Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.
Юли 27, 2025, 09:13:15

Автор Тема: И сега? …  (Прочетена 2613016 пъти)

0 Потребители и 108 Гости преглежда(т) тази тема.

Активен buratinob

• Just Member
  • Коментари: 27188
  • ЕС е вреден за вашето здраве!
    • Профил
Re: И сега? …
« Отговор #20760 -: Юли 25, 2025, 20:15:23 »
Quote (selected)
Германското Рерсо фалира
Компанията имa 181 мaгaзинa в Бългapия, paзпoлaгa и c 64 филиaлa в Гepмaния
https://glasove.com/novini/germanskoto-rerso-falira
На 84 милиона жители 64 магазина, на 6 милиона 181 аборигени сергии за цветни стъклени мъниста.
ЕС е вреден за вашето здраве!

Активен buratinob

• Just Member
    • Профил
« Отговор #20761 -: Юли 25, 2025, 20:36:44 »
Quote (selected)
Парламентът въведе лимити в заплатите на лекарите
...
В законопроекта на "Възраждане" е вписано, че съотношението между минималното и максималното възнаграждение трябва да е не повече от 10 към 1, а за хабилитирани специалисти (доценти и професори) - не повече от 15:1. "Възраждане" също така предлага лекарите да получават минимум 150% от средната брутна работна заплата за страната, а сестрите - поне 140%. Това означава тавани съответно от 36 645 лева за лекарите и 54 967 лева за хабилитираните специалисти.
https://www.lentata.com/parlamentt-vvede-limiti-v-zaplatite-na-lekarite
Таван от 36 645 лева за лекарите си е 3500 на месец бруто.
На практика 2500 чисто.
Лекар!
Ще взема повече от редник среднист в БА, но по-малко от полицЕй с 20 годишен стаж, ако и да ги е изстажувал като дежурен в климатизираната будка на РПУ-то.
Да припомня че инициативата тръгна за достойни заплати на младите лекар и се превърна в разправа с "разпищолилите се" медици.
Всичко това без да се увеличва финансирането по клиничните пътеки.... освен за фармафията доставяща нещо като пенкилери - за тях ограничения на практика няма.
Възрожденците ... и те... посягат на ескулапите, не смеят да рипат срещу пазвантите.

Неактивен onzi

• Just Member
  • Коментари: 8040
    • Профил
« Отговор #20762 -: Юли 25, 2025, 22:13:42 »
една питанка: днеска в няколко сайта четох как са глобили райън ер, ама така и не разбрах защо са ги глобили. неква била за нещо плакала и вече била много унижена. моментално ми изникнаха един куп руски записи от камерите там дето ги слагат до огледалото на колите как разни отиват да се хвърлят отпред на колата и после почват да плачат. на червен светофар. и спряла кола. отива, хвърля се и сълзите му /ѝ/ рукват.

има ли някой инфо какво точно е станало? че другата седмица май ми се очертава пътуване точно с райън.

Активен Zmeja

• Just Member
  • Коментари: 3161
    • Профил
« Отговор #20763 -: Юли 25, 2025, 22:32:02 »
има ли някой инфо какво точно е станало?
Някъде споменаха, че спора възникнал за свръх багаж и в крайна сметка госпожата изпуснала полета. Но и там не се разбра кой какво.

Активен Дърт Вейдър

• Just Member
  • Коментари: 820
    • Профил
« Отговор #20764 -: Юли 25, 2025, 22:45:26 »
има ли някой инфо какво точно е станало?
Някъде споменаха, че спора възникнал за свръх багаж и в крайна сметка госпожата изпуснала полета. Но и там не се разбра кой какво.
Някои хора си мислят, че могат да пренесат половин теле в ръчния багаж... в случая "чантата" не се е побрала в лимита за шкафа над главата и грубо са й обяснили, че трябва да го чекира а тя отвърнала пак грубо, че няма да плати ... и нещата загрубяли.
"Върви бавно, говори учтиво и носи дебела тояга със себе си."
[по Teddy Roosevelt]

Неактивен onzi

• Just Member
  • Коментари: 8040
    • Профил
« Отговор #20765 -: Юли 26, 2025, 16:43:54 »
в случая "чантата" не се е побрала в лимита за шкафа над главата и грубо са й обяснили, че трябва да го чекира а тя отвърнала пак грубо, че няма да плати ... и нещата загрубяли.

за което са виновни както от персонала /за излишно твърдото или грубо държане/, така и тъпотата на пътничката. значи ако толко е искала да пътува, можеше да си плати чекиран багаж, да хвърли чантата или да извади и облече нещо от нея, и да мине.

преди колко там - седмица някъде, като се прибирахме от варна, имаше две случки, дето ме впечатлиха:
1. една жена на 50-60 години охкаше и пъшкаше, щото много навлечена. беше с 2-3 панталона и поне 5-6 тениски. и се оплаква, че горещо. а то тогава в 11 часа термометърът пред терминала показваше 38 градуса. посъветвахме я да се поразсъблече. напъха няколко тениски в една торба. ама вече в самолета, след всички проверки.
2. една баба, къде 80 годишна, седна до нас. тя тотално объркана, за пръв път пътува със самолет, с триста зора сяда и става, че и до прозореца напъхана, да ѝ е максимално трудно. с малък диалог с едната стюардеса ѝ намерихме място два реда напред, до коридора, та като ходи до тоалетната, да ѝ е по-лесно.

и на връщане, в метрото - едно момче горе-долу 25 годишно, тръгна да разпитва точно срещу нас други двама българи как да стигне до едно градче до франкфурт. и те му викат "слизаш на гарата и там се оправяш". те слезнаха след две спирки, а аз, понеже също бях за гарата, го попитах знае ли къде отива, кой влак ще хваща. той каза, че има билет, извади едно листо. там наистина си пишеше всичко - градски транспорт до гарата, интер сити експрес до франкфурт, после регионален влак, после рейс. ама пише на немски и момчето гледа с надежда.

та викам му аз, и му показвам: значи от коловоз 6 вземаш в еди колко си часа еди-кой си влак, пристигаш във франкфурт на коловоз 8, после на коловоз 14 вземаш ей-този влак, после ей-този рейс. направо видях как му просветна, като му обясних кое какво е. стигнахме гарата, той - наляво, ние - надясно за трамваите и така.

Активен buratinob

• Just Member
    • Профил
« Отговор #20766 -: Юли 26, 2025, 18:35:15 »
Quote (selected)
Борисов: Вече нямаме мнозинство, щом Пеевски премина към ПП-ДБ
Лидерът на ДПС-НН поиска закриването на КПК, а Слави Трифонов посъветва Борисов да стои на сянка
https://www.segabg.com/hot/category-bulgaria/borisov-veche-nyamame-mnozinstvo-shtom-peevski-premina-kum-pp-db
Баце взе да усеща "рядкото щастие" от приемането на еврото.
Ще му се да хвърли кърпата и служебен кабинет да отнесе негативите, а той да пустосва от миманса Радев че "неговите хора" правят зулум.
Пеевски обаче приготвил чувалите за ресурса който ще освободи ББ и търговските банки, не иска да изтърве келипира, при положение че "опозиция" и само може да инкасира кеш.
П.П. Днес сутринта пих каВе с уважаван от мен човек и си поприказвахме час и нещо за туй онуй.
Със съжаление констатирахме че от това което Е на терена ГЕРБ са най-читавото, а те са чиста отрова.

.

Неактивен Banana Joe

• Just Member
  • Коментари: 3369
    • Профил
« Отговор #20767 -: Юли 26, 2025, 18:55:18 »
Това е заради кафето. Дори и сутрин е вредно. Най-малкото за  правилното функциониране на ендокринната система.
Виж бирата е полезна. За всички системи. Ако бяхте пили бира нямаше да пропуснете в разбора разходката на Костя и компания до Единна Русия.
Трябва да се има предвид, обаче, че в жегата бирата трябва да се пие бързо. По една на всеки две цигари.
Така се стига и до AfD връзката, а след това фантазията поема самостоятелен курс в зависимост от избора на следващите питиета.
Та тънката ми мисъл е че човек трябва да се пази от кафето.

Това от своя страна ми напомня, че Свинян индиректно подсказа, че някъде из кабинета си има включено котлонче, което изобщо не е пожаробезопасно за сградата на бившия Партиен дом.
*********   ✹    *********

Активен buratinob

• Just Member
    • Профил
« Отговор #20768 -: Юли 26, 2025, 19:00:14 »
Бира, сутрин?
Сега?
Най-рано след средата на септември.
Ноември може и червено вино.
Колкото до разходката на Костя - похвално но без значение докато не си оправи егото.
Иначе зимата пак ще гласувам за него, но не е фактор.
Надявам се да е песъчинката дето ще строши зъбчатките.

Активен Giuseppe

• Just Member
  • Коментари: 11752
    • Профил
« Отговор #20769 -: Юли 26, 2025, 19:03:23 »
Ти сега започна като Сократя /лека му пръст/ - "Кой, ако не той?" Помниш ли го? Винаги има алтернатива, дано не възпаля някой ся, но щото трбва да посоча такава, бих изписал името Радев. Не, че няма кусури, но това е то политиката сега - намиране и избора на най малкото зло /отрова/. Не говоря за днес или утре, след толкова непремерени храчки по лицето, което цитирах, включително и от тук присъстващи особи и то от партията /лека и пръст и на нея/, която го издигна - въпросното лице позагуби оперението си оскубвано и от ляво и от дясно и от националисти и от чалгари и най вече от отровните,  дето ги спомена. А поне едно е ясно - това което сте установили с твоя човек на маса е верно- засега няма реална алтернатива на чистата отрова и си я пием на корем всеки ден. А утре? Все пак чистата отрова води само при гласуващите, а ако се подкваси морето и им дойде отчасти акъла на гъбарите? Или просто им писне в даден момент? Тогава, току виж и плювачите по лицето Радев са се сетили, че все пак има и по малка отрова от сегашната.
п.п. знам че няма да стане, но...абе прищяло ми се е в тази жега....и като заговорихме за отрови, чакай да си сипя аз нещо без такива. От моята!
 :t0328:
п.п.с. бира сутрин е илач. Против главоболие от препиване. Има си и лаф - бафмааму колко сме се наквасили снощи, че пета бира пия от сабалям и не ми минава махмурлука!
« Последна редакция: Юли 26, 2025, 19:08:34 от Giuseppe »
ако сте съгласни с всеки експерт по дванайсет от дванайсет въпроса, отидете на психиатър.

Активен Giuseppe

• Just Member
    • Профил
« Отговор #20770 -: Юли 26, 2025, 19:20:50 »
https://glasove.com/na-fokus/sharl-gav-imperskata-privilegiya-na-sasht-priklyuchi-te-zagubiha-voennoto-liderstvo-ot-rusiya
Чудесно интервю. Тоя може да не е някакъв блестящ корифей, но изрича концентрат от глобални констатации, които доста истинно звучат.
ако сте съгласни с всеки експерт по дванайсет от дванайсет въпроса, отидете на психиатър.

Неактивен Banana Joe

• Just Member
    • Профил
« Отговор #20771 -: Юли 26, 2025, 19:28:16 »
Че какво му е особеното пък на "Сега?"-то?
Умът ми не го побира ако човек започне от сутринта на мента, да речеш, какви ли каскадни мисли ще го връхлетят още преди да е ударил ранния следобед.
До вечерта и Цецка Цачева ще му се е сторила сексапилна.

В тоя ред на мисли и шофирането е вредно. За всички системи. А и най-вече защото поддържа консумацията на по-горедоказното вредно кафе.

:t0328:

Активен buratinob

• Just Member
    • Профил
« Отговор #20772 -: Юли 26, 2025, 19:39:43 »
Quote (selected)
В тоя ред на мисли и шофирането е вредно.
Спор няма, отдавна мразя да шофирам.
Уви не владея телепортацията, а се налага да се премествам на много километри в рамките на час.
Не съм казал че не харесвам бирата сутрин, катаджиите ня я харесват. :t0328:

Неактивен Banana Joe

• Just Member
    • Профил
« Отговор #20773 -: Юли 26, 2025, 19:45:47 »
Решението е едно и напълно безотказно - издирвате трезвеник със съответстващата категория правоспособност и  връчвате волана на въпросния редкоземен елемент завинаги.
Лошото е когато вземе, че се окаже и непушач - тогава дългият престой до подобна особа е вреден.
За нервната система.

Активен buratinob

• Just Member
    • Профил
« Отговор #20774 -: Юли 26, 2025, 19:55:13 »
Quote (selected)
непушач
Непиещ...
Съвсем се отплесна да ми натресеш и такова нещастие на една ръка от мен.
Не съм чак толкова грешен че да изплащам и такъв дълг. :)))

Активен Дърт Вейдър

• Just Member
  • Коментари: 820
    • Профил
« Отговор #20775 -: Юли 26, 2025, 20:19:38 »
пета бира пия от сабалям и не ми минава махмурлука
Не ста'а така - махмурлук се "лекува" с 2 спанета и 2 сранета.
"Върви бавно, говори учтиво и носи дебела тояга със себе си."
[по Teddy Roosevelt]

Активен Giuseppe

• Just Member
    • Профил
« Отговор #20776 -: Юли 26, 2025, 21:04:21 »
https://www.youtube.com/watch?v=bupKLAFfAOA
Има и други начини.

Активен buratinob

• Just Member
    • Профил
« Отговор #20777 -: Днес в 08:21:56 »
Quote (selected)
Румъния купува от САЩ 32 суперизтребителя F-35 за 7 млрд. долара,
https://www.segabg.com/category-observer/bulgariya-i-iztochniyat-flang-na-nato-se-vuoruzhavat-zubi
365 милиона лева за парче
Ние купуваме 8 броя Ф16 за 2,5 милиарда лева или по 312 милиона парчето ( втората поръчка ) масов самолет антика на  50 години, прясно боядисан.
И с пренабити номера. :)))