За сега БСП има най малко вид на "агент на (чуждо) влияние", така че сори, но определено е за предпочитане.
Това за влиянието е в момента висящо на кантар. Имам едни опасения, че с така настъпилия Вид(ен)овден, вятърът в предполагаемата столетна партия може да обърне платната в неизвестна нам посока.
Асол споменаваше, че комунистическите партии са верен съюзник на БСП. Засега поне една показва отцепнически действия. Не вярвам Жан Виденов да си пусне малки мустачки като на Левски, но името му вече е изчистено от началния налеп на "Виденовата зима". Народът отдавна се усети, че името й е пропагандно подбрано. С малко повече работа в базовите секции или както май се казваха основните партийни организации, с малко повече мръсен пиар срещу Нинова (а за това съм уверена, че ще се намерят бол болана кандидати от всички цветове, от бледно розови до тъмно червени!) и не е ясно коя партия ще има повече членове след два месеца.
Българската история учи, че ние не сме страна на концепциите, ние сме страна на вождовете. ГЕРБ без Борисов, ИТН без Слави, ДПС без Доган? Нито една от дамите в БСП не става за водач, просто няма достатъчно харизма за това, макар да имат ум и да дадът. А Виденов има към името си и коравия преподавателски хляб, и липсата на къща в Барселона и вила на Росенец. "Аз съм беден и вие сте бедни" звучи къде по-добре от "Аз съм прост и вие сте прости!"
Наострила съм си няколко молива и чакам пропагандната машинка да заработи. От вчера слушам много, ама много интересни мнения по въпроса, но са частни. Чакам външните изявления.
Здравченце, ти нали обеща пуканки, миличка?! Зареждайййй!