Каракачанов:
Единият хеликоптер е Кугър, а другият Ми-17. Хеликоптерът Кугър може да пренесе на един курс максимум 1 тон вода. Един тон! Защо не летят и другите хеликоптери Ми-17, които пренасят по 3-3,5 тона вода? И Вие ли се питате? Ако питате политиците, те няма да Ви отговорят. Затова ще Ви отговоря аз. Защото от февруари 2022 година пишман евроатлантиците ни не ги поддържат. Защото са руски, т.е. вражески и не трябва да харчат пари, за да ги дават на Путин – както ще Ви кажат, защото Путин воюва с братска Украйна. Не ги поддържат, макар че имаме българско държавно предприятие на Министерството на отбраната – ТЕРЕМ Летец София, ако перифразирам бившия премиер, академик по миялни препарати, „Може България да изгори, но важното е Путин да загуби“.
Само още едно сведение за паникьосаните ни управници. В резерва на армията има и три броя хеликоптери Ми-14, морски вариант, които могат да пренасят до 5 тона вода за гасене, но и те стоят в хангарите и от евроатлантическа солидарност, пак напук на Путин, не ги ремонтират.