https://societe-chez-kerpeden.eu/index.php?topic=499.180@SgtTroy
Re: Прес–конференция: Отчет на президента Радев за 2–годишния му мандат
« Отговор #236 -: Днес в 13:00:36 »
"Са, за поста на 67, който почти просълзи Дарби, а съм сигурен, че е просълзил и сички съседки на 67, докато им е разправяла ква мизерия е в родната ѝ страна.
Та да я питам 67:
1. Ти, мила, като я видя оная женица в гаражчето ква е нещастна и като те пита тя дали си го взела тоя вестник от нея, толко ли не ти светна да се направиш на ударена и да ѝ го платиш, не щото наистина си го купила от там, ми ей така, едно добро да направиш като малка компенсация за сичките ѝ удръжки. Или не си ѝ длъжна и те тия пари с пот ги изкарваш?
2. Сети ли се да звъннеш на Инспекцията по труда да ги уведомиш в какви условия работи момичето или такива глезотии с подаване на сигнали ги правите само в белите държави, по бантустаните само подсмърчате?
3. И изобщо, като се тюхкате за страна, в която сте отрасли, но с която все по-малко неща ви свързват, сещате ли се за нещо полезно, което да сте направили за онеправданото население на тази страна последните няколко години, освен, разбира се, харченето на пари през ваканциите.
4. Кво общо има ИК тука? БСП си е дясноцентристка партия от преди корнелия, а още повече след нея. Грижите за трудещите се хич не са им приоритет. Че БСП са против ИК няма общо с факта, че БСП не ги еве за хората на наемния труд. А и изборът не е или ИК, или добри условия за труд.
5. Кво общо има ПЕС тука? Как па във Франция, в Португалия, в Австрия и насекъде другаде има закони и правила относно условията на труд, дето се спазват, ма само в България не?
Сичкото тва го казвам като убеден майцепродавец, който нема се върне в кочината. При все което, последните 7-8 години отделям скромни ресурси за подпомагане на социални проекти там, плюс сериозни количества личен труд. Ти кво свърши, докато ронеше сълзи за женицата в гаража, м? "
Уф, намъчих се да го донатаманя това цитиране, щото онази тема се закатанчена.
Сарж, какво съм направила или не съм, си лежи на моята съвест. Надявам се, че като убеден майцепродавец от категоризираните невъзвращенци, не си мислиш, че си единственият, който прави за историческата родина нещо освен харченето на пари през отпуските. Поради естеството на социалните проекти, които аз подкрепям, и направлението, в което аз полагам сериозни количества личен труд, те ще си останат под седем печата, където им е мястото.
Това не ми пречи да роня сълзи за женицата в гаража. Не ми пречи да виждам, че докато партийното строителство се свежда до вътрешни боричкания за кокал, място за женицата от гаража в партийните планове няма. Не стигат ресурсите. Затова БСП ще загуби и следващите избори - поради липса на работа на терен. БСП е позиционирана като партия на работническата класа (да бе, да!), но всъщност се бори за вота на дребните предприемачи и чиновници. Които обаче са обгрижвани от ГЕРБ на терен и внимателно захранвани според нуждата на гербовото партийно строителство. Не става въпрос за големите риби, а за малките рибета, които правят изборите валидни. А Нинова вместо да организира малкото останал потенциал на терен, е принудена да се бори с вятърни мелници като ИК. Разпилява се и последният ресурс, това е. ПЕС вместо да си гледа робите на труда, гледа дали Нинова е за ИК, против ИК и ПЕС -жени й вдигат скандали и са дълбоко разочаровани.
Отдавна казвам, старите вицове престанаха да бъдат смешни. Това, че социализмът си създавал проблеми за да може после да си ги преодолява, се оказа вярно. И не е смешно.