Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.
Януари 02, 2026, 21:47:42

Автор Тема: И сега? …  (Прочетена 3614014 пъти)

0 Потребители и 251 Гости преглежда(т) тази тема.

Активен buratinob

• Just Member
  • Коментари: 27938
  • ЕС е вреден за вашето здраве!
    • Профил
Re: И сега? …
« Отговор #21420 -: Декември 23, 2025, 18:40:16 »
Quote (selected)
Кабинетът в оставка наля 83 млн. лв. в капитала на 2 държавни фирми
Увеличаването на акционерното участие е заради споразумението с "Райнметал"
...
Основната част от сумата - 82 144 900 лв., ще бъде внесена в капитала на новоучреденото дружество "Иганово", което се създаде по споразумението с "Райнметал" за инвестиции в заводи в България. От пресслужбата на кабинета уточняват, че средствата за увеличението на капитала на „Иганово“ ЕАД ще бъдат използвани за заплащането на определени технологии, патенти, know-how и инженерни решения.
https://www.segabg.com/hot/category-bulgaria/kabinetut-ostavka-nalya-83-mln-lv-kapitala-na-2-durzhavni-firmi
Ние ще осигурим земята, хората, ще построим завода, ще купим нужните технологии, патенти, know-how и инженерни решения и ще получим 49% от дружеството.
Рейнметал ще си докара банкнотоброячна машина и ще получи 51%. :pissed-891:
ЕС е вреден за вашето здраве!

Неактивен onzi

• Just Member
  • Коментари: 8124
    • Профил
« Отговор #21421 -: Декември 29, 2025, 17:38:48 »
съе смесени чувства отбелязвам, че дачков се е престрашил отново да пусне коментарите в гласовете. да видим докога.

а чувствата са смесени, щото на телефона така и не може да ми се зареди сайта - картинките едва му се влачат.

Неактивен Фют

• Just Member
  • Коментари: 3381
  • No complain no explain
    • Профил
« Отговор #21422 -: Декември 29, 2025, 17:40:49 »
В банката или пощата май питат  :i_laughing:

Курсът лев-евро в чейндж бюрата стигна 2 лв.
Опашки от чакащи за обмяна на валута се вият независимо от неизгодния курс
Днес, 14:18 /СЕГА

Активен Nor1

• Just Member
  • Коментари: 8563
    • Профил
« Отговор #21423 -: Декември 29, 2025, 21:56:46 »
Цитат на: onzi
коментарите в гласовете - на телефона така и не може да ми се зареди сайта - картинките едва му се влачат.

Изключи js на гайта - и без тях всичко работи.
(освен ФБ и бутона "най-коментирани")
Джиджи: Ти ги оставѝ военните бази, Butch, защото аз предпочитам да говорим тук за булките на брат ми.

Неактивен Фют

• Just Member
  • No complain no explain
    • Профил
« Отговор #21424 -: Декември 31, 2025, 13:32:46 »
Водещи новини
България
България е получила даром 70 млрд. лева от чужди държави и фондове
Над 90% от безвъзмездните средства са свързани с членството ни в ЕС   :giggie:  Honi soit qui mal y pense  :smokin:

https://www.segabg.com/hot/category-bulgaria/bulgariya-e-poluchila-darom-70-mlrd-leva-chuzhdi-durzhavi-i-fondove

И да не забравя в калабалъка-
пожелавам на всички "керпеденци" една  хубава, весела и щастлива Нова Година, здраве и късмет. И до догодина   :ok:

Активен buratinob

• Just Member
    • Профил
« Отговор #21425 -: Декември 31, 2025, 13:39:21 »
Quote (selected)
България е получила даром 70 млрд. лева от чужди държави и фондове
Над 90% от безвъзмездните средства са свързани с членството ни в ЕС
https://www.segabg.com/hot/category-bulgaria/bulgariya-e-poluchila-darom-70-mlrd-leva-chuzhdi-durzhavi-i-fondove
Това го смятат от 1989 година.
Не ми се смята, но толкова май щяхме да получим само от електрика ако не бяхме затрили няколко блока, башка затритите "ненужни" заводи и селско стопанство.
Има и по-тъжна равносметка 3 000 000 българи по-малко, по 24 000 лева ( 12 300 евара ) за парче.
Безвъзмездно, А?

П.П. Фют ме е изпреварил за милимунда! :ok:

Активен buratinob

• Just Member
    • Профил
« Отговор #21426 -: Декември 31, 2025, 22:34:52 »
Quote (selected)
Слави Трифонов: Всички компромиси, които направих през изминалата година, бяха заради този момент
...
Тъй като моментът е много специален, бих искал да ми позволите да кажа нещо лично: Всички компромиси, които направих през изминалата година, бяха заради този момент, защото безусловно вярвам, че оттук нататък България ще бъде пълноценен и пълноправен член на европейската общност - нещо, което ние всички абсолютно заслужаваме.
https://epicenter.bg/article/Slavi-Trifonov--Vsichki-kompromisi--koito-napravih-prez-izminalata-godina--byaha-zaradi-tozi-moment/409522/2/0

Quote (selected)
Димитър Радев: Еврото не е просто валута, то е знак за принадлежност
https://epicenter.bg/article/Dimitar-Radev--Evroto-ne-e-prosto-valuta--to-e-znak-za-prinadlezhnost/409509/2/0

Обърках се!
Тия дьонмета ли са, еничари ли ( едва ли с тия меки китки и кръстове )?
Живеем в разнобразно време, явно и те са се разроили на 70+ деградации.

Активен Nor1

• Just Member
  • Коментари: 8563
    • Профил
« Отговор #21427 -: Декември 31, 2025, 23:29:39 »
Слави Трифонов:
 - Оттук нататък България ще бъде ... член на европейската общност - нещо, което ние всички абсолютно заслужаваме.

Когато е прав, прав е. Баш това заслужаваме ... с робската си народопсихология.
Джиджи: Ти ги оставѝ военните бази, Butch, защото аз предпочитам да говорим тук за булките на брат ми.

Активен Giuseppe

• Just Member
  • Коментари: 11987
    • Профил
ако сте съгласни с всеки експерт по дванайсет от дванайсет въпроса, отидете на психиатър.

Неактивен Фют

• Just Member
  • No complain no explain
    • Профил
« Отговор #21429 -: Януари 01, 2026, 01:07:42 »
Честита Нова Година! Весели, здрави иии.. умната :ok:

:t0328:

Активен Giuseppe

• Just Member
    • Профил
« Отговор #21430 -: Януари 01, 2026, 01:14:47 »
Пък ако не...русата.
 :bigok:
ако сте съгласни с всеки експерт по дванайсет от дванайсет въпроса, отидете на психиатър.

Активен Giuseppe

• Just Member
    • Профил
« Отговор #21431 -: Януари 01, 2026, 16:06:16 »
Такаааа....чета аз вчера кое как щяло да работи и сите банки се праскат, че сядането на масата на богатите щяло било да стане много бързо, само до 3 часа а.м. можело да нямаме достъп до разплащания с карти, та да сме се заплак....подготвили де за секи случай с кеш. днес започнах да проверявам ко стаа! Никаква!!! банкова услега все още не е достъпна. поне в тези 2-3 банки дето имам достъп. До сега дилей 300%.и горница. Мъ пък толкова ми е кеф! До мен - се богати! И плюскат мамка им!
 :pissed-891:

Активен Дърт Вейдър

• Just Member
  • Коментари: 1086
    • Профил
« Отговор #21432 -: Януари 01, 2026, 20:30:34 »
Пък ако не...русата.
... и червенокосата!
"Върви бавно, говори учтиво и носи дебела тояга със себе си."
[по Teddy Roosevelt]

Активен buratinob

• Just Member
    • Профил
« Отговор #21433 -: Януари 01, 2026, 20:37:40 »
Пък ако не...русата.
... и червенокосата!
Няма да ви питам какво ще ги правите.
Надявам се ... знаете.

Активен Дърт Вейдър

• Just Member
    • Профил
« Отговор #21434 -: Януари 01, 2026, 22:20:34 »
Надявам се ... знаете.
Знаем ... А наказанието за многоженство са многото тъщи ;) 

П.П. Единствената надежда е тъщите да са тип "ИДЕАЛНА" ...
П.П.П. Идеалната тъща има 2 зъба - с единия да отваря бирата на зетя, а другия да я боли.
« Последна редакция: Януари 01, 2026, 22:26:15 от Дърт Вейдър »
[по Teddy Roosevelt]

Активен Giuseppe

• Just Member
    • Профил
« Отговор #21435 -: Днес в 10:37:58 »
Quote (selected)
Няма да ви питам какво ще ги правите.
Kak какво? Буратино, ти в кой век и къде живееш бе човек? В Европа сме, клуба на богатите! Имиджаджии, чикиджии, инфлуенсъри, и секва друга пунта Мара! Е, ше се разкарваме насам натам и ше се прайм на гоуеми...надявам се знайш какви?
п.с. тъщи има само при сериозните будали - такива като нас, дето се женят за богаташка щерка на 8-ми септември в 12 без 5 p.м.

Активен Giuseppe

• Just Member
    • Профил
« Отговор #21436 -: Днес в 10:44:15 »
А, да се извиня публично на банка ДСК! Днес вече са се упраили хората - плащане, банкиране, всичко ОК! То те специално внимание обърнали, че за банкоматите щели да са готови за 4 часа, ама аз нали го бях подкарал още от 30-ти дек. насериозно...бе случва се!

Активен buratinob

• Just Member
    • Профил
« Отговор #21437 -: Днес в 13:55:29 »
Интересна дискусия се е заформила в "Гласове"
Quote (selected)
Относно "Народът и пътуванията" 02 Яну 2026 10:23ч.
Да уточним кои пътуват. Бюджетниците пътуват, заради които България тегли 20 милиарда заеми годишно, само за заплатите на бюджетниците. 650 000 хиляди бюджетника. Онези с от 7000 до 35 000 заплати месечно. Те пътуват и създават фалшива илюзия за "богатство", а останалите са имотни спекуланти, реститути, строителни спекуланти, търговци на мед. изделия и услуги, точещи НЗОК, и шефове на частни клиники собственост на депутати. Енергийни фирми, отново на депутати. 99 000 бюджетника неплащащи осигуровки.

Отговори
Жълтопаветник 02 Яну 2026 10:28ч.
НРБ се спомина безвъзвратно, а лузърите не адаптивни ревете по форумите.
https://glasove.com/intervyuta/tsvetanka-mincheva-nad-1-miliard-leva-sa-vlezli-v-bankite-za-dva-dni
Мое лично мнение.
Народна Република България се спомина, да живеЙ  Неродна РеПублика Бюджетария ( пак НРБ ).
Единственият ръст на така бленувания БВП иде от смукачите на бюджета.
За целите на "ръста" се предвижда тая година да се теглят още 10 милиарда повече кредити да има какво да цицат и растат бюджетниците.
По някое време, няКОЙ от угоените от хранилката ще отпътуват към кланицата и това ще е сигнал за преразпределение на бюджетните цицки.
Щото цицките са 12 и ако са се пръкнали 13 прасенца, някое няма да цица и ще се спомине  "по икономическиприродни" закономерности.

Активен Дърт Вейдър

• Just Member
    • Профил
« Отговор #21438 -: Днес в 19:52:48 »
Щото цицките са 12
А дали няма някой корифей на биологията (завършил Русенския Правен Университет или Пернишкия Институт за Технологии Компютри и Астрология) да измисли 13-та цицка ... ама 13-та за народа ...
[по Teddy Roosevelt]

Активен buratinob

• Just Member
    • Профил
« Отговор #21439 -: Днес в 21:32:30 »
Quote (selected)
Бойко Борисов в подкаста на Явор Дачков: Всички прекалиха, включително и Пеевски - самонадеяността свали правителството, не протестите. Радев е добре дошъл - да видим хората му и да отговаря за „Боташ“
https://glasove.com/na-fokus/boyko-borisov-v-podkasta-na-yavor-dachkov-vsichki-prekaliha-vklyuchitelno-i-peevski-samonadeyanostta-svali-pravitelstvoto-ne-protestite-radev-e-dobre-doshal-da-vidim-horata-mu-i-da-otgova
Ясно е че ще има и последващи избори за НС.
Сегашните няма да решат нищо.
За старите муцуни ще е добре Радев да се овъргаля с тях в калта още на сегашните и на следващите да излязат еднакво оцапани.

Quote (selected)
Нито е вярно, че Пеевски управлява държавата, нито че е под американска санкция.
Баце лъже така естествено както диша. :nuts: