Начи според неписания правилник кръчмата е място дето се пие и мези,може да се пие,пее и мези, може да се попържа царщината ,но благо, с уважение към династията, може да се говориза политика ,футбол,философия ,жени и пиене ,но... НИКОГА ЗА РАБОТА! Щото казват ,че за такъв грях в гръцка таверна биели...Кога влезе детенце да дири бащаси му се купува лимонаТа и локум,щата не се знае кой е баща му, а кога влезе хубава и каматна булка се става на крака със свалена капа и звучно се цъка с език...щото са надяват тя да е майка му!Ся туй не е нов кръчмарски кодекс, само припомням щото удоволствието да е пълно!А и бай Мърквичка добавя ,че в кръчмата е хубаво да се потропва и ръченице...
Що се отнася до пиенето...аз братя, само газ за ламби не съм пил и то щото трудно се намира.... сега зимата съм се обърнал с целият си анфас към българското. Следобед с кафето една лула и 100 преславска "Плиска".Поне! Обичам коняк ,български,от Преслав, иПломари обичам ,и Белуга " обичам , ма тя златна стана , не, не съм забравил ,как ша забравя ...и "Джеймисън" ,разбира се. Смочевските вина на Меди Валей и прочия... Само да не говорим за мезета ,поне днес,че съм пощелив като бременна булка...