Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.
Юни 10, 2026, 00:30:10

Автор Тема: И сега? …  (Прочетена 5589857 пъти)

Butch, Imko1, kаily и 1495 Гости преглежда(т) тази тема.

Активен Nor1

• Just Member
  • Коментари: 9036
    • Профил
Re: И сега? …
« Отговор #22620 -: Юни 09, 2026, 19:41:01 »
Цитат на: Butch
"Between 7 Oct. 2001 and 30 Aug. 2021, the US lost a total of 2,459 milit. personnel in Afghanistan.
Of this figure, 1,922 had been killed in action, an additional 20,769 were wounded in action[1].
18 operatives of the CIA were also killed during the conflict
[2] Further, there were 1,822 civilian contractor fatalities."

Колко военнослужещи загуби Русия в Украйна за 4+ години?
При положение, че населението там беше "friendly"

Да се биеш на земята и да бомбардираш сватби са 2 съвсем различни неща.
"impossible to see the future is"

Активен kаily

• Just Member
  • Коментари: 12944
    • Профил
« Отговор #22621 -: Юни 09, 2026, 19:43:33 »
Я да видим кого не подкрепи Костадинов:
Я да видим кога подкрепи по тоя начин? Ако той няма за две пари акъл да знае какво следва от действията му, и за селски кмет не става.
Като плюс, че се беше изрепчил преди това, че ще подкрепи всеки срещу Терзиев. Двойно ос.ране.
Не можеш да проумееш глупостта.

Активен buratinob

• Just Member
  • Коментари: 28863
  • ЕС е вреден за вашето здраве!
    • Профил
« Отговор #22622 -: Юни 09, 2026, 19:49:56 »
Quote (selected)
Я да видим кога подкрепи по тоя начин?
Никаква разлика.
Васко ушето също има едно положително качество - потомък е на комунисти.
Друго - педерастията, евро и украино ценностите които изповядва са същите като на Ванчето. :0005:
ЕС е вреден за вашето здраве!

Активен Nor1

• Just Member
    • Профил
« Отговор #22623 -: Юни 09, 2026, 19:54:58 »
Софиянци напълно си заслужават Васко Маслото  :i_laughing:

Активен kаily

• Just Member
  • Коментари: 12944
    • Профил
« Отговор #22624 -: Юни 09, 2026, 20:05:55 »
Може. Ама Костадинов отиде у киреча тогава, щото цяла България го видя какво рядко е...
« Последна редакция: Юни 09, 2026, 20:17:58 от kаily »
Не можеш да проумееш глупостта.

Активен buratinob

• Just Member
    • Профил
« Отговор #22625 -: Юни 09, 2026, 20:08:16 »
Може. Ама Костадинов отиде у килима тогава, щото цяла България го видя какво рядко е...
Въпрос на гледна позиция.
Може пък да е потънал щото масата "матриал" на територията е рядко... :giggie:
П.П. За сметка на това въздухари да изплуват бол... чалгаджии, меки мечове....
« Последна редакция: Юни 09, 2026, 20:20:22 от buratinob »

Активен Butch

• Just Member
  • Коментари: 4831
  • Victoria Nuland "Fuck the EU"
    • Профил
« Отговор #22626 -: Юни 09, 2026, 20:11:11 »
Цитат на: Butch
"Between 7 Oct. 2001 and 30 Aug. 2021, the US lost a total of 2,459 milit. personnel in Afghanistan.
Of this figure, 1,922 had been killed in action, an additional 20,769 were wounded in action[1].
18 operatives of the CIA were also killed during the conflict
[2] Further, there were 1,822 civilian contractor fatalities."

Колко военнослужещи загуби Русия в Украйна за 4+ години?
При положение, че населението там беше "friendly"

Да се биеш на земята и да бомбардираш сватби са 2 съвсем различни неща.
Нали говорим за успешна армия? Убитите цивилни не са част от това.
СССР в Афганистан  за 10 години дадоха 15000+ жертви!  Америка за 20 години в пъти по-малко! И едните и другите се изтеглиха.
Какво следва?
PS  Другаре, можете да мразите врага колкото искате, но да го подценявате е смъртно опасно! :i_laughing:
« Последна редакция: Юни 09, 2026, 20:27:06 от Butch »
Нямам никакъв бизнес да пиша тук!

Неактивен otvrat

• Just Member
  • Коментари: 10328
    • Профил
« Отговор #22627 -: Юни 09, 2026, 20:23:03 »
Нали говорим за успешна армия?

Maраба, Буч! Ама ти не знаеш ли, че Русия не воюва с армията си в Украйна? Следователно жертвите не могат да се броят. Можем да броим само помляната руска инфраструктура, потопените кораби и ПВО батареите по покривите в Москва - горе-долу колкото през 41-ва.

Неактивен onzi

• Just Member
  • Коментари: 8262
    • Профил
« Отговор #22628 -: Юни 09, 2026, 20:36:43 »
Между другото, не мога да му намеря трите имена (защото Димитър Стояновци има много).

Quote (selected)
Dimitar Zhelyazkov Stoyanov (Bulgarian: Димитър Желязков Стоянов; born 28 October 1968) is a Bulgarian Air Force colonel, civil servant and politician serving as Minister of Defence, a position he previously held from 2022 to 2023. In March 2026, following Radev's resignation from the presidency, Stoyanov became one of the two co-chairs of the new coalition "Progressive Bulgaria" together with former caretaker Prime Minister Galab Donev.[1]
уикипедия. интересното е, че на български и руски е представен без бащиното си име.

https://en.wikipedia.org/wiki/Dimitar_Stoyanov_(military_officer)

Активен Nor1

• Just Member
    • Профил
« Отговор #22629 -: Юни 09, 2026, 20:38:57 »
Това не е кусур на руските войници, а на политическото ръководство на Русия.
(Както би казал и Бъч)
Че не защитава интересите на руснаците, а на чифутите.
Кусурът на руснаците е, че търпят това
(може би не го виждат, заслепени от 100 г. пропаганда колко добрички и невинни са евреите).

Неактивен onzi

• Just Member
    • Профил
« Отговор #22630 -: Юни 09, 2026, 20:42:59 »
Я да видим кого не подкрепи Костадинов...

от дърветата ти е трудно до степен на невъзможност да видиш гората. няколко пъти вече съм писал, че пакетната сделка беше просто нарисувана - коце подкрепя григорова в софия, а бсп подкрепя коце във варна. и коце щеше да има варна, а в софия щеше кмет да е григорова.

та крайният резултат щеше да бъде, че вместо педроханците да имат кметове в софия и варна, нямаше да имат никъде.

обаче костя се - какво - врътна.

Активен Nor1

• Just Member
    • Профил
« Отговор #22631 -: Юни 09, 2026, 20:46:52 »
Цитат на: onzi
коце подкрепя григорова в софия, а бсп подкрепя коце във варна.
и коце щеше да има варна, а в софия щеше кмет да е григорова.

Шефовете им може да обявят, че подкрепят тоя или оня, ама какво ще направят гласуващите, е съвсем друго нещо.

Мен например въобще не ме интересува какво ще препоръча който и да било,
гласувам така, както аз искам.

Неактивен onzi

• Just Member
    • Профил
« Отговор #22632 -: Юни 09, 2026, 20:53:25 »
Шефовете им може да обявят, че подкрепят тоя или оня, ама какво ще направят гласуващите, е съвсем друго нещо.

ъхъ, то затова когато коце обяви, че не подкрепя григорова, и всички ще се юрнат да гласуват за нея, да.

както и да е. минало-бешело. показващо, че коце не може да се обединява, дори да е в негов интерес.

Активен Butch

• Just Member
    • Профил
« Отговор #22633 -: Юни 09, 2026, 20:59:43 »
:t2015:
Бях забравил за тази възможност. Ядосах се за "циганката"! Щото всички сме цисти българи. :i_laughing:

Най-големият  БГ феномен е, че хора по произход и социален статус са меко казано бедни, гласуват за десни партии и откровени  мошеници. Никога не съм го разбирал.
Коста ако иска успех да се ориентира към левият електорат. Той ще се увеличава.
« Последна редакция: Юни 09, 2026, 21:12:29 от Butch »

Активен buratinob

• Just Member
    • Профил
« Отговор #22634 -: Юни 09, 2026, 21:00:11 »
Я да видим кого не подкрепи Костадинов...

от дърветата ти е трудно до степен на невъзможност да видиш гората. няколко пъти вече съм писал, че пакетната сделка беше просто нарисувана - коце подкрепя григорова в софия, а бсп подкрепя коце във варна. и коце щеше да има варна, а в софия щеше кмет да е григорова.

та крайният резултат щеше да бъде, че вместо педроханците да имат кметове в софия и варна, нямаше да имат никъде.

обаче костя се - какво - врътна.
А стига с тоя перверзен тръмпизъм
Нали заради метода на "дългите лъжици" - ти храниш мен, аз тебе я докарахме до тук.
Костадинов да си взема Варна, Нинова София и всеки да си гребе от паничката?
Сглобки, склопки, тънки сметки ни докараха до дебели поразии.

Неактивен lucho

• Just Member
  • Коментари: 12521
    • Профил
    • Личен сайт
« Отговор #22635 -: Юни 09, 2026, 21:23:19 »
Беше груба грешка да не подкрепи Ваня Григорова за кмет на София.
И аз така мислех тогава, но се оказа, че той е бил прав, а не аз! Затова сега си признавам тогавашната си грешка, а нему – далновидността.
« Последна редакция: Юни 09, 2026, 21:29:12 от lucho »

Неактивен lucho

• Just Member
    • Профил
    • Личен сайт
« Отговор #22636 -: Юни 09, 2026, 21:26:48 »
Между другото, не мога да му намеря трите имена (защото Димитър Стояновци има много).
Quote (selected)
Dimitar Zhelyazkov Stoyanov (Bulgarian: Димитър Желязков Стоянов; born 28 October 1968) is a Bulgarian Air Force colonel, civil servant and politician serving as Minister of Defence, a position he previously held from 2022 to 2023. In March 2026, following Radev's resignation from the presidency, Stoyanov became one of the two co-chairs of the new coalition "Progressive Bulgaria" together with former caretaker Prime Minister Galab Donev.[1]
уикипедия. интересното е, че на български и руски е представен без бащиното си име.
https://en.wikipedia.org/wiki/Dimitar_Stoyanov_(military_officer)
Благодаря! Бащиното му име го има и в италианската, и в полската страница, но не е в българската и руската! Много странно наистина, кой би го очаквал!

Неактивен lucho

• Just Member
    • Профил
    • Личен сайт
« Отговор #22637 -: Юни 09, 2026, 21:35:53 »
ъхъ, то затова когато коце обяви, че не подкрепя григорова, и всички ще се юрнат да гласуват за нея, да.
В интерес на истината, повечето симпатизанти на "Възраждане" гласуваха именно за нея. И аз ако бях софиянец, и аз така щях да гласувам тогава. Целият номер беше, че не ѝ стигнаха, доколкото си спомням, около 5000 гласа (макар че при повторното преброяване се оказаха повече) и всички си помислиха, че ако и тези от симпатизантите на "Възраждане", които чакат някой да им каже за кого да гласуват, бяха гласували за нея, щеше да победи именно тя. Но въпросът е колко са тези хора или по-точно, колко бяха тогава? Смея да твърдя, че изобщо не е сигурно, че и техните гласове щяха да бъдат достатъчни, защото такива има (или поне тогава имаше) много, много малко.

ПП. Ние, симпатизантите на "Възраждане", сме свободни хора и много мразим някой да ни казва какво да правим, па бил той и собственият ни вожд ;)
« Последна редакция: Юни 09, 2026, 22:09:12 от lucho »

Неактивен 66

• Just Member
  • Коментари: 8713
    • Профил
« Отговор #22638 -: Юни 09, 2026, 21:48:48 »
Нали говорим за успешна армия? Убитите цивилни не са част от това.
Успешно воюва със свадбари и ученички? Или как?
Да се повторя, щото са правиш на сляп.
Виетнам, Афганистан, Иран...
Може и Корея да добавим, дето китайските селяни със сопи ги изхвърлиха оттатък 38-мия паралел. Не ми се мисли сеги кво ще ги прави КНОА ако се стигне дотам.

И като стана дума за Иран днеска разправят кацнал самальот с три милиарда кеш. Долари.

А за окраината по фнимателно. Там конфликта е Русия-НАТО  :smokin:

Активен Nor1

• Just Member
    • Профил
« Отговор #22639 -: Юни 09, 2026, 21:54:18 »
Цитат на: onzi
Цитат на: Nor1

Ние не сме гербаджии, турци, умнокрасавци,червени бабички или злобни сини дядовци
да гласуваме по команда  :smokin:

Неактивен onzi

• Just Member
    • Профил
« Отговор #22640 -: Юни 09, 2026, 22:16:32 »
...и всички си помислиха, че ако и тези от симпатизантите на "Възраждане", които чакат някой да им каже за кого да гласуват, бяха гласували за нея, щеше да победи именно тя. Но въпросът е колко са тези хора или по-точно, колко бяха тогава? Смея да твърдя, че изобщо не е сигурно, че и техните гласове щяха да бъдат достатъчни, защото такива има (или поне тогава имаше) много, много малко...
при всички положения с декларирана подкрепа щеше да има повече гласове.

Цитат на: Nor1
Ние не сме гербаджии, турци, умнокрасавци,червени бабички или злобни сини дядовци
да гласуваме по команда
вие може и да не сте, ама сигурен ли си, че в цяла софия няма нито един, дето да се повлияе от мнението на лидера на партията, на която симпатизира? щото аз не съм.

И аз така мислех тогава, но се оказа, че той е бил прав, а не аз! Затова сега си признавам тогавашната си грешка, а нему – далновидността.

ъхъ, изключително далновидно на фона на украинското курортче, процъфтяло през мандата на педроханците. а бе далновидност, та дрънка. щото пак повтарям, беше нарисувана подкрепата на коце за софия срещу подкрепата на бсп за варна.

обаче коце реши, че във варна може сам, а в софия ще съзерцава пъпа си.

Неактивен 66

• Just Member
  • Коментари: 8713
    • Профил
« Отговор #22641 -: Юни 09, 2026, 22:24:59 »
Бе какво се пенявите. Избори тъй, онъй .....
Примерите на армения, молдова румуния, не са ли достатъчни.

А по темата БСП се самоуби сама. Никой и за нищо не им е виновен.

Неактивен lucho

• Just Member
    • Профил
    • Личен сайт
« Отговор #22642 -: Юни 09, 2026, 22:29:27 »
при всички положения с декларирана подкрепа щеше да има повече гласове.
Може би, въпросът е колко повече.
Quote (selected)
ъхъ, изключително далновидно на фона на украинското курортче, процъфтяло през мандата на педроханците. а бе далновидност, та дрънка. щото пак повтарям, беше нарисувана подкрепата на коце за софия срещу подкрепата на бсп за варна.
обаче коце реши, че във варна може сам, а в софия ще съзерцава пъпа си.
Спомних си, че във Варна на местните избори имаше договорка ние да гласуваме за кандидата на ИТН на едно място, а техните симпатизанти да гласуват за нашия кандидат на друго (мисля, че ставаше дума за районни кметове). Е, нищо не се получи, макар че аз лично я спазих тогава. Толкова щеше да се получи и с договорката с БСП, за която пишеш. Избирателите не са шахматни фигурки да ги местиш по дъската или пък кукли на конци. По-сложно и непредсказуемо е.
« Последна редакция: Юни 09, 2026, 22:35:57 от lucho »

Активен Butch

• Just Member
    • Профил
« Отговор #22643 -: Юни 09, 2026, 22:43:09 »
И като стана дума за Иран днеска разправят кацнал самальот с три милиарда кеш. Долари.
Не вярвай на всичко което видиш по новините!
Попитах Google:

Колко е 3 ярда долари?В 100$ банкноти
Отговор: 30 тона и 120000 кубични фута. Кой точно самолет може да вземе това?~120 кубични метра!

Неактивен onzi

• Just Member
    • Профил
« Отговор #22644 -: Юни 09, 2026, 22:44:02 »
Може би, въпросът е колко повече.

не, не е в това въпроса. въпросът е, че както казва ицо стоичков, не играеш - не печелиш. едно е да опиташ и да не стане, съвсем друго - да не опиташ въобще. твай.

а заявената подкрепа от партията, на която симпатизираш, би трябвало да има своето влияние, нищо че ти и нор сте кочове, които перат напред с рогата. и определено демонстративният отказ от подкрепа също има своето влияние.

Неактивен onzi

• Just Member
    • Профил
« Отговор #22645 -: Юни 09, 2026, 22:47:12 »
Попитах Google:

Колко е 3 ярда долари?
Отговор: 30 тона и 120000 кубични фута. Кой точно самолет може да вземе това?~120 кубични метра!

на мен ми отговори малко по-различно:
Quote (selected)
В банкноти от 100 долара, 3 милиарда долара тежат точно 30000 килограма (30 тона) и заемат обем от приблизително 33.88 кубични метра.

В най-компактния си физически вариант (банкноти от 100) сумата от 3 милиарда долара тежи точно 30 тона и заема чист обем от 33.88 кубични метра, което е еквивалентно на обема на един голям транспортен контейнер.
според теб съществува ли самолет, който може да пренесе един голям контейнер от 34 тона от точка а до точка б?

Неактивен cekyko

• Just Member
  • Коментари: 3046
    • Профил
« Отговор #22646 -: Юни 09, 2026, 22:51:43 »
Попитах Google:

Колко е 3 ярда долари?В 100$ банкноти

глупости на търкалета

един милион usd в стодоларови банкноти е малко дипломатическо куфарче и има място за фотоапарат и чифт бельо...

аман от агресивни всезнайковци.
тия, дето ни убеждаваха да се срамуваме от Сталин, се оказаха просто поклонници на Хитлер...

Активен Butch

• Just Member
    • Профил
« Отговор #22647 -: Юни 09, 2026, 23:05:58 »
според теб съществува ли самолет, който може да пренесе един голям контейнер от 34 тона от точка а до точка б?
С обема имам грешка. 44.44 кубически метра дава Google C -5 Galaxy ще ги поеме.
Готови сме с логистиката на долари.  :)))

PS 25080 банкноти по 100$ са куб. фут.
« Последна редакция: Юни 09, 2026, 23:22:14 от Butch »

Активен Butch

• Just Member
    • Профил
« Отговор #22648 -: Юни 09, 2026, 23:26:42 »
заври си забележките някъде където слънце не огрява. Полезен си като дупка у кофа.

Неактивен cekyko

• Just Member
    • Профил
« Отговор #22649 -: Юни 09, 2026, 23:33:25 »
за протокола - 1 банкнота от 100 usd - 155,81 mm дължина 66,42 mm ширина и височина 0.11 mm, 1 грам

иначе казано - 0.000001138379022 м^3 са сто долареса.

един милион уседета - 0.0114 м^3 и 10 килограма

3 милиарда стават 34.1514 м^3 и 30 тона....

ако е употребявана банкнотата височината и се приема 0.127мм...
3те милиарда в употребявани банкноти стават 39.4293 м^3

карго отсека на 777 Freighter е 636 м^3, а на 777-200ххх е 150  м^3

за това, дали може да дигне 30 тона (след като вози 440 пътника с багажа им ) май не е нужно да задълбаваме...
тия, дето ни убеждаваха да се срамуваме от Сталин, се оказаха просто поклонници на Хитлер...

Неактивен cekyko

• Just Member
    • Профил
« Отговор #22650 -: Юни 09, 2026, 23:35:03 »
заври си забележките някъде където слънце не огрява. Полезен си като дупка у кофа.

това го казваш след като сам си призна, че ПАК тотално си се осрал - и то в елементарна сметка?

аман от САМОВЛЮБЕНИ агресивни всезнайковци.

Активен Butch

• Just Member
    • Профил
« Отговор #22651 -: Днес в 00:09:19 »
Извинявам се на всички мой другари, съфорумци, за грешните сметки и за това, че АБСОЛЮТНО, ТОТАЛНО СЪМ СЕ осрал. :)))
Ще се поправя! :m1329: