggle-3307:

Активен Джиджи

 • Just Member
 • *****
 • Коментари: 6498
  • Профил
цитирам: "Ако Борисов не съществуваше, трябваше да бъде измислен"
Когато някой цитира някого, е едва ли не задължително да посочи КОГО точно цитира.  :light_bulb-1377:

Защото от самовлюбеност, а и за да наложат собствените си тези, мнозина цитират себе си.

Та, кого точно цитираш ти?!  :t1815:

N.B. Освен всичко останало, българският език е изключително удобен за ползване на безличната /безподложна!/ форма – най-често за избягване на отговорност.

Докато на английски език изречение БЕЗ ПОДЛОГ, т.е. без да бъде посочен изрично извършителят на действието, е в 99.99% от случаите невъзможно!!! :cool-1084:
« Последна редакция: Август 18, 2020, 12:26:56 от Джиджи »

Неактивен Bacho Кольо

 • Just Member
 • *****
 • Коментари: 1676
  • Профил
И с кво този плазмодий е заслужил специална тема!? Плюй и отмини!
Не става! Не можем да я отминем. Не заради плазмодия, а заради темата. Защото тя все по-често ще бъде поставяна на дневен ред и Р. Радев все по-често ще бъде атакуван. И ако нямаме готовност, и ако не се противопоставим на тия атаки, в държавата няма да остане и един човек, да не говорим за институция, която да може да се противопостави на разрухата и ограбването.

Активен Nor1

 • Just Member
 • *****
 • Коментари: 4346
  • Профил
Цитат на: Джиджи
Докато на английски език изречение БЕЗ ПОДЛОГ, т.е. без да бъде посочен изрично извършителя на действието,
е в 99.99% от случаите невъзможно!!!

Май и английският ти е колкото френския.
They ...

Активен Джиджи

 • Just Member
 • *****
 • Коментари: 6498
  • Профил
Цитат на: Джиджи
Докато на английски език изречение БЕЗ ПОДЛОГ, т.е. без да бъде посочен изрично извършителя на действието,
е в 99.99% от случаите невъзможно!!!

Май и английският ти е колкото френския.
They ...
Ти глей на теП българският да ти е добре!  :t9409:

И откога почнА да са пра'йш на полиглот като Баце, че да преценяваш нивото на "мойте" езици?!  :D

Все едно Борисов да коментира английския на Орбан в онуй видео на "Господарите", в което ръкомаха като гламав, белким последният вдене за какво изопщо иде реч ...


 :giggle-3307:
« Последна редакция: Август 18, 2020, 12:41:41 от Джиджи »

Активен Джиджи

 • Just Member
 • *****
 • Коментари: 6498
  • Профил
И с кво този плазмодий е заслужил специална тема!? Плюй и отмини!
Не става! Не можем да я отминем. Не заради плазмодия, а заради темата. Защото тя все по-често ще бъде поставяна на дневен ред и Р. Радев все по-често ще бъде атакуван. И ако нямаме готовност, и ако не се противопоставим на тия атаки, в държавата няма да остане и един човек, да не говорим за институция, която да може да се противопостави на разрухата и ограбването.

Р. Радев, Бачи, има и достойнството, и акъла, за да може да се защити сам.  :way_to_go-1308:

И тук съм напълно съгласна с Асол, че на подобни плазмодии не трябва да се обръща изобщо внимание, а камо ли да им се отварят специални теми за обсъждане!!!  :pissed-891:

Активен Nor1

 • Just Member
 • *****
 • Коментари: 4346
  • Профил
Цитат на: Джиджи
Цитат на: Nor1
Цитат на: Джиджи
Докато на английски език изречение БЕЗ ПОДЛОГ, т.е. без да бъде посочен изрично извършителя на действието,
е в 99.99% от случаите невъзможно!!!
Май и английският ти е колкото френския.
They ...
Ти глей на теП българският да ти е добре!
И откога почнА да са пра'йш на полиглот като Баце, че да преценяваш нивото на "мойте" езици?!

На теб и българският ти куца.
Най-добре карай само на картинки.

Активен Джиджи

 • Just Member
 • *****
 • Коментари: 6498
  • Профил
На теб и българският ти куца.
Най-добре карай само на картинки.

 :scream-3313: :moon-2177:

Така става ли? И то анимирани – за изразяване на чуФства ... :D

« Последна редакция: Август 18, 2020, 16:35:06 от Джиджи »

Неактивен фелдкурат Ото Катц

 • Just Member
 • *****
 • Коментари: 1001
  • Профил
Пошло - тоя задник покана за някакво  :t10520: ли е?
Или по Борисовски - с 200 ...?

Активен Nor1

 • Just Member
 • *****
 • Коментари: 4346
  • Профил
Цитат на: Джиджи
:scream-3313: :moon-2177:
Така става ли? И то анимирани – за изразяване на чуФства ... :D
:yes-1289:

Активен Nor1

 • Just Member
 • *****
 • Коментари: 4346
  • Профил
Цитат на: фелдкурата
Пошло - тоя задник покана за някакво  :t10520: ли е?
Скрита реклама на РаданКъ е  :too_happy-1067:

Активен Джиджи

 • Just Member
 • *****
 • Коментари: 6498
  • Профил
Цитат на: фелдкурата
Пошло - тоя задник покана за някакво  :t10520: ли е?
Скрита реклама на РаданКъ е  :too_happy-1067:

 :0006: :b0230: :0006:
« Последна редакция: Август 18, 2020, 19:11:17 от Джиджи »

Активен Джиджи

 • Just Member
 • *****
 • Коментари: 6498
  • Профил
Пошло ...
Хич даже не е пошло, а е смешно!  :ive_got_it-1379:

Но се налага, освен втренчил поглед в собствения си пъп, човек да може да гледа и да разсъждава малко по-нашироко – в случая да разчита картинки!!!


Защото в конкретния случай тази анимирана картинка изразява нагледно значението на английския глагол MOONING:

Цитат
Mooning – showing your naked bottom as a joke or as a protest

CAMBRIDGE Advanced Learner’s Dictionary
:0008: :0005:
« Последна редакция: Август 18, 2020, 19:49:11 от Джиджи »

Неактивен zLaGaD

 • Full Member
 • ***
 • Коментари: 177
  • Профил
Във фейса мярнах, че се организира чета, пардон, подписка за внасяне в прокуратурата, за обвиняване на президента в престъпления срещу републиката. Някой да знае нещо повече?