Те вече се нахвърлиха, Светице. Нали не мислим, че са случайни разните натрапвани от години блогъри, влогъри и проповедници вегани и кето незнамкакви си...
Някои такива за съжаление си отидоха именно заради спазваните диети, мир на праха им, но това мина мимоходом и по медиите, а агресивното отричане на месото и млечните произведения на псевдо-, по-скоро антинаучна основа, се шири необезпокоявано.
В нормална обстановка такива предложения биха минали просто като екзотика, но за жалост става дума за целенасочено внушение и подготовка.
Интересно от какво се повреждат зъбите на хората, които не ядят сладко?! Всеки има пример дори в най-близкото си обкръжение. Помня баба ми по майчина линия, която не близваше сладко, а рано остана съвсем без зъби, за разлика от дядо, който без бонбони в джоба си не излизаше на разходка, от тях раздаваше и на децата - познати и непознати.
Аз непрекъснато ям сладко, а нямам нито един кариес. Имам други стоматологични проблеми, но нямат отношение към здравината на самите зъби.