Гледайте сега, аз не съм написал горното, за да тегля генерални заключения. И да пригласям на общият истеричен хор.
Може би сега залесяването - така както се правеше навремето, да е дори още по-масово. Не знам професионално как е то. Но преди няколко години пътувах из Родопите и видях как са обезлесени те, трековете с натоварени трупи и как само около пътищата има пояс оставени дървета, а след тези ивици е всичко остригано. Преди Велинград бе така, обикалях около Девин нагоре, където са "парцелите" на Доган - така казват местните, после от Девин до Триград и пр. и пр. Дори на най-високото имаше цяло циганско поселище на дървари...
Гледах сега, има някакви статистики, залесявало се било. Сигурно е вярно. Пишат и за емисиите, че са по-малки. От 105 милиона тона на CO2 еквивалент през 1990 г. до 55 милиона тона CO2 еквивалент през 2014 г. (по евростат)...
Думата ми обаче бе, че не заради миризмата на въздуха и предполагаемото глобално СО2 нарастване, а заради самите дървета, времето да пораснат високи и просто заради самите тях (жал), би следвало да се премине изцяло на газ и по-бързо. Не на последно място - че спрямо доходите на хората е най-изгодно. Знам от близките на жена ми - пак там в Б. че преди да минат на пелети, им бе неудобно, трудоемко и май по-скъпо, да карат парното на къщата с дърва и въглища. Но пелетите пък, спрямо газта са също по-скъпи - сравнявам с моето парно...
Отделно пък, тази галимация да се облагат държавите (от кого в крайна сметка?) и да им се начисляват някакви пари да плащат (кому?), ми е доста съмнителна работа. И сегашната пък истерия за "зелена Европа"е отново поредният акционизъм за забълбукване на плебса. Както писах по-горе, самата система лежаща върху все повече и повече консумация е гнилостта за изчистване.
И последно, за данданията със замърсеният въздух в София. Е ми преди няколко години и нещо нямаше такъв проблем. Помня като ученик навремето, че по Графа трамваите пълзяха и дрънчаха непрекъснато с звънците си и не се виждаше на повече от метър-два. После с ТЕЦ-а нещата се оправиха. Така, че откъде сега пак се появи лошият въздух - нали и Кремиковци го затвориха? За инверсията си го знам, но и пренаселването на този град далеч над капацитета и инфраструктурата му, плюс лошите улици с огромно движение и задръствания са едната причина, но дали толкоз много се гори, нещо си, че това да води до проблеми и е другата причина?