...
Срещам приятел.По-скоро отдавнашен познат.Няма "Здрасти!", няма "Добър ден!", а:
- Ти ваксинира ли се?
- Н-не! - отговарям стреснат.
Следва неописуем пренебрежително- победоносен поглед отгоре надолу и обратно с гримаса на отвращение. Направо от вида : " Жаба да бях видял ,нямаше да са погнуся толкова!" , реплика на Калоянчев в известна пиеса.
- Щото боледувах един месец- продължавам. Гримасата става замислена ,погледът втренчен.
- А антитела!?!
- Имам ,имам...
- Е-е ,браво , значи всичко е наред!!! Усмихва се. Тръгва си ...даже подаде лакът!?!
Не разбрах кое беше наред...дето не съм ваксиниран,дето съм боледувал ,дето съм оздравял или дето съм с антитела. Тръгнах си по пътя и мисля:
Бахти ваксината !!! К`ви чудеса прави с хората!?! Май ще се появи нов вид вирусен расизъм . Ще се делим на ваксинирани и неваксинирани...пу-пу-пу, пази ,Боже!!!Само туй ни липсваше. Народът колкото беше побъркан е на път да изпращи съвсем. Направо не ми се мисли какво може да се случи в бедната ни страна при високата степен на шашавост на местната журналистика и пълната неадекватност на управляващите ,независимо от партийната принадлежност.
Господ бил българин!!! Да , бе ! Вервайте си! Всъщност може и да е българин, само българин може да прави гадости на близките и сънародниците си и сетне доволен да им гледа сеира и да ръмжи: Разкатах ли ви мамата , а! На к`ви се правите ,бе!!!Малий!!!
Автобусът тръсна и аз се стреснах.Огледах се . Хора с маски и клепнали уши!Моята и тя стегната на устата ми! Уф, задрямал съм... всичко било сън! Засега !!!