не обичам много зеленчуковата супа
винаги ми напомня детството, дните когато боледувах - термометъра, зеленчукова супа и кисел, о Боже, кисел...
сега правя само зеленчукова крем- супа, днес пък направих такава от тиква, морков и джинджифил
от известно време застройвам супите само с жълтък и лимон, направо си отдъхнах , няма страх от пресичане, няма мляко, няма излишни калории
Интересно - аз след 7 год възраст не помня да съм боледувал повече от 3-4 пъти. Последно беше през 2010. Имам предвид настинки, грипове и пр. Сигурно затова и до ден днешен обичам и кисел и крем какао, дори и ....грис халва, макар, че тя ми дойде повече в казармата.
Спомням си един пионерски лагер, където през ден ни даваха крем какао. След 1 седмица всички отказаха да го ядат, ама на мен пък ми се услаждаше :crying_with_laughter-3302:. Та един ден подшушнах насам-натам - който не иска десерта, да ми го даде. Стана опашка пред мойта маса. Преборих 8 (осем) броя след като бях обядвал, ... за другите не ми стигна обема на резервоара. Обаче си платих си за идеята - 3 дни мих баните и тоалетните. Ръководителят на лагеро реши, че мойто било "дисидентство", защото съм се усъмнил в качеството и разнообразието на храната....Това е за 13 годишен в началото на 70те и важно - аз си изядох десртите, не съм ги хвърлил?
За застройките - аз правя 2 вида, според какво готвя. Едната е горната. Използвам я за пилешка супа, супа топчета и пр. Другата я научих тук и наподобява китайските яйчени супи - разбивам яйце или две. Не чакам тенджерата да поизстине, а наливам смело и бъркам силно. Не се пресича, просто яйцата стават на лентички. Тази я ползвам за спанак, коприва, смесени зеленчуци и пр.
ПП. Не завиждайте за това, че не съм и не боледувал от грип и пр. Преди 7-8 г ме налегнаха едни проблеми, в сравнение с тях грипът е детска закачка. Както се дума ЕГНто не прощава и "на който му е писано да се удави няма да го обесят".